30 January 2012

Persembahan yang mantop. Berakhir juga #AJL26.

Assalamualaikum semua. Selamat petang uols!. Kejap je masa berjalan hari nie. Dah petang. Dan sekejap je rase kite dah nak berakhir bulan Januari nie kan. Semalam sebelom start #AJL26 pukul 7 lagi memang saye dah tercongok kat depan tv. Memandangkan house mate nak kawen bulan 3 nanti. Kami serumah bantu die tolong lipat kad kawen. *macam ramai nooo perkataan serumah kan, padahal 3 orang je yang tinggal*. Huhuhuu -.-"


Tengok persembahan artis malam tadi memang mengasyikkan. Bole dikatakan semua persembahan menyeronokkan. Ade macam-macam style dipersembahkan. Ade berasap-asap lah. Berapi kat piano lah. Ade post macam baby doll kat kotak music lah. Bestnye layan. Nasib lah takde aksi terbang-terbang kan. Takut jugak nak tengok. Hahaha.


Lagu-lagu yang terpilih ade 12 buah lagu yang layak ke final. Antaranya :-

  1. Projek Pistol - Wanita Seluruh Dunia
  2. Jaclyn Victor - Sedetik Lebih
  3. Yuna - Gadis Semasa
  4. Yuna - Penakut
  5. Jaclyn Victor, Ning Baizura, Shila Hamzar - Beribu Sesalan
  6. Aizat - Sungai lui
  7. Hafiz - Awan Nano
  8. Alyah - Kisah Hati
  9. Monoloque, Atilia - Kekanda Adinda
  10. Shuhaimi Meor Hassan, Ana Rafali, Altimet - Kalau Berpacaran
  11. Faizal Tahir - Karma
  12. Najwa Latif - Cinta Muka Buku
Video dibawah nie semua lagu-lagu yang bertanding pada malam tadi yang saye minat gile!.

Awan Nano - Hafiz. Lagu nie saye memang suke. Ekceli tak aspek pun lagu nie bole jadi Juara. Tapi saye tahu Hafiz boleh menang Vokal Terbaik sebab die kalau nyanyi sebutan lagu sebijik-sebijik.
Kisah Hati - Alyah. Firstly tengok persembahan die terpaku. Apesal die berdiri macam robot. Rupenye die buat macam style dalam kotak music. Cute kan? Ngeeeee :D
(Lagi-lagi part Remy Ishak masuk. So sweet gile lah. jeles pulak rase!)
Penakut - Yuna. Sebelom-seblom nie ade jugak dengar lagu nie. Tapi takde lah minat sangat. Macam biase-biase je. Tapi malam tadi tengok die nyanyi terus leka. Lagipun baju-baju die cantek. Simple but nice. kann?
Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura, Shila Hamzar. Lagu yang terakhir sekali. Memang mantop mereka nie!. Bukan main ramai kawan saye suke persembahan diorang nie. Termasuk house mate saye sekali. Memang suara meraka lantang habis lah. Terpaku dengar. Ngaaaaaa! Bestnye la hai~


LoVe ElyN =)

26 January 2012

Tengok Cerita Ni Buat Aku Nak Gelak Guling-Guling :D

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Hari ni sunyi je opis nie. Lagi-lagi time rehat macam nie. Still tak ramai orang kat opis. Ade lagi yang sambung cuti CNY sampai minggu depan kot. So mood nak buat kerja pun 50-50. Nak taknak kene lah settlekan jugak kerja. Dari takde kerja nanti meroyan plak kan? Haha

Semalam saye keluar tengok wayang. Tengah tak tahu nak tengok cerita apa tanyelah abang kat kaunter tu cerita ape yang best. Die cakap tengok lah cerita JOURNEY 2: The Mysterious Island. Best jugak cerita nie. So dengan tak fikir panjang beli je lah tiket cerita Journey 2 nie.


Tengok je poster Journey 2 kat belakang kaunter nampak gambar The Rock. Kalau The Rock berlakon mesti menarik cerita die. Tak salah, Memang Best! Bukan Best saje Best Gile. Penuh jugak lah 1 panggung yang tengok cerita nie. Tak menyesal ikut cakap abang kaunter tu. Hihihi.

Dari awal cerita sampai habis memang gelak sakan. Takde 1 since pun yang membosankan. Semua orang dalam panggung ketawa #pecahperot. Lagi-lagi orang kat sebelah. Kemain suke die tengok The Rock. Memang lawak die menjadi. *tengok orang badan tuft ingat tak bole buat lawak ke* pssssst! Part yang paling saye suke part yang baling buah ceri tu. Hahahaha!. Rase nak gelak guling-guling je kat situ. Gile lawak. Hahahahaha!.

Korang layan dulu trailer JOURNEY 2: The Mysterious Island




Sinopsis. Journey 2: The Mysterious Island.

Filem Journey 2: The Mysterious Island berkisarkan tentang pengembaraan ke alam penuh misteri dan fantasi. Segalanya bermula apabila seorang pemuda Sean Anderson (Josh Hutcherson) menerima satu kod isyarat aneh dari sebuah Pulau Misteri yang sepatutnya tidak wujud dalam peta. Melalui gambaran diterimanya, Pulau itu dihuni pelbagai makhluk aneh dan memiliki gunung emas, gunung berapi dan menyimpan seribu satu rahsia. Seriously tak tipu. Korang tengok lah cerita nie. Confirm takkan menyesal.  

Ia dibintangi The Rock atau Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson dan Vannesa Hudgens.

LoVe ElyN =)

25 January 2012

Bicara Hati


Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai. Seminggu mengenali Zalia, Tengku Syaran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zalia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu. Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mungkir janji. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati sebuah kisah yang dapat mengungkap segala rahsia. Hmmmm.. Kena saksikan sendiri drama ber-episod yang bermula 03 Januari 2012 ini. Selamat menonton :)

LoVe ElyN =)

21 January 2012

Berbasikal yuk :D


Cuti Tahun Baru Cina kalau dapat sebijik basikal macam nie kan bagus. Bole round-round kat area rumah. Takdelah petang-petang bosan takde aktiviti nak buat kan? Kan? Hehe

LoVe ElyN =)

20 January 2012

Ramai Kawan-Kawan Nak Akhiri Zaman Bujang Tahun Nie. Haku Plak Bile???

Assalamualaikum. Salam jumaat dan selamat petang semua. Hari nie memang mood yang kurang baik buat saye. Kepala pun dah pening sebab stress. Cukuplah masa lunch tadi dah puas tido. Hihihihi. Esok dah cuti boleh lah tido sepuasnye. Kebelakangan nie saye kurang tido agaknye. Sebab tu stress.

Tahun nie genap umur saye 23 tahun. Perancangan hidup memang saye nak akhiri zaman bujang saye pada umur ini. Tapi bile? Kita hanya merancang, biarlah segalanya ketentuan Tuhan yang menentukan siapa jodoh saye. Bile sampai seru mayb tahun nie, kalau tidak tahun depan. Hmmm. Entah lah. 


Dalam tahun nie berderet tiap-tiap bulan ade saje kawan-kawan saye kawen. Nasib lah bukan tiap-tiap minggu. Kalau tidak setiap minggu keje saye makan je. Hehehe. Start bulan nie, bulan depan, sampai bulan 5 dah dapat jemputan. Hope dapat datang kenduri diorang.


Hari ini sepupu saye menikah. Tapi saye tak dapat nak pergi sebab baru seminggu kontrak disambungkan. Tak sedap pulak baru keje dah mintak cuti. Takpelah, esok kenduri belah perempuan saye pergi. Esok jugak housemate saye kawen. Sayang sekali saye tak dapat nak pergi sebab same tarikh dengan sepupu saye. Insya'Allah kenduri belah lelaki nanti saye pergi. Nasib baik lah dekat je.


Hari ini jugak Pengacara Tv kite Ally Iskandar dah selamat bernikah. Dulu saye memang minat kat die. Sebab die cute kan? Betul tak? Hohoho. Bagus lah dah sampai seru die. Lagi pun umur die pun dah 36 tahun. Akhirnya sampai jugak jodoh die. Ade jugak saye copy gambar die kat belog lain. Saje nak tampal kat sini jugak lah. Boleh?

 
Cute kan diorang. Suke sangat tengok. Heeeeeeeeeeee :D

LoVe ElyN =)

19 January 2012

Happy Birthday Khas Buat Yang Nun Jauh Di Sana


Hari nie 19.01.2012 besday abang angkat saye. 
Incik Mohd Razif Bin Mohd Sidik.
Tetibe teringat pulak kat die.
Rasenye dah nak dekat 4 tahun tak jumpe.
Call dan SMS pun jarang.
Time-time birthday baru lah timbul mesej dari die or saye.
Teringat banyak kenangan dulu-dulu
Dulu time study die banyak tolong saye.
Die juga banyak membimbing saye.
Dan die juga lelaki paling baik yang pernah saye jumpe.

*Kenangan dengan die*  Huhuhu

Selamat menyambut hari kelahiran yang ke tuuuuuuuuutt. *tak bole bagitahu* Hehehe. Semoga abang dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudah segala urusan di dunia dan diakhirat. Cepat-cepat kawen okeh! Dah jumpe "si dia" jangan tak bagi tahu pulak. Ngeeeee :D

LoVe ElyN =)

2 Minggu Tak Bekerja Buat Haku Stress!

Assalamualaikum semua. Lately baru masuk keje kemain rajin hapdet belog kan? Hehehe. Jangan mula-mula je bersemangat ye Cik Elyn. Tau-tau seminggu dua dah senyap. Huhuhu. Bukan ape, sementara ade masa nie boleh lah saye update belog. Nanti tugas keje baru dah sampai tak boleh nak hapdet.


Sekarang dah masuk tahun baru 2012. Cara kerja pun mesti berubah kan? Saye tekadkan diri kerja No-1. Settle target keje untuk 1 hari tu, baru saye hapdet belog. Kalau saye tak hapdet maknenye saye tersangat lah bizi or PC takde tenet. Sekarang PC yang saye duduk takde tenet. So kalo nak on9 cari lah mane-mane PC yang ade tenet. Baru lah dapat on9. Kalau tidak on9 pakai handphone jek. Huhuhu.


Okehlah, berbalik pada tajuk di atas. 2 minggu tak bekerja buat saye jadi stress. Hehehe. Stress bukannye ape sangat pun. Stress sebab BOSAN *kasi besarkan sikit ayat tu* duduk kat rumah. Keje saye bangun, mandi, tengok tv, makan, baring, tido. Ulang semula bangun, mandi, tengok tv, makan, baring, tido. Cuba bayangkan. Kalau sehari dua takpe la jugak kan. Ini 2 minggu okeh. 2 minggu. Haiihhh. Stress gilak!.


Dah name pun duduk rumah bujang kan. So makan pun makan bujang je lah. Saye bukannye pandai sangat nak masak pun. Opssss! Hahaha. So saye makan yang segera-segera je. Ape yang ade saye bedal. Kalau dah tak tahu nak makan ape tunggu je lah petang nanti sampai la delivery order. Eh! Kemain kan!

 Spaghetti
 
 Maggie + Hot dog 

 Biskut Jacobs + Planta
Roti + telor


Simple kan? Dan nampak sangat kemasalan saye tuh. Hukhukhuk. 
#tepukdahisendiri


LoVe ElyN =)

Cinta Terakhir

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Hari ni seawal pagi lagi saye dah sampai kat opis. Sampai-sampai opis je terus pasang lagu. Dan lagu pertama yang saye nak dengar lagu Aiman nie. Cinta Terakhir. Rase sedih sangat dengar lagu nie. Mayb sebab mood sekarang tengah touching tu yang dengar lagu-lagu yang macam nie. Hmmm. Entah lah. Mayb ye kot.

Mari kite dengar bersama. Best kan? ;'(


LoVe ElyN =)

18 January 2012

Azam Tahun Baru 2012 Tercapai Atau Tidak?

Assalamualaikum semua. Kite bersua kembali di belog kesayangan saye. Hohoho. *ade ke orang nak bace belog ko nie elyn hoi!* Ah lantok lah. ado ado malam. eh! terikut Osbon plak. #MaharajaLawakMega. Kalo takdo pun takpo lah. Sajo jo den nak merapu-rapu doket sini. Karang merapu doket orang lain taknok dongar yoo! Eh apesal pulak tetibe cakap nogori nie? Macam tunggang-langgang je bunyiknye. Hahaha

Masuk tahun baru hari tu, kemain memasing semua berazam bagai kan. Saye pun ape kurangnye. Berazam still berazam. Tertunai atau tidak tunggu dan lihat. Hehehe. Azam saye pada tahun ni ialah KURUS! *kasi besar dan bold kan sikit ayat tu* Hehehe. Korang ingat senang nak kurus? Gile susah. Kalau hati tak kental jangan harap lah nak capai hajat tu. Tapi hati saye sekarang tak berape nak kental. Itu pasal lah susah nak capai. Wahahaha. Hope untuk tahun nie saye boleh! Amin.


Actually saye takde lah mintak kurus bebeno. Tak elok jugak kalau nampak keding sangat. Cume kurang kan sikit je berat badan sekarang. Sampai satu mase nak tuuuuuuutttttttttttttt nanti! Hihihi. Kene maintain kan. Saye nie senang naik badan. Kalau kurus bukan main payah lagi.


Contohnye nak cenggini.
31 DEC 2010
See! Percaye tak sekarang???

Dulu saye penah nekad senekadnye terus berat badan saye kurus. Tapi tu dulu. Time study. Penat study+ penat pegi balik kolej (berjalan kaki okeh) + stress memanglah senang boleh kurus kan. Lagi-lagi ade pemberi semangat. 2 minggu je terus turun berat badan. Sekarang dah keje duduk depan PC je kejenye mane lah nak kurus. Lagi-lagi bawah opis ade McD, Kepci, Bangunan sebelah ade Nando's, Kenny Rogers Roster memang makin naik la tepu di perut dan dilengan. Haihhhh! Kene usaha lebih nie.

p/s : Hope bile sampai masanya nanti akan tercapai jua. Amin.

LoVe ElyN =)

Dekat Sebulan Tak Berbelog.

Assalamualaikum semua. Selamat kembali berblog ye Cik Elyn. Hampir sebulan haku tak hapdet-hapdet belog nie. Kesian dah bersawang-sawang sebab dah lame tak jenguk. Maapkan saye okeh. Hilang mood berbelog dah tamat. Sekarang saye nak aktifkan semula. Yaaaaaabeeeeedaaaaaaaabeeeeeeeedooooooo.

Rasenye belom terlambat nak wish Selamat Menyambut Tahun Baru 2012. Dengan Azam yang baru kite teruskan kehidupan. Hope segala yang berlaku nanti lebih baik, lebih diberkati dan dirahmati dari tahun-tahun sebelumnya. Dan tidak lupe juga azam tahun ini akan tercapai. Amin amin aminnnn. Hehe.

Ape azam baru korang? Share la skit mane tau same dengan azam tahun baru kite. Eh!.
Nak tau ape azam tahun baru saye?
Saye nak KURUS!
Ulang semula KURUS.. KURUS... KURUS...
Hehehe. #larik :P

LoVe ElyN =)