30 January 2012

Persembahan yang mantop. Berakhir juga #AJL26.

Assalamualaikum semua. Selamat petang uols!. Kejap je masa berjalan hari nie. Dah petang. Dan sekejap je rase kite dah nak berakhir bulan Januari nie kan. Semalam sebelom start #AJL26 pukul 7 lagi memang saye dah tercongok kat depan tv. Memandangkan house mate nak kawen bulan 3 nanti. Kami serumah bantu die tolong lipat kad kawen. *macam ramai nooo perkataan serumah kan, padahal 3 orang je yang tinggal*. Huhuhuu -.-"


Tengok persembahan artis malam tadi memang mengasyikkan. Bole dikatakan semua persembahan menyeronokkan. Ade macam-macam style dipersembahkan. Ade berasap-asap lah. Berapi kat piano lah. Ade post macam baby doll kat kotak music lah. Bestnye layan. Nasib lah takde aksi terbang-terbang kan. Takut jugak nak tengok. Hahaha.


Lagu-lagu yang terpilih ade 12 buah lagu yang layak ke final. Antaranya :-

  1. Projek Pistol - Wanita Seluruh Dunia
  2. Jaclyn Victor - Sedetik Lebih
  3. Yuna - Gadis Semasa
  4. Yuna - Penakut
  5. Jaclyn Victor, Ning Baizura, Shila Hamzar - Beribu Sesalan
  6. Aizat - Sungai lui
  7. Hafiz - Awan Nano
  8. Alyah - Kisah Hati
  9. Monoloque, Atilia - Kekanda Adinda
  10. Shuhaimi Meor Hassan, Ana Rafali, Altimet - Kalau Berpacaran
  11. Faizal Tahir - Karma
  12. Najwa Latif - Cinta Muka Buku
Video dibawah nie semua lagu-lagu yang bertanding pada malam tadi yang saye minat gile!.

Awan Nano - Hafiz. Lagu nie saye memang suke. Ekceli tak aspek pun lagu nie bole jadi Juara. Tapi saye tahu Hafiz boleh menang Vokal Terbaik sebab die kalau nyanyi sebutan lagu sebijik-sebijik.
Kisah Hati - Alyah. Firstly tengok persembahan die terpaku. Apesal die berdiri macam robot. Rupenye die buat macam style dalam kotak music. Cute kan? Ngeeeee :D
(Lagi-lagi part Remy Ishak masuk. So sweet gile lah. jeles pulak rase!)
Penakut - Yuna. Sebelom-seblom nie ade jugak dengar lagu nie. Tapi takde lah minat sangat. Macam biase-biase je. Tapi malam tadi tengok die nyanyi terus leka. Lagipun baju-baju die cantek. Simple but nice. kann?
Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura, Shila Hamzar. Lagu yang terakhir sekali. Memang mantop mereka nie!. Bukan main ramai kawan saye suke persembahan diorang nie. Termasuk house mate saye sekali. Memang suara meraka lantang habis lah. Terpaku dengar. Ngaaaaaa! Bestnye la hai~


LoVe ElyN =)

1 comment:

Mr Kay said...

for me AJL taun agak hambar dr taun2 b4 ni.. but, lgu m.nasir mmg ptt menang sbb hafez bawk lgu tu ngn spnuh prasaan