30 November 2011

Happy Birthday To Me. (besday gurl). (^_^)

Assalamualaikum semua. Sebelom tu saye nak ucapkan Salam Maal Hijrah 1433M. Selamat Membuka lembaran baru di tahun baru ini. Semoge kite sume lebih diberkati olehNYA. Bermula dengan azam baru. Tutup buku lama, buka buku baru yea kawan-kawan.

Hari nie genap umur saye 22 tahun. (kata bos tahun nie dah bole mengundi) -.-" hahaha. Umur dah meningkat dah. Tak bole nak berperangai macam budak-budak lagi. Kene matang lepas nie.*anak bongsu memang cenggini. susah nak matang. huhuhu* 

Hari nie saye happy sangat sebab dapat sambut hari kelahiran dengan kakak-kakak n abang-abang opis. Rase lagi terharu bile ade orang hantar kek ke opis. Terkejut saye kat kaunter tadi. Kakak opis datang-datang hantar kek depan saye. Katenye ade orang kirim. Hati saye terdetik nie mesti keje boypren.
Terima kasih yea sebab bagi suprise hantarkan kek nie. Terharu sangat dapat sambut besday sambil nyanyi-nyanyi ramai-ramai. Ini kenangan yang indah buat saye. Terima kasih banyak-banyak. Menggigil tangan nie potong kek tadi. Huhuhu.
 Alamak! terblur plak gambar. Huhuhu. Makan kek sambil disuapkan oleh kakak opis. Sukenyer shaye. 
Saye berdoa agar saye dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat. Buangkan sifat yang suke merajuk tu jauh-jauh. Banyakkan bersabar dan jangan tinggal solat. Okeh. Tu je. Eh! Tak tak tak. Ade lagi. Hehehe. Akhir sekali, Semoga dipercepatkan jodoh. Aminnnnn44x kehkehkeh :D


Tau ape saye dapat besday tahun nie? Jeng jeng jeng !!!
Handbeg dari abang ipar. Dapat seminggu lepas time tu jalan kat Sogo. Huhuhu.
 Dan ini. Belom tahu lagi ape isi die. Hehehe. Tahu-tahu dah ade atas meja. Kakak yang suapkan saye kek kat atas tu yang bagi. #terharu #nanges T__T
Dan akhir sekali. Berkenan punye pasal dengan seliper nie. Akak opis pun dengan baik hati bagi seliper ni kat saye. Waaaaah! Maceh3x kak zai. Hehehe :P

LoVe ElyN =)

22 November 2011

Beribu Sesalan (-__-)




Beribu Sesalan - 3 Suara Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Shila


Ku susuri malam ini

Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri


Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

**Kekasihku di jalanan yang berliku

Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi

Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku

Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi

Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji

Dimungkiri 
Dimungkiri

Sia-sia ku

Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku

Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku

Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku

Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku

*Gambar takde kene mengene pun. Saje nak tayang mata baru. Bole?

LoVe ElyN =)

15 November 2011

Selamat Pengantin Baru My beloved Sister! ♥

Assalamualaikum semua.

Hai Uols!. Rase macam dah lame tak hapdet belog nie. Dah bersawang-sawang dah! Nampak tak? Nampak tak? Hehe. Takpelah. Rase macam tak rajin nak hapdet. Mood nak menulis kejap datang kejap tak. Kalau saye rajin saye hapdet okay!

Ni nak bercerita pasal Wedding My Sister. Dah kawen dah die hoi!. Sedih plak rase hati nie. Yelah, Die lah tempat mengadu, bergaduh, bertekak, bercerita. Sekarang nie dah takde dah. Huhuhu. Sob sob sob. Nie lah rugi kalau adik beradik tak ramai. Kakak dah kawen terus takde kawan nak buat bantal pelok lagi dah. Huwaaaa! Sedih!.

My sis pilih tarikh menarik 11.11.11. Semua dah tau kan tarikh tu memang ramai sangat orang kawen. Alhamdulillah, Semuanye berjalan dengan lancar. Walaupun ade jugak kelam-kabutnye. Biaselah tu kan. Semuanya dapat diselesaikan. 

Malam sebelum nikah. Khamis malam jumaat. Kiteorang penat menunggu orang datang pakaikan inai sampai pukul 2.30 pagi. Sepupu pun menunggu sebab excited nak pakai inai. Memang sakit menahan mata. Tapi takpe. Kami semua sangat berpuas hati. Lagi-lagi inai bakal pengantin. Gile cantek. *Ni inai tangan saye, tangan pengantin lupe nak tangkap. Hehehe*
Gambar nie selepas majlis akad nikah. Para tetamu semua dah lepas makan baru dapat tangkap berdua dengan kakak. *ehem! kakak memang bantut sikit dari saye. Opssss!* 
Keesokan hari ade photoshoot pulak. Ade 3 baju persalinan kakak kene pakai untuk amik gambar. Dan 3 hari berturut-turut jugak lah muke kakak kene tepek bedak tebal. Hehehe. Gambar di atas nie salah 1 nye. 

Baju first Baju Minang. Harus ade baju minang sebab kami keturunan MINANG! Opsssss! #terbagitahupulak Second kakak pakai Baju Kelantan. Sebab #lakidia asal dari KELANTAN. Dan yang terakhir sekali BAJU DRESS. Actually kakak nak Baju Jepun. tapi baju jepun tu besar. Tak cantik orang badan cinonet nie pakai. Eh!. Dress pun dress lah. Baju nie yang paling cantik Okay!. Tak caye?? Okay. Nahh tengok full dress kat bawah nie.
Cantek kan? ermmm. okaylah. -.-"
Sorylah gambar kat atas tak berape nak jelas. Tangkap pakai camera handphone je pun. Gambar dalam cemera semua kat laptop kat umah. Tak teringat pulak nak amik untuk copy. Takpelah. Gambar nie pengantin dah selesai sanding. Sekarang makan beradap pulak. Lepas diorang makan sepupu-sepupu semua curik makanan kat meja pengantin letak kat meja kiteorang. Ayam Panggang + Udang Galah habis kiteorang bedal. hahahaha!

Dah lah, korang tatap jelah gambar kat bawah nie. Saye copy dari FB photographer kakak. Gambar yang selebihnye tunggu kakak yang upload sendiri. Hehe.
 

LoVe ElyN =)

08 November 2011

Suke tengok video-video dari #matluthfi

Assalamualaikum semua.

Dah lame saye tak hapdet belog kan? Hehe. Saje je menyembunyikan diri. Sebab banyak masalah yang berlaku sekarang nie. Sebelom terlambat saye nak ucapkan Selamat Hari Raye Aidiladha kepada semua. Maaf jika ada salah silap. Amacam raye haji tahun nie? Okey? Saye? Okey-okey saje. Biase lah, time raye memang kene lepak umah atok 2-3 hari baru balik rumah.

Tadi saye ade ternampak 1 video ni dari fb kawan saye. Dulu saye suke jugak tengok #matlutfi ni. Student di oversea. Pekat gilak cakap kedah. Sempoi je die dengan lawak bodoh die tu. Naaaahhh! Tengok lah. Saye tampal 2 video yang saye suke sangat!


Nie lagi 1 yang kelakar. Tengok pun takkan bosan. 



LoVe ElyN =)