29 April 2011

Sweet Memory Cik Tikot Dapat Hadiah Banyakkk!

Assalamualaikum semua. Selamat pagi jumaat. Semoga hari nie dapat keberkatan di hari yang mulia ini kehendakNya. Hari nie Cik Tikot last day keje kat sini. Next week die dah start keje kat Jabatan Peguam Negara (JPN). 

Malam tadi saye tolong Cik Tikot kemas-kemas barang. Banyak gilak barang die. Kalau dulu barang die sampai 3x round. Semalam pakai 2 kereta jek. Tu pun da mampat macam milo 3 in 1 tu. Huhuhu. Saye ikut die tido umah sewa baru die kat Putrajaya. Budak rumah tu pun member die time belajar dulu. Best jugak umah kuarters. Besar pun besar.

Dah la, malas nak cerita panjang. Nanti sedihhhh. Lepas nie dah la balik umah mak kene berdepan pulak dengan si becok. (my sister). Adoiii! Pening kepala den. Tolong carikan den umah sewa lain pelis ;'(







Banyak die dapat hadiah. Mahal-mahal plak tu. Untuk kamu Cik Tikot. Tapi yang paling ekau akan ingat hadiah kat bawah nie ler. Huhuhu.


Okeh, Peluk dulu oke. Nanti ekau tahu la ape hadiah tu.


Haa. Itu la hadiahnye. Tayah korek bawah-bawah. Itu la die. Kui Kui Kui. Eh! Nak tahu ape hadiahnye? Hadiahnye..... 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tadaaaaaaaaa!


Sebiji batu bata. keh keh keh. Sory yea. Kiteorang kene kan ekau. Den tak sampai hati sebenarnye. But just have fun. Tak marah kan? Kan? hehehe

LoVe ElyN =)

28 April 2011

Keputusan Telah dibuat. Dan Ini Penamatnya. ♥

Assalamualaikum uols.!


Yeahhhh! Akhirnya saye dah buat keputusan muktamat. 
Saye jual semula Blackberry yang saye beli kelmarin N amik handphone ini. 
Dan ini yang penamatnya. 
Taknak-tukar tukar lagi dah.
Sian semalam dan kelmarin asyik dok lepak kat kedai handpone jek. 

Tadi dok meraikan hari perpisahan untuk mokcik (cik tikot).
Sedih gilak. 
Nanti saye story oke.
nak komen-komen gambar dulu. babai.~



LoVe ElyN =)

27 April 2011

Ketegangan Urat Saraf Kepala Otak!

Assalamualaikum semua.

Dush! Apesal rase geram nieeee.
Tu laa. Orang cakap pasal Blackberry die nak jugak Blackberry.

Sebenarnye cik elyn minat pada handphone nie.


Kalau tak Cik Elyn da pilih da handphone yang nie da semalam. Tapi disebabkan akak opis ade yang pakai Blackberry n geram tengok Blackberry die. Den pun try la nak amik Blackberry jugak. Huhuhu.



Takpe lah. Slow slow yea kite study nak blajo pakai handphone nie. Lame-lame nanti oke la kan. Kan? *pujuk hati sendiri -,-


LoVe ElyN =)

26 April 2011

Contest Blog Saya Smart

Assalamualaikum uols.


Dalam sedih-sedih still nak join contest oleh si chumil Qistina.
Mane lah tau dapat duit ke boleh topup beli handphone baru.

huwaaaaa...! (sob sob) -,-"

Saye di Tag oleh Cik Nemo.
So saye pun dengan senang hati menjoinkan diri.


Sesiapa yang nak join bole klik pada gambar tersebut.
Jum kite ramai-ramai join jum!!!

Tarikh tutup pada 20 Mei 2011.

Cik Elyn Tag


LoVe ElyN =)

Handphone Cik ElyN Dah Sampai Ajalnya...

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Semalam belek-belek Handphone. Sedih sekali. Skrin hanphone saye dah problem. Saye tengok apesal lah ade keluar warna kuning-kuning nie. Kejap kuning kejap biru. Kejap itam terus. Huwaaaaaaa! Kok iye pun nak rosak bagi la den jual dulu. wuwawaaaaaaaa!

Ni mesti kes hari sabtu lepas. (agaknye la. saye tak tahu kenapa tetibe bole rosak.) Saye cas hanphone. Then tengok okeh, beterinye masuk. So biarkan je lah. Dah lame lepas tu cabut la balik charger tu. Tengok. haaa kosong %. Rase hanphone da panas da. pastu cas lagi sekali baru masuk betol betol. Adeyh! Sebab tu ke erkk... ?? Hmmm... =,='


Haa ni la hanphone den yang da rosak tu. Gara-gara cakap nak tukar hanphone baru terus die rosak sebelom dijualnye. Adeyh! =,='


Hanphone nie jugak yang berjasa. Baling dinding pun tak rosak. Huhuhu.

Rasenye macam lebih banyak guna Hp Nokia nie. Mesej, call semua pakai hanphone nie. Tapi Yari pulak yang rosak. Sob sob.

LoVe ElyN =)

25 April 2011

Sambut Besday Party Buih!

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. Bersiaran langsung dari opis hari isnin minggu yang terakhir bulan April. ececeh. *kau ingat siaran langsung tivi ke hape elyn? Sabar yea tuan puan sekalian. Saye saje je buat tajuk gempak. 

Sebenarnye bukan buat besday saye pun. Sabtu lepas saye pergi umah kakak Cik Tikot kat Kajang. Dalam Entri Sedih Tapi Gembira! saye ade cerita pasal Cik tikot kan. Minggu nie die last ade kat sini. So dalam minggu nie je saye dapat tido dengan die. Hari hari seterusnye saye balik rumah mak. Huhuhu. 

Habis la minggu nie dok cerita pasal Cik Tikot je. (tak dapat terima kenyataan terpaksa berpisah) huhuhu. Sabtu malam, lepas maghrib terus gerak dari rumah sewa. Nak sampai ke Kajang pun bole sesat. Saye pulak di marahnye (mane taknye co-pilot kasi jalan salah). Haha! Dah-dah, jum layan gambar pulak.


Cik Tikot bersama tunangannya :)


Si kecik comel Hannah. :)


Konon-konon nak buat suprise habis tenggelam semua lilin. Lambat sangat.


Dapat jugak Cik Tikot sambut besday dengan kawan-kawan. Agak-agak kalau Cik Elyn buat besday party ade ke orang nak datang erk... Hmmm.

LoVe ElyN =)

24 April 2011

Tengah Bosan Dengar lagu Canggini Pun Layan ...


 Kurnia - Mizz Nina & Noh Hujan

Dengarkanlah lagu dulu
Tinggalkanmu itu menunggu
Jangan biarkan hati
Dikunci oleh rasa benci
Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
‘Tuk merubah hatimu

Chorus
 
Kurnia bagaikan khayalan
Takkan ku lepas walaupun apa yang mendatang
Kurnia bagaikan khayalan
Ku takkan lepas walau hanya khayalan
Senyumanmu igauanku
Tiada yang setandingmu
Suara yang bermain
Memanggil-manggil namaku
Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
Untuk merubah hatimu

Ulang Chorus

Pintaku cuma jangan pergi
Tak bisa berasingan jauh oh darimu
Bilakah oh nanti akan pergi
Berlari biarkan pergi
Buat selamanya biar kita berdua disinari
Oh mentari oh mentari

Ulang Chorus

p/s : Tahap bosan punye pasal. Huhuhu

LoVe ElyN =)

22 April 2011

Please Close My Eyes


Assalamualaikum semua. Selamat petang. Sebelom balik saye nak cerita pasal Justin Bieber nie. Semua orang tahu die ade buat konsert malam semalam kan. Boleh dikatakan hampir 17, ooo orang yang datang nak tengok Justin Bieber nie. Kalau ikut kan hati saye pun nak tengok. Memandangkan tiket die mahal, tak jadi saye nak pegi. 

Rabu minggu depan nanti saye nak pegi tengok konsert jugak. Tapi yang masuk percuma je lah. Dapat tengok Yuna.  Huhuhu. Ramai orang suke kat Justin Bieber nie kan. Sebab ape erk? Saye pun suke kat die. Saye suke kat die sebab die Handsome. Bole tak canggitu? Gatai na! Hahaha!.


See, Handsome kan? Suke! suke! Upsss! Terover pulak. Tolong tutupkan mata sayeee. Hehehehe :P

LoVe ElyN =)

Sedih Tapi Gembira!

Asaalamualaikum. Selamat pagi jumaat. Semoga hari nie lebih baik dari semalam. Semalam kami satu opis dapat berita yang Cik Tikot da dapat tukar Jabatan. Memang dulu die pernah mintak pertukaran. Cume tunggu masa je kan. Tapi saye tak sangka pulak secepat nie. Sedih gilak.

Mana-mana yang tidak mengetahuinya lagi, Cik Tikot adalah kakak opis saya dan juge budak bilik saye di rumah sewa. So cume kamu bayangkan macam mane perasaan ku ini. Sangat-sangat sedih. Sedih tapi gembira die bahagia. Biarkan la Cik Tikot pindah. Lagi pun die kan nak kawen. Mesti la nak dekat dengan future husband dia kan? kan?

Esok pulak besday die. Die ade buat besday party buih kat rumah kakak die. Saye nak pegi. Tapi segan la. Saye cume kenal Cik Tikot N future husband die je. Mesti ramai kawan kawan die yang lain datang. i sengan youuuu! Okeh, ketepi kan segan itu. Saye harus pegi. Bukan harus lagi dah. WAJIB PERGI.

Kalau da pergi besday party buih itu mesti kene bawa hadiah. Ehem! Hmmm. Ape yang nak saye beli untuk Cik Tikot nie? Fikir sekejap. Petang nie nak pegi jalan-jalan dengan boypren lah cari hadiah.  


Bagi gambar nie je bole tak? Print pastu bagi. Bole? Hehehe. Jangan cari pasal okeh!


Bile Cik Tikot dan Cik Elyn takde keje canggini la kiteorang di rumah. Kikiki

p/s : Cik Tikot dapat tukar keje kat Jabatan Peguam Negara. Habis la ekau. Kawan dengan peguam la nanti. Rambut putih putih. :P   

LoVe ElyN =)

21 April 2011

Mari Menoreh! (bak kata cik tikot)

Hasil dari perbuatan Cik Tikot ke atas diriku ini. 

-
-
-
-
-
-
-
-

tadaaaaaa! 


Ha. Kalau pakai canggini saye berani pakai kat rumah je la. Kalau pakai kat opis mahu tunggang tebalik jadinye. Huhuhu

Better kat opis pakai canggini je 

-
-
-
-
-
-
-
-


Canggini pun oke kan? kan? ;-)


LoVe ElyN =)

20 April 2011

Tak Perlu Kata Apa-Apa. Cume Senyum. :)

Assalamualaikum semua.


Tak semua orang suke akan diri kita.
Tak semua orang suke akan perangai kita.
Tak semua orang suke akan percakapan kita.
Tak semua orang suke akan perbuatan kita.

Okeh, Saye akan beringat.
Lepas nie saye akan jage semua itu.

Saya akan jaga tingkah laku saya.
Saya akan jaga percakapan saya.
Saya akan jaga perbuatan saya.

*copy gambar dari google

Kite tak bole tutup mulut orang.
Kite cume bole jage mulut kite je sendiri.
"assobaru minal iman"
InsyaAllah, Orang yang sabar besar pengertiannya.


LoVe ElyN =)

Nie Kat Opis Ke Kat Tabika Nie??????

Salam semua. Selamat tengah hari. Hari nie penat dok melayan budak kecik nie. Sebenarnye saye nie bukannye pandai sangat nak main main dengan budak kecik. Bak kate mak saye, saye nie bukannye suke kan budak-budak. Bukan tak suke, cume tak pandai nak melayan. Puas nak suruh die cakap. Diam je budak kecik nie. HEHE.


Name die Akil. Baru setahun lebih. Chumil je die. Geram pulak tengok. Nie kes acik reen ajo la nie. Kan terbalik jadinye. 


Mula mula nak kaco Akil nie diam je. Buat tak tahu je dengan saye. Lepas puas melayan baru lah siket siket die pandang pandang. Senyum senyum N last sekali baru la die bercakap. Berjaya jugak buat die bersuara. HEHE.


LoVe ElyN =)

19 April 2011

HotCakes.... Earrrk! Kenyang.

Assalamualaikum semua. Bagusnye kalau setiap pagi dapat makan hotcakes nie. Ni menu diet ke menggemokkan nie. Pelis bagi saye menu diet oke. Saye nak kurus. Sila bantu saye. Ehem!. Dari malam tadi lagi Cik Tikot kite nie tengok tivi sambil telan air liur sebab tingin nak makan hotcake McD. Pagi pagi dah ajak pegi makan. Saye pun belasah je. *hamboi pandai yea nak mengata orang yea ko ni elyn! Dush!



Nie nak posing ke nak makan nie? Hehehe. Harus bergambar sebagai bukti.


Sekarang da tak terliuh lagi kan. Kan? Hehe.


Jum makan....

LoVe ElyN =)

18 April 2011

Gadis Semasa .... Yuna ~



Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Korus
Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku

Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyanyangi diri mu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat
Apa yang ada di depanmu

Kau mahukan perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Ulang Korus 2x
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi dirimu


Cet! Rabu nie nak g tengok Yuna kat Plaza Alam Sentral. Aummmm!


LoVe ElyN =)

'Siapa TOP REFERER FA? Giveaway'.

Assalamualaikum semua.

Mood hari ni nak join GA la pulak.
Sedang berblogwalking jumpe plak GA dari FA nie.
So ape lagi. JuM!


Sesiapa yang nak join sila klik pada gambar yea.
Tarik tutup pada 31.5.2011

Cik Elyn Tag



Okeh, Done! :)


LoVe ElyN =)

15 April 2011

Rindu Kamu, Sayang Kamu ♥

Assalamualaikum semua. Selamat hari jumaat. Okeh, Amik mood dulu nak update belog. Ingat malas nak tulis panjang panjang. Straight to the point je okay. Hari nie saye dapat jumpe kakak opis kesayangan saye. Windu gile dengan die. Rosmawar Bt Sampai.



Agak agak korang yang mane satu erk. ramainyeeee. Hehehe. Ha. Itu la die. Mane? Itu itu. Nampak tak yang mane. Hehehe. Yang kiteorang tunjuk tu la. Yang Pregnant tu.



Dulu die kakak opis tempat keje saye. Sekarang saye yang duduk kat tempat die. N name die still ade lagi kat tempat duduk saye. Hehehe. Saje malas nak tanggal. Ambil berkat. Tengok la perutnye. Cumil je kan. Minggu depan da 7 bulan da. Tak nampak macam 7 bulan pun.



Kesian kat mak buyung layan kiteorang yang gile camera nie. Sampai letih die. Huhuhu.


Abaikan mereka yang posing di belakang itu. Haha ! Jaat !


Sila tengok yang dibelakang itu. Abaikan pula di hadapan. Heheeee. :)

Okeh ! Akhir kata, terime kasih kerana sudi singgah opis lama kamu nie. Dapat juge Beramas mesra beramai-ramai. Semoga kamu sihat sentiasa dan senang bile melahirkan anak yang sulung itu nanti. (^_^)

LoVe ElyN =)

Di Manakah Cantiknya Seorang Wanita ... ???


Mungkin pada sepasang matanya yang hening yang selalu menjeling tajam atau yang kadang kala malu-malu memberikan kerlingan manja.
Boleh jadi pada bibirnya yang tak jemu-jemu menyerlahkan senyuman manis, atau yang sekali-sekala memberikan kucupan mesra di dahi umi juga, ayah, suami dan pipi munggil anak-anak.
Atau mungkin juga pada hilai tawanya yang gemersik dan suara manjanya yang boleh melembut sekaligus melembutkan perasaan.
Sejuta perkataan belum cukup untuk menceritakan kecantikan perempuan. Sejuta malah berjuta-juta kali ganda perkataan pun masih belum cukup untuk mendefinisikan tentang keindahan perempuan. 
Kitalah perempuan itu. Panjatkan kesyukuran kehadrat Tuhan kerana menjadikan kita perempuan dan memberikan keindahan-keindahan itu.
Namun, betapa pun dijaga, dipelihara, dibelai dan ditatap di hadapan cermin saban waktu, tiba masanya segalanya akan pergi jua. Wajah akan suram, mata akan kelam.
Satu sahaja yang tidak akan dimamah usia, sifat keperempuanan yang dipupuk dengan iman dan ibadah.
Korang nak lebih cantik dan menarik?
# Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai "hiasan mata" anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.
# Oleskan "lipstik kejujuran" pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.
# Gunakanlah "pemerah pipi" anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon Iman.
# Pakailah "sabun istighfar" yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.
# Rawatlah rambut anda dengan "selendang islami" yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki.
# Hiasilah kedua tangan anda dengan gelang tawadhu' dan jari-jari anda dengan cincin ukhuwwah.
# Sebaik-baiknya kalung anda adalah kalung "kesucian."
# Bedaklah wajah anda dengan "air wudhu."
p/s : Okeh, Note :)

LoVe ElyN =)

14 April 2011

Suke Sangat Pada Cerita Ini ♥

Assalamualaikum semua. Selamat Petang. Hari ni dari pagi sampai lah ke tengah hari kat opis nie takde internet. Nasib la ade technicians computer datang. Fuhh. Lega la siket. Keje pun dah saye siapkan. So dapat la nak update belog. Hehe.

Semalam saye tengok wayang. Dah tak tahu nak tengok cerita ape. So boypren pun beli la tiket cerita Rio ni. Rase macam penah dengar tajuk cerita nie. Die cakap cerita karton. So takpe la. Saye pun layankan aje lah. Okeh, Jum layan Video kat bawah nie jum!


Sangat sangat tak sangka cerita nie syiok gile. Korang tengok la. Cerita nie mengisahkan tentang seekor burung yang bernama Blu. Cerita yang penuh dengan kasih sayang dan cintakan binatang. Dulu waktu kecik kecik saye pun ade bela burung. Tapi tak lame. Seronok tau kalau ade burung macam Blu nie. Sangat jinak. 


Ni la burung yang bernama Blu. Rase nak tengok cerita nie lagi la. Bole tak? Hehe.

LoVe ElyN =)