22 March 2011

AKU BENCI ROKOK


SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!


Sape-sape nak join boleh clik pada gambar di atas :)


1. Sila letak banner diatas ni .. yang gambar aku tu haaa...
DONE!

2. Tajuk : AKU BENCI ROKOK dan linkkan ke entri ini ..
DONE!

3. Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
Saye memang dari kecil tak berminat pada orang yang merokok nie. Even ayah saye dahulunye perokok, saye tak suke dekat-dekat dengan die. Kalau makan or minum 1 pinggan or 1 cawan dengan die mesti saye taknak. Kalau tak nampak saye akan tanye kat mak, ayah ade gune tak. Mak cakap takde baru lah saye gune. Sampai macam tu sekali tau. Alhamdulillah, sekarang ayah saye dah pun berhenti merokok. Disebabkan die mengalami sakit-sakit badan dan deman yang berterusan. Dapat jugak die berhenti menjadi perokok tegar. Asap rokok juga berbau busuk, saye tak minat betol dengan orang yang merokok nie. Sampai-sampai saye cakap saye taknak boypren yang merokok. *taknak-taknak pong dapat jugak boypren perokok. aiyamakkk. nasib kau la elyn! Rokok nie jugak tak baik untuk kesihatan. Ia membolehkan organ dalam badan kite rosak. Dan perokok ini juga akan membahayakan orang di sekeliling mereka.  

4. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
Korang jangan la cuba-cuba nak merokok yea. Kalau sekali mencuba, ia akan membuatkan kite rase ketagih. Daripada korang bakar duit untuk rokok baik korang bersedekah. Dapat jugak pahala. Hihihi :D

5. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
Pendapat saye mengenai mereka yang merokok, mereka semua nie merokok sebab dah terbiasa merokok. Kalau sehari tak merokok rase macam tak boleh nak hidup. Ade je tak kene kan? Kalau rase nak berhenti mesti susah gile kan.

Okeh, dah selesai. terima kasih kerana membaca :D

LoVe ElyN =)

18 comments:

Along Usop said...

jangan bagi peluang pada dorang!.. =p

Cik Elyn said...

hehehe. peluang apeeee :D

Abang Zam said...

haha..dapat balak perokok eh? cuba kalau die nak merokok kau patahkan je rokok beliau

protes itu bagus

slumberznanie said...

mai dr sgmen abg ben....

c-tea said...

hadoi..betul tu...ct pun cukup benci dengan golongan perokok ni..sakit idung tau tak..huhu...

ct pun join segmen abg ben..jom baca pendapat ct pulak...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

mocha pearl said...

singgah..
tulakan...yg xnak kite dapat...xpe psycho die banyak2 insyaAllah die berhenti merokok... :)

Cik Elyn said...

abg zam : hehehehe. akan ku patah kan rokok beliau. uppsss!

Cik Elyn said...

slumberznanie : same2. heeee :D

Cik Elyn said...

c-tea : aminnn... insyaAllah :)

orait. kite jenguk nanti okeh ! :P

Cik Elyn said...

mocha pearl : tahu tak pe.. len kali jgn cakap taknak. cakap je nak. hihihi :)

nikaviolet said...

hye nice opinion..
dtg dri blog abg ben...
follow awk...
kalau sudi dtg la ke blog sy..

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

Eyqasara said...

yang taknak tu la yang dpt... tapi alhamdulillah wat mase ni x... hihihi...

Cik Elyn said...

nikaviolet : maceh yea. oraitt :)

Cik Elyn said...

Eyqasara : huhuhu. tahu takpe. :P

sipencari said...

ha.. betul betul tu .. suka bc kamu punya jawapan .. nice job .. suka suka

apa nk tau apa sy kata .. emm meh la .. kecil tapak tangan ... perik nasi saya tadah kan .. leh masak terus .. hehehhe ,, meh meh meh

apa dy.. jngan lupa follow kamu .. jap ekk ... ok dah siap ..

ok la .. good luck happy blogger..
sayonara

Cik Elyn said...

sipencari : maceh3. kui3. malu ahhh. (tutup muke)

saye pulak nak terjah :)

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

Cik Elyn said...

Lulu caldina : tahu tak pe. diorang ni mcm tak takut bahaya je kan. huuuuuuu :D