31 March 2011

Ku Menunggu ....


Rossa-Ku Menunggu 

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu


Suke lagu nie bile tengok rossa nyanyi time mentor hari tu. Sangat sweet dan comel kan dia? Suke sangat tengok die. :D

LoVe ElyN =)

You Are My Lucky Follower


Hari ni saye nak join GA Aida kite nie.
Kalau uols nak join boleh kelik pada gambar itu yea.

Cik ElyN tag :


LoVe ElyN =)

30 March 2011

Geram Dapat Jumpe Baby ! ♥

Assalamualaikum semua. Jauh perjalanan, Luas pandangan. Slogan pembuka kata untuk hari nie. Hehehe. Sebenarnye saye happy gile nie. Tengah hari tadi saye dengan kakak opis saye pegi tengok baby. Kat hospital PPUM. Salah seorang dari opis kiteorang nie isteri die bersalin hari isnin hari tu. So terjadilah rombongan cik kiah ke wad bersalin.

Sampai-sampai hospital menggagau cari wad bersalin. Mak aihhh. Jauh betol. Agaknye kalau nak beranak dah terberanak kott!. Jauh gilak!. Bile masuk je bilik, dah nampak da baby tu. Haaa. Geram gile rase. Nak peluk-peluk cium-cium je beby tu. Cute sangat.


Meh acik elyn nak dukung.


Hmmmm.... wanginye die. Nak kiss kiss die. Mwaaahh!


Jangan kacau saye tidooooo!


Hai guys! Name saye Mohd Hazim :)


Last posing..... 1 2 3. oraittt

Dah-dah. Jom balik :)

LoVe ElyN =)

29 March 2011

Bosan Tahap Gaban Hati Pun Susah! :(

Assalamualaikum semua! Selamat tengah hari. Hari ni bosan gile ouh! Bos-bos pun takde. Kat dalam opis nie pun ade berape kerat je. Dari tadi layan youtube, facebook, blog, mudah.my dll. Tak tahu nak buat hape dah!. Waduh-waduh!. Gawat nie. 

Dah la dari hari tu nak cari rumah sewa tak jumpe-jumpe. Waktu dah singkat nie. Tak tahu nak duduk mane. Tinggal 3 hari je lagi waktu yang ade untuk berpindah. So berpinar mate tengok mudah.my cari rumah tak jumpe-jumpe. Agaknye dah banyak kot nombor telifon saye dan no telifon Cik Tikot dekat orang. Huhuhu. Sebab asyik telifon orang nak cari umah sewa kat mudah.my tu.

Kalau dah takde pilihan balik lah rumah mak. *macam lah jauh sangat rumah mak dengan umah sewa kau tu kan? Hehehe. Motipppp saye duduk rumah sewa pun sebab saye dan Cik Tikot 1 opis. So ade lah kawan nak pegi n balik keje. Takde lah balik jalan sorang-sorang. Kan bahayes! (alasan lain ade? Haha!)

Ade pilihan lagi sebenarnye. Ni pun tengah kompius. Nak ke tak nak. Nak ke tak nak. Haishhh! Susah betol nak buat keputusan. Gasak lah. 


Gambar takde kene mengene dengan jalan cerita. Bole tak gitu? haha!

LoVe ElyN =)

28 March 2011

~Hebat Keh Bermain Dart Part 2 ???~

Salam uols! Apesal internet nie kejap oke kejap tak oke nie. Dari tadi tekan new post tak bole-bole. Huhuhu. Sabo je lah. Saye nak sambung cerita dari entri sebelom nie. Ni nak cerita pasal dart ke makan-makan erk? Macam dah lari tajuk je kan? Haha!

Okeh!. Jom kite start cerita pasal game dart hari tu. Pagi-pagi lagi dah kene bangun. Game start pukul 8.30. Ade 9 daerah berentap! Group boypren dari daerah Petaling. Main-main tup tup dapat top 4! Huh! Hebat la jugak kan? Hehe.


Ahli kumpulan dari daerah Petaling. 


YeahhhH! Itu die bena nya!


Diorang berlatih saye duduk bergambar. Bole? Hehe


Semua orang hebat-hebat.


Muke bosan coz lame sangat menunggu. Bole tak gitu? Haha!



Ni dart boypren! 


Baling jangan tak baling!


Antara penyokong-penyokong~


Ape senyum-senyum? Last game awok kalah! Upsss!

Top 4 pun jadi la kan. Korang bukannye berlatih pun kan. Tahu-tahu je name naik. Gasak la main macam mane pun. JanG hadir dan tak mengaku kalah. Balik dari itu pun dah pukol 8. Perut pun dah lapar. Ape lagi, Jom pegi makan. Tahu kiteorang makan kat mane pulak? jeng jeng jeng! Kiteorang makan atas air... waaaaa seronok gile! First time la kate kan. Name tempat nie kat D'Muara Hj Dorani Sabak Bernam.


Memang ikut diorang ni main dart keje saye makan, makan, dan makan je :)


Time nie 3 kali si boypren ni tambah nasi. Kuat makan yea kamu!!!


Jemput makan semua. Banyak gile lauk!

Balik dari makan masing-masing mate kene letak kayu sebab penat + mengantok sangat-sangat. Singgah petronas dan tido! Bangun-bangun dah pukul 3!. Huh! Terus gerak dan balik.

Dah habis cerita. Terima kasih bace :)

LoVe ElyN =)

~Hebat Keh Bermain Dart Part 1 ???~

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Saye baru lepas makan nasi, nangka masak lemak  cili api, tambah pulak dengan ayam goreng. Pergh! Memang lazat. Makan sehingga menjilat jari. Huhuhu. Okeh tipu. Makan dengan sopan yea.

Tadi tengok-tengok kat facebook nampak gambar member-member berfoyes! Sangat jelesh oke!. Korang pergi tak roger-roger pun. Oke Fine!. Nak merajuk berhari-hari dengan korang. Hehehe. *merajuk la ko elyn! takde sape pun nak pujuk! 

Dah-dah, kite berbalik pada tajuk oke!. Dalam ENTRI lepas saye ade cerita pasal saye pergi ke Sabak Bernam kan? Saye ke sana sebab teman si boypren main dart. Ade game opis die lawan dengan opis-opis daerah lain. Sangat best Oke!. Bukan best sebab kat Sabak Bernam. Bukan juge best sebab dapat tengok diorang yang terer itu bermain. Opppssss! Best sebab dapat makan besar!. *bole tak gitu? Hehehe.


Otw dari Shah Alam Saye dengan boypren singgah makan dekat Tanjung Karang. Wowww! Bukan main jauh lagi nak makan. Kene la ikat perot sebab nak makan kat restoran ni. Kite orang singgah Restoran Satay Hut sebab teringin nak makan satay willi tak dapat-dapat. Singgah la makan sini. Penangan cik Tikot la nie sebut satay willi hari tu dah teringin makan satay!

Dah makan kiteorang terus ke tempat yang ingin di tuju itu. Sampai-sampai diorang cakap nak pi makan. Dengan membekalkan satay di perot kiteorang pun join la pegi makan sekali. Nak tahu kite orang pegi makan kat mane? Huhuhu! Kite orang pegi makan kat Medan Ikan Bakar Bagan Datoh Hilir Perak! Nah kau! Sampai ke Perak kitorang pegi makan!


Ketam Goreng Sambal. Mamang favourite saye la kan ketam nie.


Ikan Pari Bakar. Tak minat. Huhuhu. Rugi kan?


Nasi sejemput ke keh? haha!


Mereke dah kelaparan dah nie.


Kenyang sudah. Nak balik tido! 

Malam itu kiteorang tido kat Homestay air manis Sabak Bernam. Besar gile rumah tu. Nasib baik la kakak opis die kasi tido kat bilik die. Kalau tak kene tido sorang-sorang. Huhuhu. Takuttt!.

Bersambung~

LoVe ElyN =)

Kucingku Sudah Di Ambil Orang!

Salam semua. Selamat tengah hari. Berita menyedihkan buat saye. Sedih bile semalam saye balik rumah mak sekejap mak cakap mak sedara nak ambil kucing yang kat rumah tu. Kat rumah mak kucing ade 7 ekor. 3 besar dan 4 anak kucing. Depa nak amik yang anak kucing tu.


Kesian la hai si ibu dengan pemergian si anak. Moga-moga mereka sihat-sihat sentiasa kehendaknye!. Nasib lah mak sedara saye tu ambil 2 ekor je. 1 jantan dan seekor lagi betina. So ade lah lagi 2 ekor anak kucing kat rumah tu. Ligat mereka tu tau. 


Sebenarnye mak ayah dah tak larat dah nak bela kucing banyak-banyak. Yea lah kan, kite nie duduk rumah flat je. Atas sekali pulak tu. Kesian kucing-kucing nie tak pernah pijak tanah. So sape-sape yang nak mak ayah kasi je la. Daripada buang kucing-kucing nie lagi kesian. Kan?


Saye dan kakak tak suke bagi orang lain kucing-kucing kat rumah tu. Sayang kan? Tak sampai hati nak pisahkan diorang adik beradik. Sedih gilak! Tapi untuk kebaikan mereka takpelah. Saye redha.



Kenangan terakhir dengan dia :(


Suke kacau diorang tengah lepak-lepak. Jelesh!


Cakkkk!~

Pssstt! Sape-sape yang menyayangi kucing if korang nak yang lagi 2 ekor tu bagi tahu la. Atleast ade orang menjagenye dengan baik pun dah kire ok :)



LoVe ElyN =)

27 March 2011

Berfoyes nak?


Assalamualaikum Semua. Selamat petang ahad. Pantang dapat laptop kan. Kat rumah orang pun jadi on9. Saye baru balik dari rumah orang kawen. Perot pun dah kenyang gilak. So next ape yang patut kite buat erk... Ape lagi kan. Kalau dah kenyang moh la kite tido!. Hahahah~ *jangan berangan nak tido rumah orang! Moh la kite berangkat. Kan rumah orang. nie. Huhu


Hari ni, takde plan lagi nak ke mane. Mayb nak cari barang siket je kottt. Kat opis esok saye nak cerita kat uols pasal semalam. Semalam saye ke Sabak Bernam. Perjalanan yang jauh kott! Bagi saye la. Kalau ulos rase tak jauh mayb dah biase. Tapi first time saye seharian pergi Sabak Bernam dan tido di sana. Huhuhu. Takpe takpe! Sabo oke! Esok kite cerita lagi. :)


Sebelom saye pergi korang tataplah dulu gambar Cik Elyn ini. <3


LoVe ElyN =)

25 March 2011

First Drama Korea Cik Elyn Tengok ♥

Assalamualaikum semua. Selamat hari jumaat. Hari penghujung segala hari. Hehehe. Hari nie saye takde bende nak di update. Tibe-tibe datang meroyan dari semalam tak habis-habis!. Tak tahu nak buat ape dah. Balik-balik mengadu tulis dalam note!. Huhuhu.

Maklum lah, kat rumah sewa mane la ade internet. Yang ade cuma la handphone kesayangan ku  Nokia 1208. Tak berbunyi-bunyi dari semalam. Sunyi sepi jek. Pandang pula handphone Sony Ecricsson Yari. Belek-belek facebook. Bosan. Tengok pulak handphone iPhone 4. Bosan. Wireless 1 pun tak masuk. Huhuhu. So tulis lah something kat note. Sekadar membizi kan diri. Lagi pun bole exercise tangan tekan huruf 1-1 kat hp tuh. Hehehe. 

Ape kejadahnye saye tulis tajuk pasal drama korea tapi cerita pasal handphone kan? Haha!. okeh. Hari nie kan rehat lame. Saya pun tak tahu nak buat ape. Ingat nak layan cerita Korea first-first saye layan mase zaman sekolah dulu. Korang tahu tak cerita ape? Cerita die........................... tuuuutttttttt!




Ni lah cerita yang saye layan tu. 


Korang tahu tak ni cerita ape?

Waktu zaman sekolah dulu. Tak pernah miss tengok cerita nie tau. Kalau tak silap saye cerita nie start malam. So family saye memang dah tahu la saye dan kakak saye akan tercongok depan tivi menantikan cerita ini start.! Oh yea. Tajuk cerita nie Winter Sonata. *pssssst tu pun kalau korang tak tahu la. Cerita nie famous kot. Tak munggkin la korang tak tahu kan?

Saye dan kakak saye suke sangat tengok cerita nie kat tivi dulu. Sampai-sampai hari raya tahun tu. Kiteorang kumpul duit same-same beli cerita nie. Dulu kite orang beli RM80. Sekarang dah murah la kottt!. Dulu kan zaman sekolah. So RM80 tu banyak gile kottt!. Sanggup tu kite orang beli. 

Saye ingat lagi dulu, dah beli je terus pasang malam tu. Saye tengok sampai ke esokan paginye. Tak berhenti-henti. Excited sangat ke hape nie! Huhuhuhu. Saye pun tak tahu la. Saye tengok espisod ke episod sampai lah episod yang ke 20. Episod terakhir sekali. Dah tu tak puas-puas lagi tu. Saye pasang berulang-ulang kali sampai la saye bosan. Huhuhu. Sampai macam tu sekali penangan dari cerita nie kan?

Dah la, taknak cerita lagi. Korang pun tengok la. Best tau :)

LoVe ElyN =)

24 March 2011

Pergilah~


Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu


Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari


Kau pergi
Pergi
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia



Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari


Kau pergi
Pergi


Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari


Kau pergi
Pergi
Kau pergi
Pergi
Pergi




LoVe ElyN =)

Jom Ngorat Mamat Hensem Ni Nak Tak?

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Ade hati konon nak ngorat mereka-mereka itu kan. Hehehe. Takde lah. Bukan nak mengorat oke!. Bile dengar lagu nie saye teringat dengan adik kawan saye. Die suke gile dengan lagu-lagu 2pm nie. Dan ade lagi 1 Group girl!. Ape tah name groupnye. Saye dah lupe lah. Saye suke dance diorang. Kemas je kan.  Jum layan~






LoVe ElyN =)

Sape Suke Poco-Poco? Saye suke :D

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Apesal kejap je rase hari nie erk. Tibe-tibe rase macam nak cerita pasal poco-poco. Korang suke tak menari macam excercise nie? Ingat menari macam nie tak keluarkan peluh keh?

Okeh! Berbalik pada tajuk di atas, sape suke poco-poco? Dulu time kolej ade jugak dengar 1 gruop nie berpoco-poco. Tapi tak tahu pun poco-poco ni menarinye macam mane. Memandangkan time tu saye tak la brape minat sangat pasal poco-poco nie. So takde lah nak ambil tahu.

Poco-poco nie menari ikut step by step. Tapi kalau kite layan sebenarnye seronok jugak kan? First time saye try menari poco-poco nie time kursus yang dianjurkan oleh ofis saye. Time tu rase macam ape tah menari. Habis tunggang langgang step saye. Hehehe *lawak pulak bile ingat balik.

Second time pulak, saye berpoco-poco kat Taman Indah Wetland! Penari tak diundang. Huhuhu. Main masuk je bile tengok orang berpoco-poco. Hari tu saye ade cerita dah kat uols. Kalau korang lupe klik SINI oke!. Time tu pun step tunggang langgang. Main ikut je kaki orang. 

Dan kali terakhir saye berpoco-poco dengan group koir saye. Konon-konon kiteorang berpoco-poco untuk hilangkan stress time menyanyi. Hehehe!. Memang syiok gile la. Kali nie dah pandai siket dah. Tapi ade jugak tunggang langgang step saye tu. Huhuhu. Ape-ape pun saye enjoy bile berpoco-poco nie. 



Korang layan video bawah nie yea. Jangan cari saye okeh! Sebab step saye banyak kali salah. Huhuhu. Sabo je lah~


video





Di atas antara masa persembahan sebenar koir yang saye join hari tu. Gambar tu saye copy dalam fb orang. huhuhu :D

pssstt lame beno menunggu video nie nak di upload! huhu.

LoVe ElyN =)

23 March 2011

Bapaku Di Rumah Sakit! ♥

Assalamualaikum uols! Selamat tengah hari. Baru-baru nie ade berita yang sangat mengejutkan saye. Dalam entri yang lepas-lepas, kalau korang dah lupe bole tengok kat SINI yea. Korang tahu tak pasal ape? Hehehe. Tajuk kat atas dah terang-terang tunjukkan. *Apadah kamu nie elyn!

Dah la sibuk dengan persembahan koir pagi tu, tengah harinya pulak saye dapat khabar berita yang agak mengejutkan. Ayah masuk hospital???? Oh!. Bole gugur jantung saye dengar orang masuk hospital ni. Sangat tak suke oke!. Dalam hati dah dup dap dup dap... Kenapa pulak ayah bole masuk hospital nie. Pelik betol. Setahu saye ayah saye takde penyakit. Kalau demam tu biase la kan.

Mula lah jadi tak selesanye. Berketar-ketar rase tangan nie. Ye lah kan. Kite tak tau ayah tu macam mane kat sane. Kakak cakap ayah kene tahan wad sebab suspek jantung!. OMG!!! Lagi lah bergetar rase lutut nie. Sejak bile pulak la ayah nie ade penyakit jantung. Selalu tengok sehat walafiat je.

Habis persembahan koir si boypren jemput dari alamanda hantar ke rumah sewa. Tukar baju semua, ondaway nak ke hospital jemput mak balik keje dulu. Baru lah gerak pegi hospital. Sampai-sampai cari wad ayah. tengok aihhh mane ayah. Takde pun. Cari-cari lagi. Rupenye tengah tido!. Huhuhu. Hamboi ayah. Suke yea duduk kat hopsital. First time la kate kan. 

Ayah mengadu sakit dada beberapa hari. Tu yang dapat surat dari klinik suruh rujuk ke hospital berdekatan. So ayah pun pegi lah!. Tak tahu pulak ayah kene tido sane. Cian ayah. Tido tanpa emak di sisinya. Ecececeh!

Alhamdulillah, ayah takde masalah jantung. Cume die letih kot kebelakangan ni. Hehehe. Bagus lah!. Lega siket hati nie. :D


Merasa lah ayah tido kat hospital 1 malam.


Hamboi ayah! Suke keh duduk sini?


Lepas keluar dari hospital mak masak siap-siap dari rumah. Kiteorang pun makan lah kat tasik titiwangsa.


Mak dan ayah nak balik dah~


Kakak saye dan tunangnya.


Ehem!. Si Gemok VS Si Chubby! Upppsssss! (^_^)




LoVe ElyN =)

Cikgu Shida Ade Belog Beb !

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Awal pagi tadi nak berangkat pegi keja, dah kene buat excercise tangan sebab kereta Cik Tikot kene blok dengan kereta Perdana putih. Dah la berat gilak!. Nak terputus urat kentot kami tolak kereta tersebut. huhu!.


Sampai je ofis dapat makan free. wowww. Syiok kan kalau hari-hari dapat makan free nie. *jimat duit haku. Sambil-sambil makan sandwich saye blogwalking la. Tup-tup nampak pulak belog cikgu shida nie. Eh! Tak tahu pulak die ade belog. Saye tahu die ade buat video yang kelakar tu je. Hehehe. Lawok la die tu kan. Saye respect la orang macam die tu. Die je yang berani buat video yang canggitu. Korang berani keh? huhuh!.



Klik gambar untuk ke belog beliau.


LoVe ElyN =)

22 March 2011

"CONTEST GAMBAR PALING CHUMEL"

Assalamualaikum semua. Tengah berblogwalking tup-tup ade nampak contest. waaahhhh. Nak join boleh??? Tengok tajuk macam best je. Kalau korang nak join pun bole. Jum-jum....



Sila klik pada gambar berkenaan yea.

Gambar yang saye pertaruhkan adalah~







Tadaaaaaaaaaaaaa!


Gambar ini diambil semasa saye takde kerja nak buat kat opis nie. huhuhu. bile bosan main la tangkap-tangkap gambar. cumil tak cumil tak?? hehehe. (pengsan)

Saye menge"tag"

Okeh, Done! (^_^)




LoVe ElyN =)

AKU BENCI ROKOK


SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!


Sape-sape nak join boleh clik pada gambar di atas :)


1. Sila letak banner diatas ni .. yang gambar aku tu haaa...
DONE!

2. Tajuk : AKU BENCI ROKOK dan linkkan ke entri ini ..
DONE!

3. Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
Saye memang dari kecil tak berminat pada orang yang merokok nie. Even ayah saye dahulunye perokok, saye tak suke dekat-dekat dengan die. Kalau makan or minum 1 pinggan or 1 cawan dengan die mesti saye taknak. Kalau tak nampak saye akan tanye kat mak, ayah ade gune tak. Mak cakap takde baru lah saye gune. Sampai macam tu sekali tau. Alhamdulillah, sekarang ayah saye dah pun berhenti merokok. Disebabkan die mengalami sakit-sakit badan dan deman yang berterusan. Dapat jugak die berhenti menjadi perokok tegar. Asap rokok juga berbau busuk, saye tak minat betol dengan orang yang merokok nie. Sampai-sampai saye cakap saye taknak boypren yang merokok. *taknak-taknak pong dapat jugak boypren perokok. aiyamakkk. nasib kau la elyn! Rokok nie jugak tak baik untuk kesihatan. Ia membolehkan organ dalam badan kite rosak. Dan perokok ini juga akan membahayakan orang di sekeliling mereka.  

4. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
Korang jangan la cuba-cuba nak merokok yea. Kalau sekali mencuba, ia akan membuatkan kite rase ketagih. Daripada korang bakar duit untuk rokok baik korang bersedekah. Dapat jugak pahala. Hihihi :D

5. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
Pendapat saye mengenai mereka yang merokok, mereka semua nie merokok sebab dah terbiasa merokok. Kalau sehari tak merokok rase macam tak boleh nak hidup. Ade je tak kene kan? Kalau rase nak berhenti mesti susah gile kan.

Okeh, dah selesai. terima kasih kerana membaca :D

LoVe ElyN =)

GIVEAWAY NisaChoc & ZulFoto.

Assalamualaikum semua. 


Rajin pulak nak update belog hari nie.
Dan rajin sekali nak join GA yang di tag oleh Cik Anis kite nie. 
Hehehe.
Okeh.

Empunya GA


Boleh klik pada gambar untuk join yea.

Cik ElyN tag

psssttt kalau menang bole hadiahkan pada cik tikot semperna majlis pertunangan die nanti. upssss!

LoVe ElyN =)