25 February 2011

Situasi Dalam Clas ! ♥


weeee~
Windu gile time nie.
Time lepak-lepak bile lecture takde.
Nie korang cerita pasal ape nie???.... 
Hehehe.
Sape yang nak kawen dulu???....
Masing-masing cerita pasal kawen. 
Hohoho!



LoVe ElyN =)

Contest Dulu Lain Sekarang Lain.

Assalamualaikum semua!



"DARI SEGI STYLE" 



Haaaaaaaaaa. Sape tu sape tu! Same tak rupe mereka? Hehehe. Of coz la same kan. Ini adalah rupe lame dan masa sekarang. hehehe :D

Sebenarnye saye nak join contest "Dulu Lain Sekarang lain" yang di anjurkan oleh Cik Anis kite nie. Tak salah kan kalau kite support kawan kite. Jom la kite ramai-ramai join die. Tak rugi pun.

Tajuk banner yang saye pilih ialah "Dari Segi Style". Saye memilih gambar diatas sebab gambar ni yang paling saye suke. 

Dulu saye nie sangat lah degil kalau bertudung. Family saye pun tak pakse saye. (cume tegur ade lah) Memang saye susah nak pakai tudung sehingga lah saye jumpe dengan "DIA" a.k.a Boypren. huhuhu. Die lah yang pakse saye pakai tudung. *haaa sampai ayat "pakse" keluar kau! So sekarang kalau saye nak keluar je mesti kene pakai tudung. (tapi kadang-kadang tak pakai pun ade) Susahkan nak cakap dengan orang degil macam saye nie. *slow-slow k. same macam rokok gak la. mane boleh berhenti mendadak kan. Kene serasi dengan keadaan dulu baru la saye akan berubah total.

Okeh. Dah habis cerita.. see u (^_*)


*Ini die tuan empunya contest.
Kalau sape-sape nak join clik SINI


Cik ElyN nak Tag





LoVe ElyN =)

24 February 2011

Heartbeat Kite ! ♥

Assalamualaikum semua.


Sebenarnye tak tahu nak update ape.
saje-saje je nak merapu.
ade seorang kawan suruh saye join heartbeat.
saye dah lame join. 
tapi tak tahu macam mane nak copy codenye.
cari punye cari...
akhirnye...
yeayyy! 
berjaya gak.
" Usaha Tangga Kejayaan "

mane-mane yang belom ade meh la kite join hertbeat nye.
chumil-chumil ouh!


*Beginilah hasilnye.



LoVe ElyN =)

23 February 2011

Teman Sejati Sukar Di Cari ! ♥



Assalamualaikum semua.

Tibe-tibe rase macam nak bercerita pasal kawan.
best kan kalau kite ramai kawan?
bak kate orang biar ramai kawan tapi jangan ramai musuh.
Tapi saye?
saye memang tak pandai nak berkawan.
bah kan kalau nak bertegur sape tuh punye lah payah.
lain lah kalau saye rase kite memang dah rapat.
itu takde la nak segan sangat.
kenyataannye saye memang susah nak mulakan sesebuah persahabatan.

Tapi kalau dah rapat jangan cakap la. 
tak perlu tanye macam mane perangai saye.
mana-mana yang rapat dengan saye je tahu macam mane perangai saye.
kalau saye depan mereka mesti mereka akan cakap mulut saye lah yang paling bising.
huhuhu. 
itu lah saye.

Ade tak orang penah tegur perangai saye yang pendiam lagi pemalu ini.
ehem-ehem !
ade okeh.
"DIA" selalu tegur saye.
kalau saye depan kawan-kawan "DIA" mulut saye nie macam ade emas.
susah bebeno nak bercakap.
saye bukan sombong.
tapi SEGAN.

Kawan dengan sesiape je pun memang takde masalah.
tapi perlu bezakan yang mane baik buruk kawan itu.
kalau kite rase die salah, kite tegur.
jangan biarkan je.
sebab itu lah kite perlu kawan.
die bole beri teguran kalau kite betol or salah.
itu lah kawan.

Tapi teman yang sejati?
saye jujur yang saye tak ramai teman yang betol-betol sejati.
setakat seorang dua je kottt.
entah lah..
susah nak cakap pasal teman yang betol-betol sejati dengan kite.
teman time susah senang.
ade keh teman yang macam tuh?
mayb 1 dalam 1000.

sory lah korang. tetibe touching pulak rasenye. (T_T)


LoVe ElyN =)

Abg Ben Follow Me????

Salam semua. selamat petang. tenang elyn tenang. terkejut okeh! help2! huhuhu.. tolong kasi pernafasan dari mulut ke mulut. hahahaha. jangannnnnnn. saye gurau je. sebenarnye saye terkejut abg ben sudi follow belog doplosen saye nie. huhuhu

Almaklum lah. saye nie tak pandai nak berkawan. ape tah lagi nak cari kawan. tengok la berape ramai kawan saye. huhuhu. ramai gilak kan? hohoho! okeh tak kelakar yea. 


Best jugak kan kalau kite berblogwalking. disitu kite akan dapat kawan baru. kawan yang kite tak mungkin terfikir die akan jadi kawan kite. huhuhu. Tak kesah la ramai kawan or tak ramai. yang penting kite ikhlas dalam berkawan itu dah memadai. *kawan dengan kucing pun besh! ♥ i loiikkkeee my cat so much !


*Windu  dengan si kecil yang aktif ini

LoVe ElyN =)

Cik ElyN Join Faceblog! ♥

Assalamualaikum uols! 


Korang penah dengar FACEBLOG?
kalau korang nak tahu mengenainye sila klik SINI
tengak dok berblogwalking, nampak pulak logo nie. cantek kan?
tak salah kalau kite join Faceblog ni.


i loiikkkke PINK!

Selamat datang kepada uols yang nak join Faceblog ni. (^_*)

TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. 
MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA  
SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK.
 SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH.

*tibe-tibe windu pada picx  ni. 
jangan tanye kenapa! (T_T)



LoVe ElyN =)

Contest Gambar Pets Paling Comel .


Salam uols! Sebenarnye saye teruje rasenye nak join contest nie. Sebabnye rumah saye memang banyak kucing. Dan kucing-kucing saye nie semuanye manje ouh. Dalam erti kata lain (mengade-ngade) hahaha!

Saye memilih gambar di atas sebab nie yang terbaru *gambar-gambar lame sume dalam laptop kat rumah. Kucing ini diberi nama "KIKI", seekor betina. Kecik-kecik lagi dah pandai manje dengan orang. Sangat aktif bermain. Berlari-lari, bergumpal-gumpal dengan adik-beradik yang lain. Tapi tabiat die yang paling best die sangat suke duduk atas badan orang. Nak kan belaian. Tapi penakut bile ade orang lain datang rumah. hohoho!. 

Okeh. selesai sudah. (^_*)


ini penganjur untuk contest kali ini.


Cik ElyN tag


LoVe ElyN =)

Kelajuan Belog Saye !

Assalamualaikum semua. Morning!!!. Macam mane mood ulos hari ini? Hope semuanya baik-baik saja. Semalam couzin saye si Akmal bagi tahu saye. (Perempuan yea. name je macam lelaki. opssss!) Kite bole check kelajuan belog kite.

So saye pun pegi lah try. Not bad gak la erkk. kire belog saye oke lah kan? huhuhu. *puji belog sendiri. Tapi saye still gak rase belog saye lambat ouh. ape lagi nak saye buang nie. huhuhu.



Cube check belog berat belog korang pulak!



LoVe ElyN =)

22 February 2011

Bila Dah Kalah Kena Lah Denda :D

Salam semua. Hari minggu saye yang lepas sangat membosankan. So saye on kan lah laptop saye. Kalau berokband da bayo bole lah on9. Ni tidak. Dah kene bar. So tak dapat lah nak on9. *alasan sape nak pegi piramid nak bayo? masing-masing malas nak keluar rumah lah kate kan.

Dalam bosan-bosan saye bukak folder STM A 1, 2, 3, dan 4. Dalam folder tu banyak gambar-gambar saye dan kawan clas saye. Terindu plak weeee kat korang. Huhuhu. Dalam folder tu banyak sangat gambar *maklum lah. kalau pegi clas je mesti kawan saye bawak camera. gile kan? hahahaha!

Tapi untuk entri ini saye nak tayang kat korang 1 video ni. Korang ingat tak lagi time nie. mesti ingatkan. Hari KEBANGGAAN wanita lah katekan. Lelaki kalah di tangan perempuan. So mereka kene lah denda. *Nasib baik la kiteorang menang kan. kalau tak. Tak pasal-pasal kene denda. hehehe. 

Video Kaum Adam Kene Denda Akibat kalah Pada Pihak Perempuan ;p






LoVe ElyN =)

jarijemariemas FIRST GIVEAWAY


Jom terjah belog die kat SINI

Assalamualaikum semua. selamat tengah hari. nak tergelak pun ade rasenye. tak pernah saye join bende alah ini. mayb sebab saye ni takde lah pandai nak berbloging. saje gatai tangan nak menulis. atlesat kat sini jugak kite boleh meluahkan ape yang kite rase kan? hoho.

Okeh. berbalik kepada tajuk. saye nak join GA (giveaway) yang dianjurkan oleh Cik Akmal kite nie. A.K.A sepupu saye jugak. hehehe. tak salah kalau kite support die kan. baru dalam dunia bloging tapi dah ramai peminat *bukan main lagi ko nye. sebulan sahaja dah 300 ++ kawan dia. entri-entri die pun menarik.


Kalau korang nak join jom kite ikut syarat-syarat die :P

1.  Nak join giveaway ni korang mesti ade blog
     Okeh DONE!

2.  Letak Header kat atas dalam entri ini
     Okeh DONE!

3.  Tajuk entri :jarijemariemas FIRST GIVEAWAY
     Okeh DONE!

4.  Link kan ke entri ini
     Okeh DONE!

5.  Jadi follower blog ini dan juge like page Kechik ITU Comel (jarijemariemas.blogspot.com) di FB
     Okeh Done!

6. Yang terakhir, entri mane yang paling menarik dalam belog ini.
Saye pilih entri ~ Bercinta, Tunang dan Kahwin... ~. kerana itu adalah PAHIT MANIS KEHIDUPAN kite sebagai manusia di dunia ini. ;)

Okeh. Selesai suda.
Maceh kerana membaca ;P


LoVe ElyN =)

21 February 2011

Boleh Tak Kalau........... :P

Salam semua! hari nie saye takde mase nak update belog. bizi dengan meeting tengah hari tadi. petang pulak sibuk dengan kakak saye. ade ke saye yang kene carikan die photographer untuk majlis kawen die nanti? sabo je lah. saye dah tunjuk 1 die tak berkenan pulak. huhuhu.


Tadi mase tengah servey-servey ternampak pulak ade 1 pakej perkahwinan tu. sangat cantek okeh. rase macam kalau kawen nak buat macam tu. (tapi mahe) so saye lupekan lah hasrat nak pilih pakej tu. kalau ulos nak tengok klik SINI.

Bile tengok rase macam nak cepat-cepat kawen je kan. hihihihi. (gatai). tapi tak boleh la. kene lah kukuh kan dulu ekonomi negara eh salah ekonomi kite kalau nak kawen kan. dah kawen confirm-confirm kene beli itu ini lagi kan. nak idup nie bukannye senang kalau takde duit. so kene lah pandai berjimat-cermat.

Jom kite layan pelamin-pelamin kat butik itu.



saye paling minat yang ini. memang sweet gile kan? hoho! so bajet pun mesti la meletop!. kalo takde 50k jangan pk nak kawen okeh!





Bile la agaknye saye akan kawen yea. teeeeettttt!. (^_*)


LoVe ElyN =)

19 February 2011

Update Belog Pakai Handphone :D

Salam uols! bosankan cuti-cuti macam nie duduk kat rumah je. sampai-sampai tak tahu nak buat ape dah. asyik-asyik makan, tengok tv, tido. makan, tengok tv, tido. agak-agak da bosan tahap gaban kaco-kaco kucing tengah tido ni. hahaha.. tu la. sape suruh tido je. erm...actualy saye bkn nak cakap pasal cuti hari minggu saye tu. tengah duk mesej-mesej, on9 facebook jap. *on9 pakai hp free jewp. sepupu 'DIA' masukkan software ape tah. so saye pun buka la belog saye. tak terfikir pun nak update belog. try punye try bole pulak. hihihi.. SUKE SUKE SUKE :D tapi canggini je la.. Tak bole nk wane-wane tulisan, enter ke bawah pun tak bole. (kalo pakai handphone blackberry kan best) opppsss! Ape-ape pun saye bersyukur. Atleast dapat gak saye merapu hari ni. Okeh la. Maceh kerana membaca. Babai~

18 February 2011

Cute Gile Video Ni !

Salam uols!

rase happy tengok video-video yang macam nie kan.
kalau hati yang panas pun bole jadi sejuk.
korang nak tahu?
ade orang kasi saye video nie.
nak tergelak saye dibuatnye.!
jangan jelesh okeh!.



Opppss!
alamakkkk!
larikkkkkk!!!


LoVe ElyN =)

Seronok Dapat Tengok Orang Berarak!

Assalamualaikum uols. dalam entri lepas saye dah bercerita pasal perarakan Maulidur Rasul kan. alohhhh. dalam entri SINI. so sekarang saye nak publishkan gambar pulak k. saye baru dapat gambar dari kakak opis saye. *copy paste gambar dari camera die je. coz saye tak bawak camera! huhuhu. da penat berkomen-komen di FB baru saye nak post kat sini kan? hahaha. lantak la. dah2. jom layan.

Ini gambar-gambar yang terpilih jek. malas nak post banyak-banyak! ;p

















Psssttt korang nampak tak ape yang saye nampak. hihihi. group "DIA" duduk berhadapan dengan tempat saye lorh !

Rase susah sangat nak berjumpe dengan "DIA" time nie. dah la masing-masing bil kene bar. terpakselah pinjam hp orang untuk call. dah la dengan ramai orang. akhirnye dapat gak jumpe. yeay !!! ;)


LoVe ElyN =)

17 February 2011

Windunye Time Kolejjjjjj!!!

Assalamualaikum semua. tibe-tibe je rindu time blajar kat kolej dulu. windu kat budak-budak clas. budak-budak rumah. bile la dapat jumpe lagi lepak macam dulu-dulu. duduk 1 rumah sembang-sembang sebelom tido. makan same-same. berbuka puase same-same. mandi same-same opssss! sangat mengusik jiwa okeh!.

Kalau uols nak tahu time belajar kat kolej kenangan paling besh sekali. mulanye saye nie jenis susah nak masuk kepala dengan orang. tapi kawan-kawan rumah n clas menang terbalik la. walaupun tak semua kenangan itu manis bila di ingatkan tapi itu lah yang membuatkan kite berkawan sampai sekarang.


Sedih bile teringatkan semua nie. lagi-lagi dulu time belajar salah seorang budak clas kiteorang buat belog khas untuk clas STM "A" kalau korang nak bace sila klik SINI. kalau die update belog je mesti semua orang akan bace then tergelak-gelak. tapi sekarang belog tu da jadi sarang labah-labah coz takde orang yang tengok-tengok kan lagi. kalau dulu rajin gak la nak bercerita coz semuanye ade depan mate.


Tapi sekarang semua dah ke haluan masing-masing menuju ke mase depan. termasuk lah saye. kehidupan harus diteruskan. kenangan biarlah kite simpan di dalam hati. ;)


Nanti saye masuk kan gambar-gambar dengan budak clas n budak rumah yea. gambar ade kat laptop rumah. huhuhu. yang ini je ade ;)

*Kawan-kawan rumah No. 46!

*Kawan-kawan Clas STM "A"

LoVe ElyN =)

16 February 2011

Rindu Setengah Mati

Salam Semua !


OMG! Habis lah saye. kenape lah saye layan cerita nie hari tu. tengok... kan dah tersuke!. macam mane nie. hari-hari balik kerja mesti kejar-kejar tengok cerita "KEJORA dan BINTANG". dulu sebelom-sebelom nie saye layan cerita "CINTA KIRANA". tengok sampai tak pernah mish!. sekarang cerita ni pulak.!

Kadang-kadang menyakitkan hati pun ade. gerammmm!!! ade je masalah datang kat Kejora tuh!. biarkan la. name pun cerita. kalau kejora takde masalah habis dah la cerita tu.. so saye pun tengok dengan kesabaran. dah2. nak tahu lebih lanjut korang layan cerita nie keh! (^_*)





*suke dengar lagu nie. sedih bile dengar :)

 
Lirik Lagu D’Masiv feat. Kevin Aprilio Rindu Setengah Mati (OST Kejora dan Bintang)

aku ingin engkau ada di sini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

reff:
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku selalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu


repeat reff

aku rindu setengah mati

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu


LoVe ElyN =)

Perarakan Maulidur Rasul 2011

Asssalamualaikum semua.

Semalam hari yang bermakna buat saye dan bermakna jugak untuk korang kan? di sini saye ingin mengucapkan selamat menyambut maulidur rasul 2011. semoga hari-hari yang seterusnya akan lebih bermakna untuk saye dan uols jugak.

Ingatkan opis saye wat perarakan. rupenye takde pun. wakil dari opis saye pun 5 orang je. bos-bos, saye and kakak opis. *konon-konon nak join berarak sekali. tapi yang dapat cume tengok jek. huhuhu. takpe lah. janG dapat tengok dari tepi pun dah puas. tapi kalau dapat berarak sekali lagi puas kan? heeeeeee :D

Datang awal ke sane. pastu tengok macam tak ramai. maunye tak ramai. orang sume ke padang berarak. kite kat dewan menunggu. macam bosan je bos pun ajak pi makan. ape lagi melantak kasi kenyang dulu baru pegi dewan balik. pastu sampai-sampai jek hati nie berdebar-debar tunggu "DIA" berarak. kecewanye rase "DIA" da lepas berarak saye baru sampai. *ingatkan bole la tengok "DIA" berarak. huhuhu. melepas!.

Esok saye upload gambar pulak keh! nak kene copy kat kakak opis dulu. saye tak bawak camera. huhuhu. 

*tengok ini je keh!

LoVe ElyN =)

14 February 2011

Kehabisan Wang Macam Mana Mau Hidup !

Jom kite buat club orang-orang bengang nak tak? !
Macam mana sekarang nieyh !
bole tak saye nak luahkan kekecewaan saye ini !
*psssttt belog aku suka hati aku la kan ! ayat tak bole bla !
sampai sekarang gaji tak masuk-masuk !
sadis sungguh !
bajet dah lari gile !
alamatnye duduk rumah je lah minggu nie !
tak payah nak merayap rayap lagi !
tolong laaaaaaaa !
nie pun kais pagi makan pagi !
kais petang makan malam !
hahaha !~
bengang + marah + sedih + geram = lu pk la sendiri !
okeh dah puas membebel.
terima kasih sudi bace !
babai ~

(Banyak gile tande seru. amik kaU !)

LoVe ElyN =)

Nak Sangat Karaoke Punye Pasal Lah Nieyh !

Assalamualaikum semua. hari-hari bekerja macam nie baru la dapat on9 kan. kalau hari cuti tak dapat nak on9 sebabnye berok band kat rumah dah kene block tak bayo punye pasal. *kakak la nie. bukannye nak p bayo. dah tak dapat nak update belog. hahaha!

Sabtu lepas saye pegi rumah paklong. sampai-sampai je terus mintak mike. *selalunye tak penah mintak pong!. nie gara-gara saye pegi karok dengan "DIA" hari tu lah. kan dah hari-hari mintak nak karok. *kalau sore sedap takpe. hahaha

Diorang redha je saye nyanyi. memandangkan kat sane takde gurl. so kalau lagu-lagu duet mesti saye je yang nyanyi. tak kire la sedap or tak janG saye puas. *hahaha. jaat gile !

* karaoke jamban jek. membazir g bilik. sore sedap sangat ! hahaha~

 
*ni couzin saye nyanyi. bersemangat sungguh !


Cettt korang nak dengar ke saye nyanyi? malu ah ! hahaha. lupekan je lah (^_*)


LoVe ElyN =)

11 February 2011

Header Baru Lagi Lagi dan Lagi !

Salam semua. ramai yang tegur saye cakap belog saye berat la itu la ini la. aiyamakkk. macam mane nie. terpakse lah saye delete mane-mane yang tak penting. huhuhu. takpelah. asalkan kamu sudi bace belog saye. *perasan! hahaha

Salah satunye Header saye yang beso kedabak tu. saye tukar sebab itu pun salah satu buat belog saye lambat proses. huhuhu. *ade orang kate pasu-pasu yang banyak tu buat berat. hahaha. siottt!

So sekarang saye pakai header baru yaey!!





 LoVe ElyN =)

Pameran Pengantin SACC Convention Center

Salam Semua.


Terkedu sebentar melihat pameran pengantin kat sane. memang cantek gile wa cakap sama lu ! dah la pameran tu bertemakan Pink Affair. meletop la !. hahaha. *pegi sane macam aku je nak kawen kan?


Sebenarnye dah alang-alang SACC tu kat sebelah ofis so kakak ofis ajak la servey. *boleh gak servey untuk kawen kakak nanti. pegi-pegi je. terpengun okeh !. masing-masing excited menengok. sume pink !. hahaha.






*Mereka juge terpegun ♥



psssttttt tadi dengar lagu "Selamat Pengantin Baru" tibe-tibe rase sedih.... huhuhu (T_T)


LoVe ElyN =)