29 October 2011

Real Steel - Best!

Assalamualaikum semua. Korang dah tengok Real Steel? Saye dah tengok dah. Siyes best!. Saye tengok hari tu waktu sambut besday boypren seminggu selepas ditayangkan.  Tak sangka penuh 1 panggung. Ramai kawan-kawan yang suggestkan tengok cerita nie sebenarnya. So saye ajaklah die tengok cerita ni. Tak sangka memang best!. Tak caye? Naaaaaaahhh! Tengok Trailer kat bawah nie dulu okay. =P



Best kan? Saye tengok cerita ni hari rabu hari tu. Konon-konon tengok hari rabu dapat murahlah kan. Terkejut beruk bile die cakap 2 tiket RM28. Ngaaaaaa! Name pun cite Box Office. Padanlah.

Ahad nie saye kene pegi ke Johor untuk pogram Hari Potensi Kebangsaan 2011. Mane-mane budak Tabika yang menang bertanding dalam Hari Potensi KEMAS Selangor hari tu bertanding semula untuk wakil Negeri Selangor. 5 hari dekat sane kene jage booth. Alamatnye seminggulah tak jumpe dengan boypren. Huhuhu. Sedih!. ("__")

LoVe ElyN =)

28 October 2011

Mate Sakitttt!

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Hari ini dah hari jumaat kan. Kejap rasenya masa nie berlalu. Kite dah nak sampai hujung tahun. Next mounth dah November. Nak dekat dah dengan besday saye. Hari tu kemain cite pasal besday orang. Besday sendiri ape ke rupe lah nanti. Hoho.

Kebelakangan nie saye sering rase sakit mate. Mulanye rase sakit sebelah kanan. Sekarang berjangkit pulak sebelah kiri. Dah la sakit. Jadi ketumbit pulak. Kantoi mengintai mamat-mamat ensem kat tingkap nie. *mamatensemlahsangat* HaisshhhhH! Tekanan betol bile sakit mate nie. Dah la rase berdenyut-denyut. Mule lah kepala jadi pening. 

 Gambar hari ini.
Gambar semalam.
Dah makin susut ke tak erkkk? Mate nie rase denyut-denyut jek. Hadoiiii!

LoVe ElyN =)

25 October 2011

Dah Makin Besar Dah Twins Nie. Sesekali jumpe, Chumil!

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Mood hari nie nak mengadap PC. Nak online saje. Bosan online, buat keje. Bosan buat keje, online balik. Tak pun kacau kawan-kawan yang ade BBM. Manjang pegang handphone je dari semalam. Maklumlah, dah pakai beri-beri. Opssss!. Hehehe.

Esok kite semua cutikan? Nak pegi mane yek? *buat-buat tanye pulak* Hehehe. Esok seharian nak berjalan. Suke suke suke! Berjalan lah sangatkan! Padahal nak hantar kad je pun. Eh! Berjalan lah jugak sebab nak pegi hantar kat kawen kakak ke Nogori Sombilan pulok!

Minggu lepas sampai minggu nie family saye sibuk lah sikit nak ke sane ke sini sebab nak edarkan kad kawen kakak saye tinggal beberape hari saje lagi nie. Debo plak saye. Aihhh! Takde lah sesibuk mane sebab buat dekat dewan je pun.

Ahad lepas saye n family pegi kenduri kawen. Sambil-sambil tu tukar-tukar lah kad kawen. Ramai pulak yang nak kawen hujung-hujung tahun nie. Ade lah sampai 3-4 jemputan yang kiteorang dah terime. Pergh! Nasib tak tertindih dengan tarikh kakak nanti.

Balik dari kenduri, singgah rumah mak sedare plak. Dah rindu pade twins nie. Lame gilak tak jumpe. Last jumpe pun raye hari tu. Maknenye dah sebulan lebih jugak lah tak jumpe.
 Pejam celik dah 7 bulan dah twins nie. Cepat betol. Raye hari tu jumpe baru nak bangun-bangun. Ahad hari tu jumpe dah merangkak dah. Kemain laju lagi si twins nie merangkak. Ayah saye panggil kura-kura berjalan. Jaat gilak!. Hahaha!.
Yang ini Mastura *si adik*. Kemain mesra dengan lelaki ini. Sape tu? Kenal keh? Hehehe. Nasiblah waktu kiteorang masuk rumah si twins nie tak menanges. Mak sedare cakap kalau si twins tak kenal orang si twins nie akan menanges. Nasib lah jumpe kiteorang hari tu tak nanges. Maknenye si twins nie kenal kite la kan? kan? Hehehe.
 Dah pandai dah melayan si kenit nie yek? Blajo-blajo la yek. Nanti senang. Oppsssss!
Tak puas rasenye jumpe hari tu. Tu pun ayah dah bising-bising nak balik. Dah penat lah kot. Pegi kenduri kawen sampai 2 rumah. Confirm kekenyangan kan? Takpelah. At least dapat jugak jumpe si twins nie. Rindu sangat-sangat. Next time jumpe nak belikan mainan. I'm promise dear. <3

LoVe ElyN =)

24 October 2011

Berdua Bersatu


Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

*Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

LoVe ElyN =)

20 October 2011

19.10.2011 - Selamat Hari Jadi My ♥

Assalamualaikum semua. Ehem! 19.10.11. Cantik tak tarikh tu? Cantik tak??? Sila cakap cantik okay! Hehehe. Semalam adalah hari yang bermakna buat saye. Sebab semalam adalah hari jadi Teman or Kekasih or Sayang or Cintaku yang ke- Teeeeeettttt!. *macam hari jadi aku pulak kan*. Hahaha. Hari ni baru dapat post sebab semalam tak online.

Entri kali nie KHAS buat si Dia, kesian tak pernah sambut besday sebelum kite bertemu. Dengan saye baru kamu sambut besday kan? Hehehe. Tahun lepas saye dah buat suprise untuk kamu. Tak sangka plan saye menjadi. Tahun nie plak sanggup saye mintak cuti nak spend time dengan kamu. 

Saye tahu kite masing-masing sibuk. Jumpe pun bersebab. Takde mase nak keluar dating sane dating sini. Kalau ade pun tiap hari rabu je lah pun. Hurm. Tapi kamu kene ingat, "Hanya Kamu di Hatiku". Tak boleh cakap lebih-lebih di sini. Malu. Hehehe. Bace dalam kad saje okay!. (^_^) 
Hadiah yang saye bagi tu takde lah mahal, Tapi cukuplah seikhlas hati saye. Tak sangka kamu suke. Kalau kamu suke, saye lagi lah suke. Hehehe.

Kami sempat berjalan di Ikea. Rasenye dah lame kot tak berjalan ke sini. Semalam baru kesampaian nak berjalan ke sini. Habis juling mate tengok barang-barang kat Ikea nie. Semua cantik-cantik. Mulalah berangan nak hias rumah sendiri nanti. hohoho!. 
Kalau dah sampai kat Ikea nie takkan lepaskan peluang makan Meatball nie. Dah lame tak makan Meatball. Dengan tamaknye saye mintak sampai 10 Meatball. Hahaha!.
Tengah berjalan terjumpe pulak lampu tido. Dah lame saye mintak kamu belikan lampu tido. Akhirnya dapat jugak. Yeay!.
Disebabkan semalam tak gaji lagi so saye pilih yang paling murah je. Tapi cute kan? Hehehe. Bile tutup lampu 1 bilik warne merah. Seram pun ade. Tak jadi nak bukak lampu tido malam semalam. Hehehe. 
Selamat Hari Kelahiran buat kamu Encik Apong (nama panggilan dengan kawan-kawan) Semoga kamu panjang umur, di murahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat. Dan yang paling penting. Semoga hubungan yang terjalin antara kita akan kekal hingga ke jinjang pelamin dan bersama selamanya. Amin :)

p/s : Hari ni hari jadi abang saye, sepupu saye dan anak die Farish!. Kebetulan 3 orang hari nie tau. Selamat hari jadi buat kamu semua. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Amin :D

LoVe ElyN =)

18 October 2011

Hopeful.

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari kawan-kawan. Macam ramai kawan sangat kan? Hehehe. Anggap je lah macam ramai. *sedapkan hati*. Hari ni rase lega sebab program semalam sudah selesai. Actually takde lah lega mane pun sebab hari ni saye setlekan kerja-kerja yang tertangguh ni dulu. 

Tak cukup rehat rasenye walaupun semalam diberi pelepasan balik awal. Tapi still rase macam tak cukup tido. Huhuhu. Jangan nak cakap saye kat rumah tido saje okay! Dah sampai rumah kemas-kemas bilik yang tak rupe bilik tu. Dah siap berkemas tergolek-golek atas katil taknak pulak mate nie pejam. Haish!

Esok saye apply cuti. Konon-konon nak rehat lah kan. Padahal ade plan lain. Hehehe. Tengok je lah nanti. Tak sabar nak tunggu esok.


Actually esok adalah hari yang sangat special buat saye. Saye harap tarikh yang jatuh pada hari ESOK akan lebih bermakna pada tahun-tahun berikutnye. Amin :)

LoVe ElyN =)

15 October 2011

Kite Kembali Berblog Semula. (^_^)

Assalamualaikum semua!!! Dah lame gilak tak hapdet belog kan? Kan? Nak dekat 2 minggu dah. Huhuhu. Ke mana hilangnya semangat saye nak hapdet belog nieyh? Sob sob sob. Maaflah kawan-kawan semua. Mayb sebab kerja saye sekarang nie mintak lebih tumpuan daripada duduk berceloteh dalam belog.

Sekarang nie kat Opis saye ade program Ihtifal Kesenian Islam KEMAS Peringkat Kebangsaan 2011 yang berlangsung pada 14 Oktober sehingga 17 Oktober 2011 di PKNS Shah Alam. So semua Negeri termasuk Sabah dan Sarawak datang membuat persembahan untuk bertanding antara Negeri-Negeri. 

Ade pelbagai acara dipertandingkan contohnya:-

1. Marhaban dan Berzanji
2. Pidato
3. Kompang Berformasi
4. Tilawah Al-Quran
5. Nasyid Wanita

Marilah datang beramai-ramai kite memeriahkan suasana di PKNS Shah Alam. Masih sempat lagi nie. *ecececeh, nak promote sikit* Hahaha!. Semalam, hari ini dan esok saye kene jage Opis dari pagi sampai malam. Penat gile rase seharian bekerja. Tapi esok pepagi saye nak tengok pertandingan Nasyid. Tak kire nak tengok jugak!. Huhuhu. 

Sebelum saye berakhir saye nak tunjuk pade uols video kat bawah nie. Dulu saye ade cerita Opis saye ade buat program Hari Potensi Kebangsaan 2011 kan? Saye saje nak berlagak sikit sebab program tersebut masuk dalam berita RTM1. Hohoho. Saye masuk TV okay!. Ehem!. Sila perhatikan betul-betul pada minit 1:06 hingga 1:08 tau! 

video

Haaaaaa! Sayelah tu yang tukang bagi hadiah kat Bos. Hahaha!. Jadilah kan sesaat dua. Daripada takde langsung. *poyo pulak rase* Hohoho. Ko ade? Ko ade? Hehehe. Okay lah. Ade story lagi saye tampal lagi dalam belog nie yek? 

Okeh Babai. =)

LoVe ElyN =)

05 October 2011

DOA.

Salam semua. Target kerja saye untuk hari nie dah selesai. Huraaaayyy! Kejap lagi tak tahu lah. Nanti ade je keje lain yang datang. Tak payah nak suke suke sangat ye!. Hahaha. *bajet macam banyak keje je.* Opsss! Tengah ade mase nie mule lah tangan gatal nak hapdet belog. Tapi tak tahu ape yang tulis hape. Bole saye tuju lagu? eh! Hohoho.

Lagu kat bawah nie mayb saye kene nyanyi time koir yang akan datang. Program itu nanti dibawah unit Bina Insan. So takkan nak nyanyi lagu rock pulak kan. So kene lah lagak sopan sikit. ehem!.


-Tersentuh sebenarnye kalau dengar betol-betol lagu nie. Insaf sekejap!.-

LoVe ElyN =)

04 October 2011

Selamat Hari Lahir Emak.

Salam semua. Hari nie bersamaan 04 Oktober 2011 genab 51 tahun Ibuku yang tersayang menyambut kelahirannya. Alhamdulliah. Planning saye, kakak dan abang berjalan lancar. Walaupun abang sampai lewat sikit.

Malam tadi kami adik beradik sambut hari jadinya beserta kek dan makanan ringkas yang dimasak sendiri oleh boypren saye. Hohoho. Terima kasih yea. Sudi masakkan Char Kuew Tiaw untuk family saye malam tadi. 

Sampai dirumah semua dah tido. Dari luar saye telifon kakak saye suruh bukakkan pintu. Then, kami membuat persiapan untuk sambut mak yang masih tido lagi tu. Hehehehe :D

First. Hadiah dari abang saye.

Second. Itu hadiah dari kakak saye. Die recycle balik kotak hantaran tunang die hari tu. Huhuhu.


  
Dan yang terakhir sekali, Saye. Lame saye simpan hadiah tu. Tunggu mase je nak bagi. Time raye hari tu, saye dengar mak cakap nak pakai gelang. Rase macam nak bagi time tu jugak. Tapi saye sabar. Sebab nak bagi kejutan time bufday die nanti.

 
Selama hari lahir emak. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, dan dipermudahkan segala urusan didunia dan diakhirat. Amin. InsyaAllah #nanges.

LoVe ElyN =)

Teater "The Secret Life Of Nora". Gile Best!

Salam semua. Sila tengok Teater ini yea uols!. Siyes!. Memang sangat meletopsss!. Haha. Maklumlah, orang baru nak merase tengok Teater kan. Tak penah-penah tengok Teater tibe-tibe dapat tengok sekali ape lagi. Jadi batak sekejap. 

Bertempat di Istana Budaya. Ahad lepas, selepas sibuk-sibuk dengan program, tup-tup budak rumah mesej. Ajak pegi tengok Teater. Sape taknak kan. Bukan selalu dapat pun. eh eh! Tak. Bukan senang dapat yea. Harap maklum. Hohoho.
Sesudah zohor kami gerak ke Istana Budaya. Bajet takut jalan jem so gerak awal-awal. Sampai-sampai pun dah nak pukul 3. Memang Teater nie start pukut 3 pun. Nasib lah tak lewat. *excited lebih sebab first time dapat tengok Teater* Haha!
"The Secret Life Of Nora".

Sebelom nak start Teater nie, saye tak terfikir pun berlakon Teater sampai sebegini. Ingatkan biase-biase saje. Upenye berbeza giler dengan dalam filem. Jangan gelak ok! Orang tak penah tengok kan. Untunglah orang ajak. Kalau tidak tak tahu la bile bole masuk sini.
Korang korangggg! Ni lah housemate saye. Percaye tak dah lame duduk same, tapi baru kali nie first time keluar same. Pelik kan? Hehe.

Tadaaaaaaaaaaaaa! Cukup kami ber4. 
dari kiri Kak Uda, Kak C, Kak Ojen dan Saye! :D
Teater Nora adalah sebuah muzikal yang berlatarkan tahun  60an. So cara cakap, gaya pakaian, solekan, rambut, bahasa buku, lagu-lagu, dan tarian semuanya berbeza dan seronok gile. Memang tak bosan LANGSUNG tengok Teater nie. Lagi-lagi Pelakon utama Tiara dan yang lain, sangat pandai melakonkan wataknya. Sampaikan semua orang bangun dan berikan tepukan. Pstt! saye suke Betty kawan a.k.a assnt kepada Nora. Gile cute!. 

Ramai gile orang. Ternyata sambutan Teater nie memang sangat memberangsangkan. Wahhh Gitewww! Hahaha.

Sebelom balik kami nak bergambar dulu. Tah bile la dapat tengok lagi. Huhuhu.


Pada sesiapa yang belom tahu, Teater The Secret Life of Nora bakal berlangsung dari September 29 hingga 16 oktober di Istana Budaya, Kuala Lumpur. Tiket boleh dibeli secara online menerusi AirAsia RedTix.

Pementesan dari 29 September hingga 16 Oktober bertempat di Istana Budaya.
Muzikal fantastika penuh aksi dan debaran.

LoVe ElyN =)

03 October 2011

Kanak-Kanak Bersukan dan Menari.

Salam semua. Cop! Nak ambil mood nak menulis. Fuuhhh. Okeh. Hehehe. Hari isnin. Biase lah. Memang malas sekali nak tengok kerja-kerja yang tertangguh. Sat lagi nak sambung buat kerja balik. Hurm!. *ketuk kepale nie, merungut banyak sangat*

Sekarang nie kat opis memang banyak program tengah berjalan. Yang lepas KUD, Sekarang nie nak cerita pasal Hari Potensi pulak. Next program Ihtifal. Actualy saye suke sebenarnye banyak-banyak program. Sebabnye bole banyak keluar berjalan. Takde lah duduk je besar kan punggung kat opis nie kan. Opsss! Hahaha.

Sabtu lepas berlangsung program Hari Potensi KEMAS Negeri Selangor di Stadium Kuala Selangor. Semua budak-budak Tabika setiap Daerah yang terpilih sahaja bertanding untuk mewakili acara sukan di peringkat Negeri.

Kali nie best sikit. Sebab sukan tahun nie Outdoor. Tahun lepas Indoor. So dapat la tengok diorang nie bersukan. Huhuhu. Kite tengok pun rase macam nak main sekali je. eh! Hohoho.

Berpanas kau di padang nie.
 
  Main bersungguh-sungguh. Huhuhu.
 Kesian tengok kat budak-budak nie. Panas gile kot time nie.
Game kat atas nie pulak Gerakrama. Macam menari-menari tuuu. Disebabkan tugas saye AJK Hadiah, so keje saye kat dalam dewan tengok diorang nie menari je lah. Suke Suke Suke! Comel-comel tau! 
 Haaaa!! Di sini lah tugas saye. Cume bagi-bagi hadiah je. Mudah kan? Hehehe.
*Nasib tak kene jadi AJK game yang kat padang. Kalau tak habis la muke den. Huhuhu.*
 Lapisan baru untuk group koir yang akan datang. Comel-comel diorang nie. Kelakar bile tengok diorang berkoir. Hehehe. :D

LoVe ElyN =)