22 June 2012

Berdebar + Excited = Happy!!! ♥♥♥



Salam jumaat!. Selamat pagi!. Hye semua. Macam biase lah, bile perangai malas nak hapdet belog ade dalam diri nie nasib lah. Memang terbiar lah belog kesayanganku ini. Huhuhu. Copp! Belom ape-ape lagi dah tampal gambar kan! Ko ado? Ko ado? Nan hado kan? #ayatcarigadoh 


Hari nie hari jumaat. Penghujung segala hari. Dan penghujung juga buat saye sebagai seorang gadis yang akan bertunang pada hari esok. Berdebar? Memang berdebar. Takut + excited + teruja + nak menanges semua ada.  Macam-macam perasaan ada. Semua dah bercampur baur. *dah macam nak menikah plak kan* agaknye kalo menikah habis kering air mata nie agaknya.


Okaylah, tak cukup mase nak celoteh panjang lagi. Nie pun curi masa nak hapdet. Jap-jap lagi nak pegi amik kek kat Putrajaya. Hope segala planning untuk Majis Pertunangan ini berjalan dengan lancar. Cume takut tak nyempat nak layan kengkawan. *ade keh kawan ko nak datang* Hehehe. Tengok je lah nanti. Esok-esok kite hapdet lagi kalau rajin yek. Sebagai tunangan orang pulak :D


LoVe ElyN =)

30 May 2012

Gegurl Dapat Bunge Hari Nie :D

Assalamualaikum semua. Tetibe rase nak hapdate belog setelah genap sebulan tak hapdate-hapdate. -.-" sabo je ler ye. Tahap kemalasan yang terlampau dah tak boleh nak buat ape-ape lagi dah. Dah nak hujung-hujung bulan baru teringat. Last update hari tu 30/4/2012. Sekarang sudah 30/05/2012. Ha nampak sangat kemalasan tu ye. Huhuhu.


Hari ni genap 2 tahun saye menjadi risikan orang. Nak kene tunggu berape lame lagi hoiiiiii! Opssss! Hahaha!. Nampak sangat dah tak sabar kan. Hehehe. "Nak buat cane". Ayat paling famous saye pada die. Tak kan perigi nak cari timba pulok kan. Sabo je ler.


Hari nie jugak dalam tak sangka sampai sejambak bunge. Rasenye die kursus minggu nie. Macam mane bunge boleh sampai? Bile die belikan? Confius di sini ye. Jawapan yang die bagi cume "rahsie". Huhuhu. Takpe-takpe. Awok tau tak gigil-gigil tangan saye pegang bunge ini tauuuuu! Pepe pun thanks ye awok. Terharu sangat rasa T_____T






Taknak cakap lebih-lebih, cume saye berdoa dan berharap semoga jodoh kite berpanjangan bukan sehingga ke jinjang pelamin, tetapi sampai ke akhir hayat. Dan perancangan kite selepas ini dipermudahkan segala urusannya. Amin.. (^___^)

LoVe ElyN =)

30 April 2012

Lastday kerja! Rabu nanti Lapor Diri Jawatan Lain.

Assalamualaikum semua. Waahhh! Belog nie dah baru lah. Nak post entry pun dah lain. Kene godek-godek nie. Nampak sangat lah dah lame saye tak update belog kan. -___-". Nasib lah jiwa nak berblog masih ade walaupun sometime's. Opsssss! *dah macam chipsmore pulak kan*

Hari nie memang dah set di kepala saye nak update belog. Maaplah kalo dah memang sangat jarang gile nak update. Feel dah tak macam dulu-dulu. Tah kenapa tah. Maapkan saye! *tiru gaya zizan* Huhuhuhu. Okaylah, hari nie saye lastday bekerja sebagai "Perkeranian Aset" dan akan mula lapor diri jawatan baru sebagai "Pembantu Pembangunan Masyarakat" pada 02 Mei 2012. So cuti rehat saye cume esok semperna cuti "Hari Pekerja" *semua orang dapat cutikan* Hahaha!

Saye bekerja disini sebagai Pembantu Tadbir pada mulanya, tah siapa tah yang memandai tukar *padahal sendiri yang tukar* terus jadi Perkeranian Aset. Sebabnye saye membantu menjaga dan mengendalikan ape sahaja yang berkaitan dengan Aset Jabatan. *nasib nama jawatan saye tu pembantu tadbir/perkaranian aset kalo pegawai confirm clear semua barang yang ade dalam stor tu saye edarkan. Oppssss!

Saye takdelah rase sedih sangat sebab still kerje di Jabatan yang same. Cume tugas kerja jawatan baru saje lain. Kawan-kawan semua sama. Tak salahkan kalau kite cume pikul tanggungjawab lain. Takdelah bosan asyik buat kerja yang same je. Kan? Kann? *sedapkan hati*

Actually saye diberi pilihan Unit mane yang sane nak. Selepas di fikir-fikir saye dah buat keputusan. Saye pilih unit Pentadbiran. Hope saye dipermudahkan untuk pikul tugas yang baru itu nanti. Hari nie saye nak setlekan kerja-kerja yang tertangguh. Rabu nanti dah start mulakan tugas yang baru. So kite senyum saje okay! :)


LoVe ElyN =)