17 January 2011

Taman Indah WETLAND !

Salam uols. Selamat pagi. Hari ni hari isnin. Biase la kan, hari isnin macam malas sikit nak buat kerja. Maklum la, mood cuti sabtu ahad hari tu ade lagi. Hahaha *lelebih pulak ko yea elin. pegi buat kerja!!!! Jap-jap. Kasi la saye nak update belog saye nie. Kesian die takde sape nak tengok-tengok kan. Karang dah bersarang sape susah? Den jugak yang susah. huhuhu.


Saye nak cerita sikit. Dalam entri yang lepas saye ade angan-angan nak berbasikal kan. (konon-konon nak kuruskan badan) So sabtu hari tu saye ajak la "DIA" pergi dan sorang lagi member join kite orang. Kalau pegi berdua macam tak best plak, ramai-ramai kan lagi best. Betol tak??? hehehe


Sebenarnye kite orang tak tahu WETLAND tu kat mane, jalan punye jalan. Tup tup, WETLAND yang kite orang pegi tu kat SEPANG! OMG!!! Kite orang nak pegi WETLAND Putrajaya, Tapi macam mane boley sampai ke sepang nie. hadoiyai!! hahaha. layan je la. Asalkan name WETLAND so kite orang pun pegi la. Tapi bukan WETLAND Putrajaya. Tapi PAYA INDAH WETLAND!


Dah-dah, penat dah nak bercerita korang layan gambar pulak k ;)


*Basikal KITA


*Tangkap gambar dengan basikal


*Gate ready ya!


*Kejarrrrrr!!!


*Dah pro da, pegang 1 handle pun bole ;p

Jalan punye jalan, nampak pulak orang tengah berpoco-poco. Agak-agak kite orang join tak? Hahaha. Mule nye nak tengok je. Pastu diorang pelik sebab tengok kite orang dok tunggu je kat situ kan. Boleh pulak ade pakcik sorang tu ajak kite orang join. Ape lagi, dengan perasaan malu tak malu gak la. Kite orang pun join. Nak tergelak pun ade sebab kite orang memang "pandai" menari. *asyik-asyik tengok kaki orang je sebab nak hafal step.

*Mula-mula tengok jep.

*Ha. sape tu.......

*Sempat lagi kan.

*Nak tergelak sebab kite orang lari step. ;D


Penat gile berpoco-poco. kite orang ingat skali je. Pastu diorang pasang lagi sekali. Ape lagi. Kite orang poco-poco 2x tau. Bersemangat sungguh. hehehe. Penat gile! Sampai-sampai je kat basikal kaki dah gigil-gigil dah. So kite orang pun cari la port nak lepak. Ape lagi, snap seberape banyak gmbar.

* Saye dan "DIA"

*Harus ade pokok. hehehe

*kami lagi

*Tempat ni sunyi. sesuai la untuk mencari ketenangan

*Tengah penat.

"DIA"

Dah puas melepak kite orang pun pergi solat, pastu baru balik. Sebelom balik harus amik gambar lagi untuk kenangan. ;)

*Kasut kami lagi

"DIA"


*Melepak lagi

"KAMI"

*Saya dan "DIA"

Balik dari sane kite orang singgah Alamanda pulak. Rase nak tercabut jugak la kaki nie. Tapi takpe. Kami HAPPY bile bersama.

*Jempot makan! :)




2 comments:

cik Nemo said...

kite pon ade lah kat situ. phewwitt! tengok belog kite jugak okeh! <3

Cik Elyn said...

hehehe. cik nemo harus la ade. okeh2 ;P