04 August 2011

Genap 2 Tahun Bekerja.

Assalamualaikum semua. Sekejap saje masa berlalu meninggalkan kite. Teringat kembali ketika mula-mula berkhidmat sebagai kakitangan kerajaan. Masa tu tak tahu ape-ape pun. Orang cakap kite dengar je. Saye pun tidaklah seramah mane. Sebab mula-mula kerja saye malu-malu kuching sikit!. Hehehe.

Lepas habis study saye terus dapat kerja. Saye mula bekerja di Panasonic sebagai kerani biasa je. Dalam sebulan dua saye bekerja, saye dapat panggilan temuduga di Jabatan KEMAS Negeri Selangor. *time tu first time interview bawah kerajaan. jawab pun entah hape-hape. Alhmdullillah. Rezeki saye dapat kerja nie. 

Bertarikh 03 Ogos 2009, saye start bekerja di sini. Time masuk tu saye ade geng! Die masuk same-same dengan saye. Cume saye mintak tangguh sebab kene bagi notis sampai hujung bulan baru boleh lapor diri di sini. 

Kemana pergi berkepit dengan die je lah. Dah name pun same-same baru. Buat kerja pun bersama-sama. Hehehe. Tak lame selepas tu, die pulak yang pergi sebab dapat gred yang lagi tinggi. Sekarang nie jangan cakaplah. Elyn yang diorang kenal kat opis ni bukan Elyn yang pemalu macam dulu dah. Diorang cakap saye nie lah yang paling bising sekali. Maklum lah, kat sini saye yang paling muda. Bising pun bukannye ape. Mayb saye cakap dengan nada suara yang kuat kottt! Tapi saye tetap pemalu okay! *nak jugak. hehehe.

Bersenam Aerobic di Tasik Shah Alam
 
Jadi pengKURUS setia di Kem Bumi Jati. Kurus je kan? Hehehe.
 
Gotong-royong kemas bilik kebal.

 Makan Pagi dan sambut besday kakak opis.

 Port sarapan setiap hari.

 Sambut besday kat opis.

Gotong-royong kemas opis.

Ade banyak lagi sebenarnye pengalaman-pengalaman saye bekerja disini. Ini saje yang saye dapat bekalkan untuk tontonan kalian. Bekerja disini banyak memberi saye pengalaman yang tak dapat saye lupakan. Kakak-kakak kat sini pun banyak yang membantu saye bile saye memerlukan bantuan. Ye lah, takkan nak berlagak pandai padahal tak tahu pape. Alhamdullillah. Mereka semua Okay! Saye seronok dengan kakak-kakak kat sini.

p/s : tibe-tibe rase sedih sebab saye last bekerja kat sini hujung tahun nie. Moga perkenalan nie akan kekal dalam ingatan setiap orang.

LoVe ElyN =)

No comments: