08 January 2011

Make Up Baru Saye :)

Salam ulos. korang pelik tak dengan entri kali nie? elyn yang korang kenal bukanlah seorang yang menjaga penampilan muka kan? sejak bile la pandai nak bermakeup-makup nie. hahaha.

Ni semua gara-gara Cik Tikot yang mengajar saye make up hari tu. tengok, saye dah terpengaruh okeh!. macam-macam yang sudah saye beli untuk menjage penampilan pada wajah saye ni. kalau tak jage sekalipun tetap cumil kan? hahaha. *abis dah duit gaji saye bulan ni ouh! bankrap-bankrap.

Okeh2. saye beli barang-barang ni semua bukanlah namanye membazir kan. semua nie keperluan saye juge. bile lagi kan saye nak belajar pakai bende alah makeup-makeup nie sume. korang layan je la gambar kat bawah nie yea. heeeeeeee ;D

*Ini Cream muke saye

saye pakai cream nie. tu pun kakak saye yang suggest kan. huhuhu.

*Compact Pawder

Ini pulak compact pawder. saye baru beli dan baru nak try. *sebelom-sebelom ni pakai bedak biase je. 

*Berus Make Up

Ini pulak berus muke. saye tak pernah pakai ni ouh! besar giler. saye baru belajar pakai bende alah nie.


*Blusher baru saye

Ini pulak blusher. saye belom penah cube lagi. 




*Lotion ni mak saye belikan.

Yang ini pun saye baru pakai. best gak. wangiiiii :)



*Maskara saye.

Saye suke pakai maskara yang ini. senang dan maskara ni waterproof. tak itam bawah mate saye.



*eyes liner.

haaaa. korang nak tau tak. saye jenis tak pandai dan tak suke pakai eyes liner yang colour hitam. kenapa? sebab ade orang pernah cakap muke saye macam hantu. *jaat kan?



*Lips ni kakak saye yang bagi.

saye tak tahu la saye sesuai pakai dengan ape. sebabnye, saye ade masalah bibir. dan saye tak tahu ape yang sesuai dengan bibir saye yang kering nie. kadang-kadang je saye pakai ini. kadang-kadang tak pakai langsung. hehehe


*Hair Conditioner.

haaa. ni hair conditioner baru saye. mahal ouh. botol die kecik je. *kene la pakai jimat-jimat kalau nak tahan lame. heeeeee ;D


2 comments:

Mohd said...

I pon nk beli barang mekap la. Nk beli rambut palsu. auuuu....

Cik Elyn said...

u g make up kereta u kasi lawo okeh? (^_*)