30 September 2011

Entri Bergambar : Photoshoot at Putrajaya #lampucantek

Salam Semua. Kalau dah duduk kat Putrajaya. Ade ape yang menarik erk? Hahaha. Opkos lah pemandangan di waktu malam kan? Lampu-lampunya yang cantek sangat!. Waktu nie, malam selepas kami berkoir. Saje jalan-jalan kat Alamanda singgah sekejap kat jambatan nie. Nampak cantek pulak. Hamboi! Kemain lagi kan. Kalau pegi program ke hape ke kite kene lah berlagak single. ehem! Hahahaha!

In Red!

  Biru!

 Peach eh!

 Turquise

 Biru

 Hijau!

 Purple

 Colourful!

  Alamak! Da malap laaa! Hohoho.

 Biru lagik!

 Dan lagik!

 Fuhhh!

 Purple!

 Kehijuan!

  Kehijuan lagik!

Sumber gambar-gambar nie semua saye copy jek dari fb kawan saye. Camera die je yang mahal. Yang lain semua camera biase-biase jek. kuikuikui. :D

LoVe ElyN =)

Bercerita pasal KUD!

Assalamualaikum semua. Salam jumaat. Selamat pagi. Yuhuuuuu! Tak menyempat nak sarapan terus nak update belog. Entri kali nie kene taip laju-laju sebabnye kejap lagi saye kene pegi ke Kuala Selangor untuk program Hari Potensi kanak-kanak Tabika pulak. AisyooooohhhH! Memang bizi gile nie!. Kalah PM. eh! Hahahahaha.

Entri kali nie saye nak cerita pasal KUD. Tak habis lagi cerita pasal KUD. So saye taknak stop lagi. Okay!. Persembahan group koir saye berjalan lancar. Walaupun gugup saye kuatkan semangat. Cewahh! Kalau sorang-sorang tak berani langsung. Waktu persembahan PA System macam tak elok sangat. So orang blakang-blakang pun macam tak dengar suara kami. Cehh! Salahkan PA System plak. Eh! Tapi memang betol pun PA System yang salah.

Sebenarnye takde bende cerita sangat pun. Setakat nyanyi-nyanyi je. Hehehe. Saje nak publish gambar yang saye copy dari fb orang. Nak tangkap pakai Hp sendiri macam malu. Hp murah je. Camera pun tak lawa. Huhuhu.

 Model kite pada hari itu. Terhangat di pasaran. eh!

 #wakil dari selangor dan N9
 Sebelom start kemain bergambar. Hilangkan nebes la kate kan.

 Orang snap kite post! Tak salah kan? Hohoho.

Alhamdullillah. Semuanya Okay-okay saja. Lepas dari koir saye kene jage booth untuk Pameran wakil dari KEMAS. 3 hari kat saye. Berpanas hujan semua ada. Penat wooo! Tapi SyiokkkK!

LoVe ElyN =)

28 September 2011

#WW10 WORDLESS WEDNESDAY - All Bluesss!~


LoVe ElyN =)

Kisah Dongeng~



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

*Gambar takde kene mengena pun. Hohoho.*
LoVe ElyN =)

26 September 2011

Monday Blues :D


Hari ni opis kite buat Open Opis. Nanti kite story mery okay (^_^)v

LoVe ElyN =)

20 September 2011

Siap Sedia Nak Berkoir di KUD Nanti. Ehem!.

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Yuuhuuuuuuuuu! Minggu yang membizikan. Makin lame makin kurang lah saye nak mengapdate belog nie. Hadoi! *ketok kepala* Maap yea saudara saudari sekalian yang sudi membaca belog doplosen saye nie. Minggu lepas dan minggu nie saye sangat bizi. *bizi berkoir je* Sampaikan takde mase nak berceloteh dalam belog kesayangan ku ini. #muntah.

Esok petang rehearsal lusa pulak dah hari KEJADIANNYA. Makin debor pulak rasenye. Dah la duduk baris depan sekali. Hohoho. Retis la katekan. Ehem! Hahaha. Tekanan sebenarnye duduk depan nie. Dah la menari macam hampeh. Huhuhu. Malunye. -.-"

Doakan semoga saye tidak gugup di hari KEJADIAN yea. Ketar-ketar kaki ni nanti. Confirm!. PM datang tengok persembahan kami tu. *bangge pulak* Kesemuanya 6 lagu. Gila banyak kan. Hope saye tak lupe lirik. kalau lupe buat-buat nyanyi je lah boleh? Opssss!

Ini adalah kumpulan koir saye. Diorang ni orang kuat Koir tau. Maklumlah. Dah biase Koir untuk Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah. (KKLW). Saye dan beberape orang saje yang baru nak berjinak dalam group ni.

Orang dah gile camera. Sebelom start training kiteorang bergambar dulu. Hehehe.

Menunggu yang lain tak datang-datang kiteorang pun taknak berhenti bergambar. Hik!

Peace.

Last training. Korang tengoklah video kat bawah nie. Hasil training kami yang terakhir. Sorry uols. Saye tunjuk 1 lagu je okay! 



LoVe ElyN =)

15 September 2011

Count on Me.

Salam Semua. Entri nie cume auto publish. Saje buat awal takut takde mase kat sane nanti. Saye berlatih koir 3 hari. Sampai hari khamis. Jumaat dah cuti dah. Mayb terus balik rumah mak kot nanti. Dah sampai rumah confirm-confirm malas nak on9. Huhuhu.

Lagu nie saye jumpe kat fb ex-kakak opis saye. Macam best je layan lagu n video clip lagu nie. Dengar jommmmmmmm!



If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

LoVe ElyN =)

13 September 2011

Lagu Wajib Hafal.


Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Sehat? Udah sarapan? Saye dah kenyang makan free hari nie. Kebetulan ade meeting. Dapatlah makan free. Hehehe. Hari ni saye nak pergi untuk join berlatih koir. Mula lah nak menSUMBANGkan suara yang sesedap air sirap sejuk. Ehem!. Sape yang dengar nanti diam-diam saje okay!. Hahaha. 

Dengar-dengar ade banyak lagu yang nak kene hafal. Tapi tak sure lagi lah lagu-lagu tu termasuk dalam program kite tu nanti ataupun tidak. Cume bersiap sedia saje. *tapi tak hafal pun* Dengar-dengar macam tu je. Hehehe. 












Kakak opis pun tadi bising. Die cakap hari ni kite dengar lagu patriotik. Hahahaha. Biarkan... Heeeee :D

LoVe ElyN =)

12 September 2011

Pagi Senin!

Mood = Sangat Mengantok..!


Kalau hari isnin je mesti datang 1 penyakit. 
Gile mengantuk.
Semalam saye mimpi.
Pergi berjalan round 1 Jalan Tar tu.
Sampai berpeluh-peluh lah jugak.
Bangun-bangun je rase letih.
*ade effect keh?*
HAHAHA. Entah lah.
Okaylah. Saye nak tido kejap.
#babai 

LoVe ElyN =)

09 September 2011

Join Group Koir Untuk Program Karnival Usahawan Desa. -KUD-

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. Salam jumaat. Cepat masa berlalu. Hari ni dah hari jumaat. Dah seminggu kite bekerja selepas bercuti raye. Hehehe. Esok dan luse cuti duduk je rumah. Sebab gaji saye dari bulan lepas pun tak dapat-dapat lagi. Grrrrrrr! =.='

Okay! Hari ni saye dapat surat untuk program KUD. *Saye join untuk group koir je*. Korang tau tak KUD tu ape? Alaaa, yang selalu keluar kat dalam tivi tu. Ape? Tak tahu jugak? Sah-sah korang tak tengok iklan kat tv tuh. Hehehe. Sape yang tak tengok lagi naaaaaaaaah! Ni iklan die.


Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) akan menganjurkan Karnival Usahawan Desa (KUD) 2011 pada tarikh, masa dan tempat seperti berikut:

Tarikh : 21 hingga 25 September 2011 (Rabu-Ahad)
Masa : 10.00 pagi hingga 10.00 malam
Tempat : Laman 1Malaysia, Presint 2, Putrajaya


Karnival Usahawan Desa (KUD) 2011 adalah bertemakan "PRODUK DESA CITARASA MALAYSIA" yang melibatkan penyertaan seramai 500 orang usahawan luar bandar dalam empat (4) kategori yang utama iaitu makanan/minuman, herba, kraftangan dan perkhidmatan. Pelbagai program menarik telah dirancang dalam penganjuran KUD 2011 seperti berikut:

a. Pameran dan jualan produk-produk berkualiti usahawan luar bandar;
b. Business matching;
c. Pameran jabatan/agensi KKLW (KEMAS, MARA, KEJORA, RISDA, FELCRA, KETENGAH, JAKOA, KESEDAR, KEDA, INFRA dan PPNP );
d. Pameran Kementerian/Jabatan/Agensi jemputan termasuk institusi kewangan;
e. Demonstrasi produk, demonstrasi permainan tradisional;
f. Demonstrasi masakan tradisional pelbagai negeri;
g. Persembahan kebudayaan;
h. Persembahan artis-artis jemputan;
i. Forum perdana;
j. Pameran teknologi & inovasi; dan
k. Auto show.

Dalam usaha menjayakan penganjuran karnival ini, YBhg. Datuk/ Dato'/Datin/Tuan/Puan adalah dijemput untuk berkunjung beramai-ramai ke tapak KUD 2011 sepanjang tempoh karnival ini berlangsung. Sukacita dimaklumkan bahawa, YAB Perdana Menteri Malaysia akan merasmikan KUD 2011 pada 22 September 2011 (Khamis).

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut berkaitan KUD 2011, sila hubungi urus setia berikut:-

i. Encik Nurul Azuan bin Abdullah
No. Tel : 03-8947 3412
Emel : azuan@rurallink.gov.my

ii. Cik Salehah binti Md. Saad
No. Tel : 03-8947 3550
Emel : salehah@rurallink.gov.my




LoVe ElyN =)

08 September 2011

Selesai lagi 1 kerja. Alhamdulillah. :)

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. Waktu-waktu macam nie best nye kalau dapat landing luruskan badan kat surau. Baring-baring sambil sembang-sembang sebelum terlelap. Eh!. Hahaha. Takde maknenye yea. Saye jarang tido kat surau. Kecuali kalau pening-pening lalat je baru lentokkan kepala nie. 

Saye baru selesai mengemas stor tadi. Dah name pun 'perkeranian aset' atau gelaran saye kat opis nie 'gadis aset' haruslah menjaga dan menyusun barang-barang yang berada di dalam stor tu. Baru-baru nie pulak banyak barang yang order hari tu dah sampai. So sangat berselerak di lantai. Tengok pun dah tak lalu. Nak taknak kene lah kemas.

Gambar sampingan. Siap tak berkasut kau! Hohoho.

Ingat senang ke nak jage stor? Siyes susah. Kalau barang sikit takpe. Ni banyak gile! Barang-barang ni khusus untuk kegunaan pejabat di Negeri dan di semua Daerah. Gile banyak dan gile penat! Lagi-lagi saye sorang. Kalau ade lelaki yang membantu takpe. Ni saye sorang. Nasiblah kakak opis saye membantu saye kemas stor tu tadi. Terima kasih banyak. Jasamu dikenang. Ececececeh.


Kerja semalam dari pagi sampai petang baru siap. Huhuhu.

Alhamdulillah. Semuanya saye dah selesaikan. Sekarang nie menunggu kerja lain yang mendatang. *kejap lagi ade la lagi orang mintak barang* Siap sedia dari sekarang!!!!

LoVe ElyN =)

07 September 2011

Entri Bergambar : Makan Besar Di Opis :D

Assalamualaikum. Semalam kemain cerita pasal makan besar kan. Tapi gambar pun takde. Huhuhu. Mane-mane yang kawan di FB tau lah. Saye dah upload dah petang semalam. Takpe-takpe. Saye upload kat belog pulak yea. Name pun entri bergambar kan. Naaaaaaaaaaaaaaah!



















Ape-ape pun memang happi gile lah semalam. Nak cakap makan banyak tak jugak. Tapau lagi banyak dari makan. Bawak balik rumah mak makan lagi. Hohoho. :D
LoVe ElyN =)