30 July 2011

Kesian Takde Sape Nak Tengokkan Bunga Itu.....

Assalamualaikum semua. Selamat tengah malam. Buang tebiat agaknye saye ni kan malam-malam macam nie tak tido-tido lagi. Hehehe. Sekarang saye di CC teman boypren ade keje sikit nak dibuatnye.

Sebenarnye tak selese ouh nak update belog kat sini. Takde privacy langsung. Nak cerita pun terbantut gara-gara ade yang memerhati disini. Malam-malam macam nie lah ramai orang melepak kat CC. Bunyi bising tembak sane tembak sini. Aiyooooh!. *Bang! oi! dah pukol 2 lebih dah nie.


Okay! Berbalik pada tajuk entry ini. Kesian kan bunga nie? Tuan empunya dah berhari-hari tak masuk opis sebab tak sehat. Bunga atas meja die pun dah layu. Takde orang nak tengok-tengok kan. Huhuhu. Baru-baru nie saye perasan Tuan empunya bunga nie kemain suke tukar-tukar bunga. Dah layu siket je tukar bunga lain. Layu je tukar lain. Dah name pun perempuan kan. Memang lah suke kan bunga. Even saye sendiri pun suke bunga. Tapi suke orang bagi lah. Beli sendiri tak pernah. Cettt!


Kepada Tuan empunya bunga ini, a.k.a CC Monalea, Semoga sihat-sihat selalu. Minggu depan dah puasa. Hope dapat berpuasa bersama-sama. Amin :)


LoVe ElyN =)

29 July 2011

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak Kawan-Kawan!

Assalamualaikum semua. 


Pejam celik pejam celik lagi 2 hari je lagi kite akan menyambut bulan Ramadhan. Bulan yang di tunggu-tungu. Bulan yang kite diwajibkan untuk berpuasa, beribadat. Tapi sebelum bulan Ramadhan kite bermaafan dahulu adalah lebih baik. Bukan tunggu raya baru nak mintak maaf Okay!

Disini saye, Ingin memohon maaf jika ade salah silap dengan kamu semua. Terkasar bahasa, terkutuk, termengata, tercarut, #Oppsss! mengeluarkan bahasa yang tidak sedap didengar. (lagi-lagi dengan boypren). Saye mintak maaf sangat-sangat-sangat!. Saye cume manusia biasa yang tidak lari dari melakukan kesalahan. Dan InsyaAllah, hari-hari seterusnya akan mematangkan fikiranku ini. Hehe.

Salam Ramadhan dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Yaaa!
Rajin-rajin solat terawih tau.


LoVe ElyN =)

Sedondon Lah Kite...



Tak merancang pun.
Tup-tup ehhhh! Same lah kite..
Hehehe. (^_^)

LoVe ElyN =)

28 July 2011

Rindu.

Assalamualaikum Uols.

Ahad lepas saye pegi rumah Mak saudara. 
Tengok baby Si kembar tu. 
Dah besar dah diorang.
Makin geram pulak dibuatnye.
Dari Lahir sampai sekarang saye ikuti tumbesaran mereka.
Makin besar makin comel pulak...









Cube teka mane 1 kakak, mane 1 adik?
Mereka ni kembar seiras. 
Hehehe.
Yang baju biru kakak. (Maisara)
Baju oren tu adik. (Mastura)
Kepala dah dicukur. 
Kalau dulu ade rambut. 
Tapi takpe. Macam nie pun dah comel kan?
Huhuhu.

LoVe ElyN =)

26 July 2011

Audition Koir. #bajetretis!

Assalamualaikum semua. Ni adalah entri bergambar sahaja. Minggu lepas saye dan kakak opis pergi MENSUMBANGKAN suara. So macam biase lah. Kerja kami bergambar aje. Hehehe. Ok tipu. Tak lah. Kami ke sane sebab kene Audition mari menyanyi. Opssss!. Uji bakat nyanyian group koir untuk bulan September nanti. Alhamdulillah. Semua diantara kami ni terpilih. Tak sia-sia nyanyi kat depan. Gile malu!




#bajetretis 1

#bajetretis 2

#bajetretis 3  
Opssss! Ade yang tersesat disini. Mamat nie nyanyi sedap gile. Kalau pejam mata juz dengar je confirm orang cakap Anuar Zain. Sedapnyer suara die. Hehe.

Dan yang terakhir sekali. #bajetretis 4
Gile malu wehhhh! Tak suke Tak suke Tak suke!!!

Ini dia PengKURUSetia kami. #kuruskeh? Hohoho!

LoVe ElyN =)

Ungu - Cinta Dalam Hati (HIGH QUALITY - Better Audio)



Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dalam hidupmu, dalam hidupmu

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

reff:

Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja


repeat reff

LoVe ElyN =)

25 July 2011

Sambut Besday Kat opis! :D

Assalamualaikum semua.

Yang diraikan 
Siti Norrafidah Bt Ishak
(bukan hari jadiku) (>_<)
Bestnyer...
Die dapat 3 Kuntum bunga ros merah
1 kuntum bunga ros putih.
Ape maknenye erkk?

 Heppi Besday Kak Siti. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Amin.

Elin pun nak bunge jugakkkk! Oh Seth!

Raikan bersama rakan-rakan opis. Syioknyer rase.

LoVe ElyN =)

Khas Buat Ibu Bapa : Promosi Penghabisan Stok. Mari Borong. Mari!!!

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. ohooooooi! Dah tengah hari rupenye. Sekejap je masa berlalu. Rase tak puas cuti sabtu dan ahad. Pejam celik minggu depan kite dah start puasa kan. Waaahhh! 

Berbalik pada tajuk. Entri ni bukan khusus untuk Ibu Bapa sahaja. Untuk sesiapa pun boleh. Promosi Penghabisan Stok Jualan Barangan Baby Anakku, Baju-baju Diesel, b.u.m, Disney, Audrey, dll. Semalam sempat jugak lah belikan si kembar tu baju. Next jumpe baru la dapat bagi. Tu pun tak tahu lagi bile.

 Berlambak baju-baju Baby.

 Hadiah untuk Baby baru lahir pun ade.

 Baju-baju Baby serendah RM 5.  Gile murah!

My sis pun membeli jugak. Kalau nak tau dewan ni lah kenduri kawen die nanti. Tu yang nak sangat pegi sini semalam. Huhuhu.


Promosi sehingga 31 Julai 2011
Mari Beramai-ramai!
LoVe ElyN =)

22 July 2011

Proses Menyelamatkan Kucing Di Rumah!

Salam semua. Ini adalah Auto publish. Saje tulis awal-awal. Korang tinggal bace je nanti. Hehe.

Hari sabtu yang penuh mendebarkan. Dalam tengah lena tidur ayah menjerit dari ruang tamu suruh tengok tingkap biliknya. Apa yang berlaku? Sebelom tu ingin saye terangkan di sini. Ini kes terpakse okay! Jangan tuduh sebarangan. Hahaha! Dah macam-macam cara kiteorang buat nak selamatkan die. Tapi tak jadi-jadi jugak. Sampai berpeluh-peluh la jugak Ayah melayan. Guna cara sopan tidak didengarnya. Kite guna cara kasar.  Jeng Jeng jeng!!! 


Saksikan video ni ~

Gile dahsyat kan? #hamikkau Sampai ke tali gantung jadinye. Hehehe. Tak pasal-pasal kene hukuman gantung tapi TAK MATI. Nasib baik tak mati. Tak pasal-pasal kene buat Kenduri Arwah. Opssss!


p/s : Kesian putih.... Lain kali jangan degil yea sayang... 


LoVe ElyN =)

21 July 2011

Trip To Bukittinggi, Indonesia (PART 3) ♥ - AKHIR

Assalamualaikum semua. Hari ni saye nak habiskan cerita nie terus. Sebab esok dah takde mase nak update-update belog lagi. Esok pagi-pagi lagi dah kene pegi KL, Ade pemilihan peserta group Kior!. Bile lagi kite nak menSUMBANGkan suara nie kan. Hahaha!

Hari Keempat

Tak puas hari kedua dan ketiga kami shopping sambung lagi pada hari keempat. Ini hari yang terakhir yang ade untuk kami shopping. Esok pagi-pagi dah balik. Flight pukul 8.30 pagi. So kesempatan yang terakhir kita gunakan dengan sebaik mungkin.

Disebabkan semalam tak puas berjalan di Pasar Atas Bukittinggi, hari ni kite pergi lagi sekali. Semalam ade barang yang sudah disenaraikan belom jumpe lagi sebab asyik dok tawar menawar dengan orang sane terus tak sempat nak beli yang lainnya.

Antara barang yang belom dibeli lagi adalah :-

1.   Barang-barang Doorgift untuk majlis kawen kakak saye nanti
2.   Ole-Ole untuk kawan-kawan. 
3.   Beg tambahan
4.   Pengukus
5.   Baju T-shirt 
6.   Minyak angin 

Masa yang diberi sampai jam 12 tengah hari je. Lepas dari sini Tuan rumah nak bawak kiteorang pegi jalan-jalan tempat yang menarik. Ape lagi. Kelam-kabut dibuatnya. Dah la pagi tadi gerak lambat siket sebab singgah rumah kawan-kawan dan sedara-mara Ayah. Nasib lah semuanya berjalan dengan lancar. Benda yang dicari pun jumpe.

Perjalanan dari rumah ke rumah. Hehehe

Barang first yang dicari untuk hari ni. Pengukus. Haha!

Tunggu dengan sabar. Diorang dah habis shopping saye dengan family je yang tak habis-habis. Hehehe. Maklum lah first time datang sini kan. Mereka tu dah kali ke 2. So tak heran sangat.

Sampai lagi sekali kat tempat nie. Hahaha!

 Di sebabkan line telifon kat sane tak berape nak bagos, so kiteorang plan awal-awal dengan Tuan rumah tu. Berkumpul kat sini. Sebab die nak bawak kiteorang melintasi bukit-bukit. Excitednyer!

Seperjalanan kami  menikmati pemandangan sawah padi, bukit-bukau, gunung-ganung. Sangat cantek. Keadaan jalan yang bengkang-bengkok memeningkan kepala saye. 

Tadaaaaa! Dah sampai! Gile cantek pemandangan kat sini. Dah la tinggi. Sejuk pulak tu. Bestnyer... Rase nak pergi lagi!

Cantek kan?

Zoom lagi dekat.

Ade kucing tersesat!!! Ke orang bela kucing kat sini?

Cukup kami berenam!

Mak dan Ayah pun nak bergambar jugak. Lepas dari sini kami ke tempat lain pulak. Dah name pun ade driver kan. Kiteorang follow je.

Di sini terdapat pemandangan yang menarik. Nama tempat ni Pondok Flora. Kami singgah makan di sini dahulu.


Kat kedai makan nie ade seekor burung. Sangat jinak Burung hantu nie. Takut-takut saye nak pegang. Huhuhu. Lepas makan kami pun meneruskan perjalanan ke................. Istana Pagar Ruyung.

Dah sampaiiii! Sangat terpesona bile sampai sini. Suke tengok bentuk bangunan nie.

Harus bergambar dulu buat kenang-kenangan.

Dalam Rumah minangkabau tu takde pape pun lagi. Baru nak upgrade sebab terbakar dulu.

Yang ni bersebelahan dengan rumah minang tadi. Tempat nie memang besar. Time ni tak ramai sangat orang. So boleh la lompat cenggini. Kalau tidak jangan harap. Hik!

Dah puas di sana kiteorang pun kembali ke pangkal jalan. Perjalanan agak jauh jugak lah. Dari tengah hari sampai lewat petang jugak la mase pegi dan balik. Sebelom sampai rumah kite beli kerepek dulu. Bawak balik untuk makan-makan kat opis nanti.

Semua orang shopping. Termasuklah Ayah saye nie. Hehehe.

Kemain lagi Umi dan Ayah nie.

Saye pun shopping jugaaaaaakkk!

Destinasi terakhir sebelum sampai rumah. Kite singgah makan Sate Minang dulu. Kalau nak tau. Satey ni paling sedap yang saye penah makan. Kalau kat Malaysia saye tak makan pun Satey Minang sebab banyak perot dari isi.

Dah kenyang kami berangkat pulang. Malam terakhir di Bukittinggi. Habis 1 ruang tamu rumah tu barang kiteorang je. Dah siap packing-packing barang baru lah boleh tido. Tido pun kejap je pukul 3 dah di kejut suruh bangun. Takut lewat sampai Airport.

Dah sampai di Airport Padang. Banyak gilak barang kami kan? Hehehe. Penatnye tak payah cakap lah. Dah la tak muat kereta. Terpaksalah balik rumah naik bas dari LCCT. Huhuhu. Kesian.

Gambar selebihnya ada di FACEBOOK

Ohhhhkay! Dah habis dah. Mau pulang...
Daaa korang (^_^)

LoVe ElyN =)