01 February 2011

Cameron Highlands Part 2

Salam semua ! bersemangat rasenye nak sambung cerita ni. jap lagi dah nak pegi stor. buat keje. huhuhu. kasihan kan. perempuan yang keje jage stor. takpe lah. itu keja saye. so layankan je lah. *ko ni elyn nak mengadu ke hape?

Time kat Cameron Highlands tu, cuacanye sangat sejuk. gile sejuk. memang tak tahan ouh. dah la kat sane memang sejuk. tambah pula dengan hujan renyai-renyai. seharian perjalanan kiteorang bertemankan hujan. takpe lah. hujan tu kan rahmat. *menggigil gak la kat sane. hoho!

Kiteorang pergi semua tempat yang ade tanaman strawberry dan pokok-pokok lain. dalam kate lain, semua tempat kiteorang pegi. *tapi takde beli ape-ape bole? hahaha. name pun berjalan kan? so kiteorang takde la beli pape pun. (kalau beli stawberry pun bukan nye aku makan. aku tak berape suke sangat)

Kat sane, memang banyak tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, bunga-bungaan. sangat menarik perhatian saye, bunga-bunga kat sane hidup-hidup. bukan bunga tipu. cantek tak terkata. (rase macam nak pergi lagi bole?) hehehe. kiteorang pergi sehari. rase tak puas ouh. berjalan kat sane sangat seronok. dah la first time jejakkan kaki di sana. sangat-sangat teruja. *sukenye macam pegi ke luar negara kan. lantok lah !

Hampir ke semua gudang yang ade tanaman kiteorang singgah, tengok-tengok cara diorang tanam stawberry. kat Cameron kan memang famous dengan tananam stawberry. (so dok ngadap stawberry je lah). tak bosan pun. sebab kedai-kedai nye semua lain-lain. dah2. jom tengok gambar :)

*ni baru nak otw, posing dulu.
































Dah penat bergambar dengan pokok-pokok jom kite ke pasar pulak.

Bersambung

5 comments:

Monalea said...

cantik beg...

Cik Elyn said...

beg beli online. hehehe.

Mohd said...

Ha ah, mmg best g sane. Time sarapan pagi yg best. Minum milo panas pon bole teguk terus ;p

Mohd said...

X sabar nk tgk pic kamu di Air terjun...

Cik Elyn said...

hehehe. part tu last sekali yea :)