05 July 2011

Habiskan Masa Pulang Ke Kampung Halaman Jumpe Atok-Atok!

Assalamualaikum semua. Selamat berhujung minggu yea kawan-kawan. Cettt! *ini cerita ahad lalu lah!. Melepas nak pegi ke Majlis pertunangan kawan saye Cik Nemo, Saya pulang ke Kampung.

Ahad lepas Mak ajak 1 family balik kampung. Sampai kampung je dah nak tengah hari. So ape lagi. Bekejaranlah kiteorang ke dapur. Santapan untuk tengah hari nanti. Saye buat ape? Saye duduk ke kat depan tengok tv. #Ceeeetttt!

Mak dan Ayah bertungkus lumus masak di dapur. Kebetulan time ni family saye je yang balik. So kiteorang je lah yang masak.

Haaa.. yang nie memang febret Ayah saye. Kalau balik kampung mesti ini yang di carinye. Korang tau tak ape nie? Ini namenye jering a.k.a jengkol. ehem!

Part saye kat dapur yang nie je lah. Saye tukang menggoreng kan saja.

Tanjat gegurl, Mak cakap ade ikan bakar. Dulu time BerBBQ  hari tu, Mak cakap nak makan ikan bakar. Dapat jugak akhirnya.

Die ni tukang menjaga ikan bakar kat belakang umah. Hehehe!

Dah siap!!! Macam-macam hidangan kampung. Maklumlah, name pun kat kampung kan. Haha!

Ini ikan bakar yang menjadi rebutan semua orang, Saye? Tak tak. Saye kureng sikit makan ikan bakar. #errkkkk!


Dalam tengah-tengah masak tu, family sepupu saye plak datang. So makan same-same. Sape tak kenal KIC kan. #Ceetttt!


Petang ahad saye pun pulang ke rumah. Korang tau, kalau saye balik kampung je mesti dapat hadiah. Korang tau tak ape hadiah tu?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ni lah hadiah yang saye akan terima bile pulang ke kampung. #grrrrrr!

LoVe ElyN =)

4 comments:

Nour Akmal said...

wei..gambar aku mne?huhuhu..sbr je lah...huhu..
terbaik lah klu makan kat rmh atok ni..licin..=)

Mila Ahmad said...

rindu masakan kampung sOb..sOb.sOb..

Cik Elyn said...

Nour Akmal : wahahahaha. ko datang lambat. so gambar ko pun xde laaa :P

Cik Elyn said...

Mila Ahmad : huhuhuhu... balik la kg :)