22 June 2011

Cik ElyN Mandi Sungai Dan BerBBQ Bersama Family Semperna Father's Day!

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Dari semalam saye try masuk kan gambar. Tapi disebabkan line internet ni lembab sampai susah saye nak upload gambar. Pagi nie saye sambung balik upload. Nasib baik line pagi nie elok sikit.

Sebelom saye bizikan diri dan sebelom cerita nie dah basi untuk di cerita, meh saye nak story dulu. Pada hari ahad lepas kite semua sambut Father's Day kan. So saye pun buat la planning. Dan di sokong oleh si boypren untuk menjayakan lagi planning saye nie. Hahaha! Gile besar punye planning. *besar la sangat kan.

Planning saye akhirnye menjadi. Kite sambut Father's Day dengan berBBQ dan mandi Sungai Congkak. Gile best. *Haku memang suke BBQ-BBQ nie. 


Step pertama untuk BBQ nie memang menguji kesabaran saye. Nak idupkan api nie punye lah lame. Naik geram jugak la kot. Dah la time nie saye gado dengan semua orang sebab pilih tempat yang tak berape nak best untuk di mandi. Sampai boypren pun kene marah. Opssss!


Mak saye lah yang paling bersemangat sekali. Konon-konon nak cari port lain. Die pulak dah nak bakar arang. So nak tak nak kene lah ikutkan jugak.


Dah nampak dah tu api diaaaa. Saye memang suke time-time macam nie. Bile dah nampak je ade api saye lagi letak minyak banyak-banyak. Hehehe!.


Bersemangat masing-masing mengipas. Perut pun dah berbunyi kelaparan. Huhu


Ini orang kuat idupkan api. Ehem!


Mak dan Ayah makan dulu kenyang-kenyang. Lepas nie turn Mak dan Ayah pulak okay!


Si Gemok di situ yea. Oppssss! *adeyh! bile la haku nak kurus nie. ahahaha!


Mak dan Kakak saye. Mereka pun kene bakar jugak okay. Mane aci kiteorang je kan. Hehehe. 


Tu dia yang kita cari. Api yang sedang marak. Yeay!

Bile dah marak bole lah kite start panggang memanggang. hik!


Yeshhhhh! Ayam yang telah siap di panggang. Menarik kan?


Aikkkk. Tak kan tengok je kotttt!

Ehem! Masa untuk makan =)


See........ Air die tak menarik kan. Cetek gila. Pasal nie la saye gado dengan semua orang. Huhuhu.


Bile dah siap panggang baru lah Ayah dengan Mak mandi. Sejuk gile. Lagi-lagi time tu plak hujan. Terpakse lah berteduh. Pastu baru mandi semula. Huhuhu.

Lepas mandi kiteorang bersiap-siap nak balik. OTW balik Ayah nampak kolam air panas. Dan tu jugak suruh singgah. Katanya nak rendam kaki. Hehehe.



Tercapai hajat die. Kiteorang pun singgah. Kalau korang nak tau. Otw balik dari Sungai Congkak ade 1 kolam air panas. Kolam air panas nie cume untuk rendam kaki je Okey! Bukan rendam badan sekali tau.


Panas gilak weh!. Mulanya saye taknak rendam. Sebab tak tahan panas sangat. Pastu di pakse dengan boypren, slow-slow saye masukkan kaki. Bile dah masukkan kaki dah tak rase panasnye lagi dah. Okay la, layan jugak :)



Selepas dari itu kami pun pulang. Boypren cakap sampai terlelap die drive. Sebab tengok kiteorang sume dah lena di buai mimpi. Die je tak tido. Huhuhu. Sian kamu. 

LoVe ElyN =)

4 comments:

Anonymous said...

dan si boypren menambah lagi. die kate "pakai la tudung". sy x selesa, rambut basah. ngee

Cik Elyn said...

ngeeeee.. HAHA! :P

Nour Akmal said...

port BBQ ko mcm tak best je..pns2..crl lh tempat redup..

bestnya lah jln2 mcm ni kn..huhuhu

Cik Elyn said...

Nour Akmal : tahu takpe. Tu pasal la haku berentap dgn diorang semua. Huhuhu