30 April 2012

Lastday kerja! Rabu nanti Lapor Diri Jawatan Lain.

Assalamualaikum semua. Waahhh! Belog nie dah baru lah. Nak post entry pun dah lain. Kene godek-godek nie. Nampak sangat lah dah lame saye tak update belog kan. -___-". Nasib lah jiwa nak berblog masih ade walaupun sometime's. Opsssss! *dah macam chipsmore pulak kan*

Hari nie memang dah set di kepala saye nak update belog. Maaplah kalo dah memang sangat jarang gile nak update. Feel dah tak macam dulu-dulu. Tah kenapa tah. Maapkan saye! *tiru gaya zizan* Huhuhuhu. Okaylah, hari nie saye lastday bekerja sebagai "Perkeranian Aset" dan akan mula lapor diri jawatan baru sebagai "Pembantu Pembangunan Masyarakat" pada 02 Mei 2012. So cuti rehat saye cume esok semperna cuti "Hari Pekerja" *semua orang dapat cutikan* Hahaha!

Saye bekerja disini sebagai Pembantu Tadbir pada mulanya, tah siapa tah yang memandai tukar *padahal sendiri yang tukar* terus jadi Perkeranian Aset. Sebabnye saye membantu menjaga dan mengendalikan ape sahaja yang berkaitan dengan Aset Jabatan. *nasib nama jawatan saye tu pembantu tadbir/perkaranian aset kalo pegawai confirm clear semua barang yang ade dalam stor tu saye edarkan. Oppssss!

Saye takdelah rase sedih sangat sebab still kerje di Jabatan yang same. Cume tugas kerja jawatan baru saje lain. Kawan-kawan semua sama. Tak salahkan kalau kite cume pikul tanggungjawab lain. Takdelah bosan asyik buat kerja yang same je. Kan? Kann? *sedapkan hati*

Actually saye diberi pilihan Unit mane yang sane nak. Selepas di fikir-fikir saye dah buat keputusan. Saye pilih unit Pentadbiran. Hope saye dipermudahkan untuk pikul tugas yang baru itu nanti. Hari nie saye nak setlekan kerja-kerja yang tertangguh. Rabu nanti dah start mulakan tugas yang baru. So kite senyum saje okay! :)


LoVe ElyN =)

04 April 2012

John Carter From Marikh

Assalamualaikum semua.

Saye nak share 1 movie nie kat uols.
Dah lame saye tengok cerita nie.
Sekarang baru terhegeh-hegeh nak tampal kat belog. Hehehe
Cerita nie memang the best lah!
Tak boring langsung.
Dan ending cerita nie pun seronok.
Walaupun ade part yang tak masuk dek akal tapi best jugak melayan.
Asyik tergelak-gelak je time tengok cerita nie.

Layan trailer dulu okay!

LoVe ElyN =)

Tenggelam Timbul Tenggelam Timbul. Ngaaaaa!

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. Dah nak dekat sebulan saye tak hapdet belog. Ngaaaa! Gile lame kottt! Kenape kemalasan yang sangat teruk berleluasa dalam diri ini. Nasib baik ID blog and password tak lupe. Kalau tidak #matilaa Hehehe.

Ekceli saye ade jugak buka belog. Tapi bile nak cerita je tak tahu nak tulis ape. Blur plak tetibe. Adoi! Kesian belog saye nie berzaman di tinggalkan. Mesti takde sape nak singgah *macam ade je orang nak singgah kan* Sekarang nie bile dah tak tahu nak buat ape baru terfikir nak buka belog, bace blog kawan-kawan. Then muncul rase nak hapdet. Walaupun cume merapu saje bole? Hehehe. Okay tak-tak.

Lately saye rase rindu pulak nak duduk rumah bujang. Untuk pengetahuan semua, dah dekat sebulan lebih saye berpindah dari rumah sewa balik semula ke rumah family. Mayb orang-orang akan cakap wow best lah dah duduk kat rumah family. Takdelah duduk sorang-sorang kat rumah sewa kan. Tapi saye... entah lah. Mayb dah terbiase duduk bujang so lagi selesa ade bilik sendiri. Tak payah nak share bilik dengan kakak tetttt! Hahahahaha! Takpelah. Ade pasang surutnye kan. Kadang-kadang happy, best, moody, boring. Biaselah lumrah kehidupan.

Whoaaaaaaa! Windunye nak tido kat bilik nie semula T___T

LoVe ElyN =)