10 May 2011

Broga Hill! Gile Penat! Gile Best!

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Cuti hari minggu lepas dapat jugak saye pergi Broga Hill! Dulu ade jugak cakap-cakap dengan boypren tingin nak ke sana, tup-tup die ajak pegi. Huhuhu. Suke suke suke!


Bangun seawal 5 pagi. Pukol 4.30 pagi boypren call suruh bangun. Hehehe. *plan die kan, die lah kene kejut. Perjalanan tanpa diberitahu awal-awal, sehari sebelom pergi baru diberitahu. Cis, dah lah tak bawak camera. Masing-masing pakai camera handphone je lah. Nak berBBQ pun beli barang last minit. 



Time mendaki ini kan. Saye cakap dalam hati, tanak datang cini lagi... penat gile rase :P


Tapi bile dah sampai sini, dalam hati saye cakap best nyerrrr :)


Kat sini part yang paling bahaya sekali. Time nak turun rase macam nak tergolek je. Gayatt!


Best best best!


Nice View Right ?


Berjaya jugak akhirnya saye sampai ke puncak!


Ecececeh...


Angin kuat di atas nie. Seronok.


Sepupu sepapat.


Time nak balik plan nak mand kat Sungai Tekala. Then singgah lah tapau roti canai makan kat sane. Pakcik kat kedai tu cakap mandi la kat sungai..... ape tah namenye. Air terjun jugak. Tapi die ade cakap jalan ke sane tak elok sikit. Then, kiteorang pun pegi lah. Pergh! Bukan teruk sikit terok banyak pakcik oiiii! Tak bole sampai ke sane kiteorang patah balik. Cis, buang mase jek kat situ. (die ingat kiteorang nie bawak pajero ke hape)


Akhirnya sampai juga kat sungai tekala. Orang cakap sungai tekala airnya cetek. Memang betol pun. Nak dalam kene la panjat tangga. Pergh! Mendaki lagi. Tadi "memdaki bukit" N sekarang "mendaki tangga" pulak. Adeyh! Memeng penat.


Bile dah sampai best "gile wa cakap sama lu"! Memang terbaik lah! Ade part air nye gile dalam. Sampai tak jejak kaki.


Time makan nie lah best. Dah lame tak berBBQ. Last dulu dengan member kolej. Huhuhu. Rindu kenangan itu. 

Dah habis bercerita dah. 
Babai~


 P/s Gambar tak banyak. Dah post kat fb malas nk upload kat sini. (^_^)

LoVe ElyN =)

9 comments:

Mila Ahmad said...

wuaaa bestnyer..mila tingin sgt nk p sana tapi xtaula zaman bila bole smpai hihi...

Anis Nasri said...

rindu nk bbq kt kelanang....................................................................................................................................

elynn aiza ♥ said...

waaaaa besnye.. ny ase trngin nk g nie.. hoho..

NuR IzZaTi said...

teringin gak nak p broga.. tapi masa x mngizinkan.. ^_^

Nour Akmal said...

gila penat?gila best?huhuhu..
nasib org nya tak gila...=p

Cik Elyn said...

Mila Ahmad : pegi la. kompem best :)

Cik Elyn said...

Anis Nasri : huhuhu. kat kelanang taley mandi. bek kite BBQ kat gabai wee. Bole mandi sungai hehe :D

Cik Elyn said...

NuR IzZaTi : kalau ade mase nanti pegi yea :)

Cik Elyn said...

Nour Akmal : ahahaha. bak kate bapak ko sumenye gile. haha !