31 January 2011

Cameron Highlands Part 1

Salam semua. Alhamdulillah. line internet kat opis sudah kembali pulih seperti sedia kala. patah kaki gak la rasenye kalau takde internet kat opis nie. semua orang merungut. hadoiyah. ni nak berkerja ke nak mengonline nie. haha. sambil2 la kan. bukannye tak buat kerja langsung okeh. * sabo je lah ko nie elyn !.

Okeh2. Jom dengar sini. saye nak bercerita kat korang. dulu saye ade cakap tempat-tempat menarik yang saye nak terjah. ha. ni salah satunye. saye nak cerita kat uols pasal kenangan manis saye pergi Cameron Highlands. mulanye "DIA" tak cakap pun kat saye nak pergi Cameron Highlands. "DIA" cakap nak keluar berjalan je. so saye pun takde la standby camera power. yang ade cume camera handphone saye ni je la. *jadi la kan daripada takde camera langsung.

Mulanya "DIA" cakap, okeh, drive dulu nanti sampai kat Simpang Pulai "DIA" pulak drive. saye cakap okeh la. saye pun drive. tak tahu lah pulak Simpang Pulai itu kat Perak. Saye pun belasah je la. *nasib la highway je. kalau tak mati aku. Drive punye drive, tak sedar dah 2 jam lebih saye drive. gile. memang gile. saye nie dah la jarang-jarang drive. sekali die suruh saye bawa sampai ke sane. huh !

Dalam tengah drive tu tibe-tibe terdengar orang berdengkur. kurang asam betol. "DIA" boleh pulak bantai tido. patut la senyap je. saye tengok die tido lena je. mate ni pun dah naik mengantok. ade la sesaat dua mata saye terpejam. tengok-tengok kereta dah senget dah. Astaghfirullahalazim. terkezut okeh! cepat-cepat saye duduk tongkatkan dagu kat stering. *dalam hati dah beristighfar dah.  takut gile. terus mate nie terbuka besar. tak kelip-kelip.

Sampai je kat Simpang Pulai turn die pulak drive. lepas dari Simpang Pulai jalan belok-belok. macam seram je saye nak drive. bagus jugak "DIA" yang drive, saye bole sambung tido. haha. *jaat gile balas dendam.

"DIA" drive sampai la ke atas, saye dah lena tido dah. sampai-sampai je kite terus membongkang dalam kereta. penat punye pasal. tu la. gerak seawal subuh dan sampai selepas subuh. so korang tahu la brape kelajuan yang saye drive. haha. tayah cakap la. buat malu jek. ;p



*sudah kepenatan drive. psssssttt. saye pun drive okeh !


Bersambung



No comments: