04 July 2011

Fiesta Perkahwinan. "Elak Derita, Cari Bahagia"

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Semua tertanya-tanya kan. Siapakah gelaran "Si Artis" dalam ENTRI sebelom nie. Hehehe. Pada jumaat lepas, kakak opis saye tanye nak join die tak pegi forum perkahwinan. Saye pun cakap boleh saje. Lagi pun, saye memang tak ke mana pun cuti minggu nie.

So pada hari sabtu pagi kiteorang ke program tu. Bertemankan driver yang ade. Kiteorang gerak dalam pukul 8.30 pagi ke PWTC. Acaranya berlangsung pukul 10.30 pagi. Sengaja gerak awal sebab kiteorang memang rajin bangun pagi. #buweeekkk! 

Sebaik sampai di sana jenuh mencari kat mane tempat program tu. Tanye pengawal tu plak bagi direction yang salah. #grrrrrrr! Akhirnye, jumpe jugak tempat tu. Walaupun kene berjalan jauh sedikit.

Sedang sibuk mencari tempat duduk dengar MC tu cakap, sila penuh kan ruang dihadapan. Nak taknak kiteorang pun duduk lah 2 dari hadapan. *sebenarnye saye yang suke duduk depan sebab tajuk cerita die menarik. eh! #tutupmulut!

Kak mira : eh...ade Ally Iskandar lah..
Elyn : mane kak...mane..
Kak ida : tu kat depan tu...
Elyn : akak....sesak nafas....tolong... hahahahah

Tak sangka pulak Ally Iskandar menjadi pengacara dalam program itu. Semua terkejut. Masing-masing pun excited. Wahahahaha!

 Sebelom forum nie start harus bergambar dulu.

 Lagi...

 Dan lagi...

 Kemain suke kiteorang bergambar. Harap maklum!

 Ally datang dengan tunang die tau. Ehem!. Kemain die kene bahan dengan Ust N Ustz tu..

 Ketika forum sedang berlangsung. Kemain kusyuk kiteorang dengar. Dah macam kursus kawen pun ade gak. Syiok gile!

 Time ni pulak Ketua Pengarah Jakim bagi ucapan. Menguap dah berape banyak kali dah time nie. Mengantok gile!.

Tajuk forum kite "Elak Derita, Cari Bahagia"

Pssssttt! Pada hari itu juge ade Nubhan. Lagi lah excited diorang tu. Upenye kene tipu dengan saye. Hahahahahaha!  Rasain!

LoVe ElyN =)

4 comments:

AesyaZealous said...

wah.,mcm kursus kawin lak.aha

Cik Elyn said...

huhuhuhu.... ha ah... da macam kursus kawen da rase. hik!

Nour Akmal said...

weii..mcm best je prgrm ni..
klu dpt join kan best..

Cik Elyn said...

best wehhhh... dapat jumpe kekasih hati. opsss!