31 January 2011

Cameron Highlands Part 1

Salam semua. Alhamdulillah. line internet kat opis sudah kembali pulih seperti sedia kala. patah kaki gak la rasenye kalau takde internet kat opis nie. semua orang merungut. hadoiyah. ni nak berkerja ke nak mengonline nie. haha. sambil2 la kan. bukannye tak buat kerja langsung okeh. * sabo je lah ko nie elyn !.

Okeh2. Jom dengar sini. saye nak bercerita kat korang. dulu saye ade cakap tempat-tempat menarik yang saye nak terjah. ha. ni salah satunye. saye nak cerita kat uols pasal kenangan manis saye pergi Cameron Highlands. mulanye "DIA" tak cakap pun kat saye nak pergi Cameron Highlands. "DIA" cakap nak keluar berjalan je. so saye pun takde la standby camera power. yang ade cume camera handphone saye ni je la. *jadi la kan daripada takde camera langsung.

Mulanya "DIA" cakap, okeh, drive dulu nanti sampai kat Simpang Pulai "DIA" pulak drive. saye cakap okeh la. saye pun drive. tak tahu lah pulak Simpang Pulai itu kat Perak. Saye pun belasah je la. *nasib la highway je. kalau tak mati aku. Drive punye drive, tak sedar dah 2 jam lebih saye drive. gile. memang gile. saye nie dah la jarang-jarang drive. sekali die suruh saye bawa sampai ke sane. huh !

Dalam tengah drive tu tibe-tibe terdengar orang berdengkur. kurang asam betol. "DIA" boleh pulak bantai tido. patut la senyap je. saye tengok die tido lena je. mate ni pun dah naik mengantok. ade la sesaat dua mata saye terpejam. tengok-tengok kereta dah senget dah. Astaghfirullahalazim. terkezut okeh! cepat-cepat saye duduk tongkatkan dagu kat stering. *dalam hati dah beristighfar dah.  takut gile. terus mate nie terbuka besar. tak kelip-kelip.

Sampai je kat Simpang Pulai turn die pulak drive. lepas dari Simpang Pulai jalan belok-belok. macam seram je saye nak drive. bagus jugak "DIA" yang drive, saye bole sambung tido. haha. *jaat gile balas dendam.

"DIA" drive sampai la ke atas, saye dah lena tido dah. sampai-sampai je kite terus membongkang dalam kereta. penat punye pasal. tu la. gerak seawal subuh dan sampai selepas subuh. so korang tahu la brape kelajuan yang saye drive. haha. tayah cakap la. buat malu jek. ;p



*sudah kepenatan drive. psssssttt. saye pun drive okeh !


Bersambung



Internet Lembab Macam Ciput !


Bila lah internet kat opis kuh nie sembuh sepenuhnye. patah kaki ouh kalau takde internet. bosan ya amat

Kembalikan lah internet dengan segera pelis !

30 January 2011

Excited !

Salam semua. punye la exited kan nak update belog sampai ke CC saye pegi. haha. tak sabar nak tunggu esok. okeh2. esok saye nak cerita kat korang pasal saye dapat pergi tempat yang di inginkan. Ingat tak saye ade cerita tempat yang saye nak terjah?. kalau korang lupe bole klik SINI.

*muke excited nak bercerita

Tunggu esok yea. hope esok tak bizi. hoho!

27 January 2011

Kawan Blogging Baru !


Salam semua. ini kawan saye. die baru nak berjinak dalam dunia berblogging. name die skuter pink. mari kite same-same usha belog die. cantek jugak. die kretif ;) baru 1 hari je dah macam-macam die buat. jelesh pulak saye. huhuhu.


 *Jom kite same-same terjah belog die.



26 January 2011

Design Baru Untuk Belog Saye !

Salam semua. Finaly ! suke saye sangat tengok belog saye sekarang. *puji diri sendiri. dulu jeles tengok belog orang sumenye cantek-cantek. teringin jugak nak buat cantek-cantek. tapi takpe la. cenggini pun dah kira oke buat saye. buat uols tak tahu la hehehe.

Dah macam-macam saye nak ubah tok belog nie. try punye try, background bulat-bulat jugak yang saye minat. sebenarnye banyak lagi corak-corak lain. nanti-nanti la. kalau saye dah bosan dengan design nie saye ubah yang baru okeh?

Tulisan-tulisan pun saye ubah. tapi untuk yang ini tak perlu kot tukar. sebab nanti senang korang nak bace. tulisan nye bulat-bulat ;) yang lain-lain saye ubah sikit-sikit. kire oke la kan. *ade ke orang bace belog kau? hahaha.

Buat kawan-kawan thanks sangat-sangat sebab dah banyak bantu saye.

Untuk uols ! rajin-rajin la singgah yea ! ! ! :)


Header Baru Saye !

Salam semua. setelah berhempas pulas. ehem ! akhirnya berjaya juge saye masukkan header baru saye. sebenarnya saye takde lah  pandai sangat nak edit-edit gambar nie. *kalau edit biase-biase je tau la. Nasib la ade orang yang membantu. Terima kasih yea sis ! sebab layan saye dengan penuh kasih sayang. (ecececeh. amik ati la konon-konon)

Ini pun gambar yang pegi kedah n perlis hari tu. saye takde background yang santek-santek. so pakai je la gambar nie. rase nye pun oke jugak kan. (amik hati sendiri). hahaha. nanti-nanti kalau ade tempat-tempat yang menarik, saye tukar header yang tak seberapa nie ya :)

*okeh la nie kan. JanG ade :)

25 January 2011

Sangat Tergoda !

Salam semua. tengah dok sebok-sebok layan facebook ade seseorang datang kat tempat saye. die suruh saye bukak 1 laman belog nie. saye sangat tergoda bile tengok belog itu. cantik tudung-tudung die. tapi saye pakai ke tudung-tudung macam tu? tak kottt hehe.

Saye suke tengok tapi tak berani dan tak pandai nak pakai. kene ade orang yang ajarkan. huhu. Sangat tak berani nak pakai tudung-tudung macam tu. terlampau menonjol. *kalau ade orang blanje oke jek. kui3 :P harganya pun takde la mahal sangat. berpatutan la. kalau mahal-mahal memang saye tak kan beli. haha.

Die bukan saja jual tudung-tudung, ade jugak jual ribbon-ribbon. sangat kiut-miut. siyes !. macam-macam bentuk ade. tapi saye berkenan dengan yang bunge ni. cantik tak? *tapi saye akan pakai ke? jawapannye yeeeppppp hahaha. sangat cantik :)





ade banyak lagi koleksi tudung-tudung die. kalau korang berkenan bole klik SINI


24 January 2011

Sesungguhnya Daku Tidak Sempurna.

*Jom Nanges (konon-konon sedih)

Marahkan diri ini,
Biar ade rase ikhlas di hati pabila melakukan sesuatu.
Bukan tak suke, bukan benci.
Cume belom bersedia.
Kalau saye dah bersedia InsyaAllah saye akan berubah.
Jangan pakse saye.
Takut rase terpakse pulak.

haisyhhhh! pening dah kepala saye nie. walaupun saye tak bertudung saye bukannye wanita seksi meksi. pakai tak cukup kain. saye tahu batasannya. cume hati saye belom terbuka untuk bertudung. *bukannye wanita bertudung semuanya baik dan wanita tak bertudung itu jahat.

Saye sedang cuba berubah. mane boleh berubah sekaliguskan. bagi saye mase. dulu dah penah kene bebel dengan "DIA" dalam kereta. yea saye tahu rambut itu aurat. tapi nak berubah tu saye perlu masa. ikut pangkal hati la. InsyaAllah saye akan berubah. (bile sudah kawen nanti) *opssss! tutup mulut (^_*)

Doakan saye supaye tetapkan iman di dada nie. okeh !


Teringat Zaman Dulu-Dulu


Bile tengok picx ni rase macam waktu baru kenal dulu-dulu.

tibe-tibe rindu pulak zaman first perkenalan kite ;)


21 January 2011

Beg baru yeay !

Salam semua. dalam bersedih-sedihan pagi tadi, (tak dapat pegi surabaya) sekarang saye dah happy balik. sebab ape?? hahaha. sebab beg yang saye order hari tu dah sampai. hoyeay hoyaey !!!

Hari tu saye ade nak pilih-pilih beg kan? ouls ingat tak? okeh2. dalam entri nie. hahaha. happy gile. terima kasih pada yang berkenaan pilihkan saye beg ni. memang sangat sweeetttttt!

*Sweettt kan beg ni.

*harus la bergambar dengan beg baru ♥


Laguna Park ♥

Salam semua. pejam celik pejam celik dah hari jumaat kan. rase macam kejap je mase ni berlalu. kite ni pulak makin hari makin tue. tak sedar pulak umur dah masuk 22 tahun. huhu. ingatkan 21 tahun lagi. baru rasenye sambut besday yang ke 21 tahun 2 bulan lepas. sekarang dah masuk 22 tahun. huhuhu.


Hari-hari asyik nak bercerita je kan. *ade ke orang yang nak bace belog kau ni elyn? haha. takpe la. janG pembaca no 1 saye bace belog saye, itu dah memadai. *dulu nak sangat aku buat belog kan. nah, amik kau. hahahaha~


Semalam kan Taipusam, korang ade keluar beraye tak? haha. saye keluar berjalan. ehem ! *asyik-asyik kuar je kan. mesti la keluar. kalau duduk kat rumah sewa bosan. tak tahu nak buat ape. kalau kat rumah mak jangan harap la dapat keluar macam nie. hehehe.


Memandangkan semalam saye tak berape nak sehat, kepala pun penin-penin, so tak berjalan banyak pun. jalan-jalan sekejap, pastu banyak melepak abiskan mase bersame. Semalam saye pegi Jusco Bukit tinggi. dah lame rasenye tak menjejakkan kaki ke sane.


*Opsss. mane tudung kau ni elyn?????

hahaha. agak terkejut jugak la "DIA" tetibe saye keluar tak pakai tudung. maaf yea sayang, saye tersengaje, opsss! lepas jalan-jalan, pilih-pilihkan kasut keje die pulak. (maklum lah, dah lame die tak beli kasut baru) dah tak larat nak jalan lagi, "DIA" ajak pegi LAGUNA PARK! Yeay !!! dah lame gile tak pegi sane. Thanks yea. *teringat kenangan-kenangan lepas. opsss! (terlepas cakap pulak)

 * Ni la Laguna Park

*Apesal jauh beno kite duduk nie.?

*Budak Chubby !!!


Maceh sangat-sangat bawa saye kesini. rase tenang dapat tengok air. kalau bole mandi dah lame saye mandi. dah lame tak mandi laut. *Kepingin pulak dah :)


Frust !

Tibe-tibe hari ni saye rase kecewa gile!
Tapi memang salah saye pun.
50-50 bile buat keputusan.
Nah amik kau!
Kan dah tak dapat pegi Surabaya.
Padam muke kau!

Frust tak dapat pegi indon.

19 January 2011

Berjalan ke Kuala Lumpur :) ♥


Salam semua. dalam tengah banyak kerja saye still nak cerita-cerita. tak kesah la cerita yang dah lame or yang baru, kadang-kadang bile teringat balik kenangan-kenangan yang dah lepas. kite jadi happy kan. ;)

Setiap orang ade kenangan hidup masing-masing. ade kalanye kite happy, ada kalanya jugak kite moody. moody sebab ape? biarlah mereka dan keluarga mereka saje yang tahu. Nak buat ape lah kite moody-moody ni kan. bukan dapat ape-ape pun. baik kite cube happy kan hati kite sendiri. *sebenarnye frust bcoz keje tak siap-siap. hahahaha.  Ape yang aku merepek nie. macam dah lari tajuk je.

okeh! kite berbalik pada tajuk. ahad hari tu, saye dan "DIA" berjalan tak hingat dunia! *macam la jauh sangat perjalanan kite ni kan. hehehehe. habis kaki, badan, kepala semuanye sakit. ini sume gara-gara kite orang berjalan ke KL naik pengangkutan awam!. *Buang tebiat ape plak kan. begini ceritanya.

Hari ahad aritu, saye bangun pun nak dekat tengah hari *bangun pun lambat ape nak jadi dengan aku pun tak tahu la. hehehe. tup-tup dapat call dari "DIA" ajak keluar. Mulanye macam nak taknak je sebab semalamnye (sabtu) pun keluar and balik lewat. tu yang macam malas je nak kuar. tapi kalau duduk rumah pun nak buat ape kan. bapok la bosan!

Dia : kite keluar pegi KL naik komuter nak tak?
Saye : ala, malas la. dah la ramai orang. naik kereta la.
Dia : ala, aritu kite kan dah janG nak pergi jalan-jalan round KL naik KTM.
Saye : ala, memang la. tapi macam malas pun ade nie. hurm. okeh la. duduk rumah pun bosan.
Dia : Okeh. cepat siap.

Dengan segera saye bersiap. hahaha. dijadikan cerita lagi, kalau uols nak tahu saye dengan die first time dating nek pengangkutan awam. so agak pelik jugak la. Dah lame gak la rasenye tak naik komuter.


*Budak dah lame tak nek ketapi.

*Dalam monorail.


Pegi KL macam round 1 KL je penatnye kan. padahal pegi Time Square je. hahahaha. gile! try jalan tengok penat ke tak penat round 1 time square. memang penat gila wa cakap sama lu!!! kite jalan sampai dah tak lalu nak jalan lagi dah. asyik-asyik berhenti sebab sakit kaki.

*Kesian kamu sakit kaki yea. (*_^)

*Kelaparan sudah.

 Ingatkan sempat kalau nak jalan pegi KLCC pulak ke. Tapi tak kesampaian. memang tak dan. lain kali kite pegi KLCC naik komuter pulak yea. ;)


18 January 2011

Ku Percaya Ada Cinta



Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala


Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti


Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui


Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala


(Ulang Korus)


Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

*Apesal aku jadi jiwang plak nie. Sedih gilak.!!!

17 January 2011

Sport Rim Baru!

Salam semua. hari ni saye sangat serabut ouh! dan mulai hari ni dan seterusnya saye dah bz dah. tak dapat nak update belog, facebook. duduk je la dalam stor tu sorang-sorang buat keje. huhuuhu *sedih la sangat kan.


Dengar tajuk dah macam best je kan. saye nak kongsi kegembiraan, keseronokan, dan kebahagiaan seseorang (macam la seronok gile-gile kan) ehem! hehehe. Rase seronok tak kalau dapat buat something pada harta sendiri? seronok gile kan bile tengok barang yang jadi hak milik kite jadi cantik, smart, menarik or wud eva la. Rase puas hati bile dapat sumething yang kite nak jadi kenyataan kan?

Okeh2. nak cerita panjang pun bende nie bukan saye yang punye, just nak share je kat korang pasal sport rim baru "DIA". *tersenyum lebar "DIA" bile dapat bende yang "DIA" idamkan selama ni akhirnya dapat jugak ;) 


*ha. ni la die sport rim yang di idam-idam kan tu.



*Zoom dekat sikit


Hope lepas nie kamu jage harta kamu seperti nyawa kamu yea. Lepas nie jangan mintak-mintak tukar lagi okeh!. cukup la yang ini je. :)

psssssttt mane la tau kereta nie jadi milik aku pulak ke lepas nie. Upppssss! (tutup mulut)


Taman Indah WETLAND !

Salam uols. Selamat pagi. Hari ni hari isnin. Biase la kan, hari isnin macam malas sikit nak buat kerja. Maklum la, mood cuti sabtu ahad hari tu ade lagi. Hahaha *lelebih pulak ko yea elin. pegi buat kerja!!!! Jap-jap. Kasi la saye nak update belog saye nie. Kesian die takde sape nak tengok-tengok kan. Karang dah bersarang sape susah? Den jugak yang susah. huhuhu.


Saye nak cerita sikit. Dalam entri yang lepas saye ade angan-angan nak berbasikal kan. (konon-konon nak kuruskan badan) So sabtu hari tu saye ajak la "DIA" pergi dan sorang lagi member join kite orang. Kalau pegi berdua macam tak best plak, ramai-ramai kan lagi best. Betol tak??? hehehe


Sebenarnye kite orang tak tahu WETLAND tu kat mane, jalan punye jalan. Tup tup, WETLAND yang kite orang pegi tu kat SEPANG! OMG!!! Kite orang nak pegi WETLAND Putrajaya, Tapi macam mane boley sampai ke sepang nie. hadoiyai!! hahaha. layan je la. Asalkan name WETLAND so kite orang pun pegi la. Tapi bukan WETLAND Putrajaya. Tapi PAYA INDAH WETLAND!


Dah-dah, penat dah nak bercerita korang layan gambar pulak k ;)


*Basikal KITA


*Tangkap gambar dengan basikal


*Gate ready ya!


*Kejarrrrrr!!!


*Dah pro da, pegang 1 handle pun bole ;p

Jalan punye jalan, nampak pulak orang tengah berpoco-poco. Agak-agak kite orang join tak? Hahaha. Mule nye nak tengok je. Pastu diorang pelik sebab tengok kite orang dok tunggu je kat situ kan. Boleh pulak ade pakcik sorang tu ajak kite orang join. Ape lagi, dengan perasaan malu tak malu gak la. Kite orang pun join. Nak tergelak pun ade sebab kite orang memang "pandai" menari. *asyik-asyik tengok kaki orang je sebab nak hafal step.

*Mula-mula tengok jep.

*Ha. sape tu.......

*Sempat lagi kan.

*Nak tergelak sebab kite orang lari step. ;D


Penat gile berpoco-poco. kite orang ingat skali je. Pastu diorang pasang lagi sekali. Ape lagi. Kite orang poco-poco 2x tau. Bersemangat sungguh. hehehe. Penat gile! Sampai-sampai je kat basikal kaki dah gigil-gigil dah. So kite orang pun cari la port nak lepak. Ape lagi, snap seberape banyak gmbar.

* Saye dan "DIA"

*Harus ade pokok. hehehe

*kami lagi

*Tempat ni sunyi. sesuai la untuk mencari ketenangan

*Tengah penat.

"DIA"

Dah puas melepak kite orang pun pergi solat, pastu baru balik. Sebelom balik harus amik gambar lagi untuk kenangan. ;)

*Kasut kami lagi

"DIA"


*Melepak lagi

"KAMI"

*Saya dan "DIA"

Balik dari sane kite orang singgah Alamanda pulak. Rase nak tercabut jugak la kaki nie. Tapi takpe. Kami HAPPY bile bersama.

*Jempot makan! :)




14 January 2011

WelCam !


Salam semua. Actualy takde bende pun nak di update. dah alang-alang keluar semalam so saye nak cerita pasal ape yang terjadi pada saye semalam. okeh!. sebenarnye semalam saye pegi dinner my mom, my mom kan kerja kat McD. so semalam, McD ade wat dinner n sedikit aktiviti diorang la.

Macam-macam yang diorang buat, tapi saye je yang tak sporting. bukan tak sporting ape. saye pemalu okeh! hahaha *mesti tak caye kan yang aku nie pemalu. saye nie sebenarnye malu-malu kucing je. ehehehe. harus la malu kan. kang tak tahu malu susah pulak kan?

Sepatutnye dalam dinner tu kene pakai baju tradisional, tapi saye pakai kemeje. tak pasal-pasal kene marah dengan mak saye. *mak dah pesan dah, saye je yang lupe. macam mane bole tak ingat langsung nie. adush! maaf yea mak. anakmu ini tidak sengaje :)

*penganjur McD

*patut la mak marah, mejoriti sume pakai pakaian tradisional.

*Ayah saye :P

Ini kami punye. sape yang pegi dapat 1 prosperity

Game semalam syok tau. salah satunye "Makan prosperity dalam masa 1 minit"
Agak-agak korang saye masuk tak game nie?
hahahaha.
kalau nak tau layan video ni ;)

 video

Gile kan? nak kene makan prosperity dalam mase 1 minit. ape lagi. tak payah kunyah telan je oi!!! hehehe. ;p
tu la, dari tadi cakap lapar, lapar. ha. masuk game nie. untung dapat makan prosperity free (^_^)

Harus ade "DIA" di sisi ku :)