05 February 2011

Menghabiskan Masa Bersama Keluarga !

Salam semua ! hohoho. sangat seronok hari nie. tahu kenape? hari ni saye takde la bosan duduk rumah macam semalam. semalam 1 hari duduk rumah tanpa menjejakkan kaki ke tanah. huhuhu. hari ni saye keluar berjalan dengan family saye. ;)

Mulanye tak plan pun nak keluar. lepas makan tengah hari ayah cakap, jom keluar pegi piramid. (dalam hati macam da excited) tapi relax dulu. on9 kejap. bukak belog kejap. tup tup ! kakak saye dah siap. tengok ayah pun dah nak siap OMG !!! terus dengan saye bersiap. *ayah saye dah la tak suke tunggu lame-lame anak die bersiap. so terpakse la bersiap ala kadar.

Katenye nak ke piramid je. *patut la die excited. rupenye die nak baju. aiyamakkkk. ayah nie ade maksud rupenye. patut la rajin semacam ajak keluar. takpe lah. kiteorang pun temankan la ayah cari baju. yang lain tengok je. hahaha. layankan aje la ayah nie...





*Muke senyum dapat baju baru

Dah dapat 2 pasang baju terus ajak balik. Kurang asam betol. hahaha. takpe la. dah balik rumah saye cakap dengan mak pulak. mak, jom pegi KL nak? boleh cari-cari tudung. tak tahu name mood mak ayah saye hari nie sangat baik. terus mak cakap okeh. ayah pun cakap okeh. biar betol!!!! rajin beno ayah drive ke KL. slalunye macam malas. yea la. da malam-malam baru ajak pegi KL. huhuhu. nasib ku hari ni baik sekali.

Sampai je KL, hancus hati kuh. tengok banyak kedai tutup. gile!!!! menyesal pulak ajak g KL. tapi tak cakap la kat ayah. takut kene marah. huhuhu. jalan punye jalan. ade gak la kedai yang bukak. saye pun ape lagi. pilih selagi boleh. sape bayar???? mak jugak. *saye tak gaji lagi. so saye pilih mak yang bayar. pelik bin ajaib betol! bukan senang dapat peluang macam nie. 

Jalan punye jalan. tup-tup nampak KFC belom tutup lagi. tibe-tibe mak ajak makan. fuhhhh. ape lagi, kiteorang pun masuk kenyangkan perot. memang sangat best la. mintak aje. dapat. hahaha. slalunye payah. :P



dah penat kite pun balik.

okeh. cerita dah habis.

terima kasih bace =)


4 comments:

workshop lady's said...

hikhikh... sonoknye jln2 shoping..huhuhuhuh

Cik Elyn said...

sonok gile! ko dah tau belom nak upload video cm ne?

workshop lady's said...

tak tau la lin.. hahahahah... fenin....fenin...

Cik Elyn said...

takpe2. t kite ajar. k :)