25 August 2011

Opis Kite Mula Dihiasi Dengan Lampu Lip-Lap! :D

Assalamualaikum semua. Salam Ramadhan. Hari ni sudah 25 hari berpuasa. Tinggal lagi 5 hari saje lagi kite nak bergembira di hari lebaran. Suke tak? Suke tak? saye? Biase-biase je. Huhuhu. Mayb sebab raye tahun nie mak saye kerja. So tak dapat nak duduk kampung lame-lame macam tahun-tahun sebelom nie. Sadis!

Hari nie semua kawan-kawan, kakak-kakak, makcik-makcik kat opis saye ni dok sebok hias-menghias. Habis 1 Opis diorang letak lampu lip-lap. Waaahhhh! Siyes sangat cantek. Seronok tengok. Hehehe.

Bermula dengan Unit Pentadbiran. Baru nak start mengayam Ketupat. Unit lain express je. Beli yang dah siap dan terus pasang. Hahaha. Kalau buat sendiri baru la feel raye tu lain sikit kan? Hehehe.

 Ni pintu depan Unit Pentadbiran. Cop-cop! Baru permulaan okay!. Belom siap keseluruhannya lagi. Lampu lip-lap pun tak sempat pasang lagi. Huhuhu.


 Yang kedua Unit Kewangan. Dah nampak dah lampu diorang. Actually dari semalam lagi diorang dah pasang. Kemain exited. Dah start 1 Unit pasang lampu lip-lap Unit lain lagi la panas punggung nak pasang jugak. Hik!. Suke Suke Suke !!!



Yang ketiga Unit Operasi II. Lampu diorang berbentuk Ketupat. Suke saya tengok. Depan pintu plak diorang letak ketupat kertas dan di cermin dihiasi dengan kad-kad raye. Macam-macam lah. Ni baru permulaan. Sob sob sob.

Dan last sekali Unit Operasi I. Unit ni tak ramai kakitangan. Ade 7 orang saje. Tu yang tak sempat nak pasang lampu lip-lap diorang. So tak dapat tangkap lampu lip-lap diorang tergantung, pegang pun jadilah kan? Lampu lip-lap diorang lain sikit. Unik kan? Dah tergantung nampak sangat cantik.

p/s : Hari ni opis saye ade buat jamuan berbuka puasa. Tak sabar nak tunggu berbuka nanti. :D

LoVe ElyN =)

No comments: