31 May 2011

Majlis Perpisahan Skuter Pink. Kakak Opis Cik ElyN.

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Hari ni kat opis saye ade majlis perpisahan untuk kakak opis saye. a.k.a Skuter Pink kite nie. Lagi bertambah sedih sebab die kene berucap. Tak dapat nak menahan kesedihan. Tengok mata semua dah berkaca. Huhuhu.

Kak Skuter Pink kite nie dah 9 tahun berkhidmat kat KEMAS Negeri Selangor ini. Segala macam ragam die dah lalui kat sini. Sayang kan nak tinggalkan tempat yang dah lame kite berkhidmat. 

Tapi takpe... Die dapat tempat keje baru pun kat KEMAS jugak. KEMAS HQ. Kat putrajaya. So tak jauh mane pun kan. Kite still akan berhubung jugak nanti. Lagipun saye kan nak pergi bercuti dengan die di......... ehem! Naik flight tu... Hehehe. Takpe-takpe. Kamu sponsor saye kan nanti. Saye ok jek. Sayang kamu. mwuuahh. *eh! tetibe. Haha!

Layan je lah gambar yang telah diambil oleh cameraman yang tak berape nak tauliah sangat nie. Hehehe.




Gambar di bawah ini, Kak Skuter Pink dapat hadiah dari unit-unit. Syiok wooo. Pindah je dapat hadiah. hehehe





Lepas dah bagi hadiah semua kite pun makan... *makan free la hari nie. :P



Saat yang di nantikan. Kalau dulu Cik Tikot kene buka hadiah kat sini. N sekarang giliran Skuter Pink pulak. Yeay!.






Huhuhu. Bersepah habis jadinye. Nie plan kak Siti la nie letak banyak sampah dalam kotak. Hehehe..


LoVe ElyN =)

30 May 2011

First Anniversary. Alhamdullillah. :)

Assalamualaikum semua. 


Hari nie hari yang bermakna buat saya. 
Setahun yang lepas saye di risik oleh keluarga boypren. 
Genap setahun saye menjadi risikan boypren. 
Hehehe. Cepat benar rase. 
Kejap je dah setahun kan. 


Yang ini pula hadiah yang diberikan buat saye. 
Maaf yea... saye tak belikan ape-ape pun buat kamu.
Hari tu mintak main-main jek. 
Tak sangka kamu belikan betol-betol.
Maceh yea.


InsyaAllah, saye doakan semoga kite di panjangkan jodoh, kekal hingga ke jinjang pelamin.
Hope ape jua cabaran dan halangan kite akan tetap bersama sampai akhir hayat. 
Hope tahun depan kite tak sambut lagi anniversary sebagai risikan.
Kite sambut pulak anniversary ikatan yang suci murni.
Semoga Allah permudahkan jalan buat kita. Amin :)




LoVe ElyN =)

Akhir Sudah Konsert Mentor.

Assalamualaikum semua. Semua orang dah story-story dalam belog malam tadi, saye baru nak update pagi nie kan. Maklum lah. Kat rumah takde internet. So kat opis je lah saye boleh update belog. Huhuhu. Kesian kan.

Okeh. Berbalik semua tajuk di atas. Semua orang memang dah menjangkakan Salma akan dinobatkan sebagai juara. Die mempunyai lontaran suara yang tinggi. *tapi kadang-kadang dengar macam menjerit pun ade kan. 

Tu lah, rezeki die dapat pulang hadiah wang tunai dan sebuah kereta. Shiha pun tak kurang hebatnye. Suara die merdu. Dan die cantek kan. Suke tengok muke Shiha. Cantek sangat. Iqa pun begitu juga. Suara die lebih sesuai kalau bawa lagu rock. 


Ceeettt! Semalam sempat bersaing dengan boypren. Die sokong Shiha, saye sokong Salma. Yang menang dapat habuan. Yesh! Dengan sabar saye menunggu yea ;)

LoVe ElyN =)

26 May 2011

Nur Kasih... Cerita Penuh Emosi. Confirm Menangis sampai Tersedu-sedu.



Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Korang dah tengok Nur Kasih? Cerita nie memang penuh dengan emosi. Sampai tersedu dibuatnye. Bukan saye saje yang tersedu. Tapi ramai orang yang menangis tau. Memang sedih.


Jalan cerita die pun menarik. Dah lame tak menangis dalam panggung. Tapi cerita ni pandai menyayat hati semua orang. Bayangkan lah. Time tengah tengok cerita nie dengar pulak orang tersedu-sedu. Keluar panggung je memasing mata merah-merah. 

Jangan terkejut lelaki pun ade yang menangis tau. Tapi diorang cover macho la kan. Hehehe. Mate tak bole menipu. Memang sedih cerita nie. Sape-sape yang hati sensitip macam saye nie mesti akan menangis. Tak caye pegi la tengok. Memang best :)


LoVe ElyN =)

25 May 2011

Hey Airasia! Tolong Lah Buka Lagi 1 Passenger =,='


Korang tahu kan airasia ade buka harga murah?
Ke saye yang lambat tahu?
Huhuhu.
Yea. Saye lambat tahu.
Saye dah book dah semalam.
Konon-konon nak pegi ke luar negara.
Berangan dah nie.
Tapi book dengan kakak opis N abang opis jek.
Rase macam sorang la pulak.
Di sebabkan kamu buat perangai dengan saye.
Saye nak berfoyes sorang-sorang.
Lantak lah.
Tapi..... Sedih la pulak.
Hmmmm.. :'(



LoVe ElyN =)

24 May 2011

~ Bercanda Di Pantai Port Dickson ~

Assalamualaikum semua. Selamat Pagi. Ini adalah entri bergambar yea tuan/puan. Sebabnye hari ini dan esok saye bizi dengan urusetia temuduga bagi jawatan cikgu Tabika/Taska. Ramai gile ouh yang datang. Hari pertama je dalam 250 orang. Keesokan harinye ade lagi 250 orang. So semua sekali 500 orang. Pergh!!! Kali nie lah paling ramai sekali kiteorang penah buat. Sebelom-sebelom nie cume 100 lebih jek.

Okeh, berbalik pada tajuk diatas. Ahad hari tu saye, family dan boypren ke Port Dickson melawat orang sakit. Kebetulan orang sakit itu berubat, so kiteorang tak lepaskan peluang merayap ke pantai. Bukan senang nak ke sini kan. Hehe. Layan jek gambar di bawah nie.



Waktu nie air masih susut lagi. 



Menyempat lagi nak main layang-layang yang kiteorang beli kat Pantai Remis dulu.



Pengawas yang mengawasi kami. Kui kui kui.



Main-main air...



peace yoppp!



Yeay!



Bercanda di pantai! 


Ehem!. Lain kali kite ke sini bawak baju lebih yea. Bole la mandi. Dah lame tak mandi laut. Huhuhu. Balik dari itu kite orang singgah Nilai 3. First time ke sana. Lepas tu baru balik. Tengah malam baru sampai rumah. Penat tapi puas berjalan. :)

LoVe ElyN =)

23 May 2011

Terima Kasih Buat Penaja Yang Menaja Makan Tengah Hari Cik Elyn. Shukran Jazilan :D

Assalamualaikum Uols !


Kome dah makan lunch belom?
Meh sini cik elyn belanje meh. 
Hehehe. *acah aje
Seronoknye makan donut nie. 
Baru first time makan cenggini.
Dulu beli yang donut bulat tu jek.
Tak penah pulak makan yang cenggini.
Alhamdulillah. Murah rezeki kamu Skuter Pink




Ade sape-sape lagi tak yang nak belanje. Sila dail 019 ******* 
Hehehe *berangan



LoVe ElyN =)

Lepaking At MPH :D

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Hari nie pagi-pagi lagi hujan sudah membasahi bumi. Sejuk je rase. Hehe.  Baru rase bersemangat sungguh nak update belog. Asal sabtu n ahad je mesti tak update belog. So, hari isnin lah waktu nak membalas dendam kan. Haha!.


Okeh, berbalik pada tajuk. Sabtu lepas memang dah planning dengan girlfriend nak dating. Die ade hal nak cari barang kawen. So saye pun fikir nak cari jugak barang kawen kawan saye minggu nie. So kiteorang pun lepak di..... tak jauh mane pun. Piramid jugak lah tempat kiteorang date. Sebabnye dekat dengan rumah. Hehehe.


Dah cari-cari tak jumpe. Ade yang berkenan tapi tak kene dengan harganye. So cancel beli. Nanti lah saye suruh kakak saye je yang belikan nanti. So planning kedua adalah di MPH. Mencari buku untuk adik die nak PMR tahun nie. Penat menunggu cari buku itu, ini so kiteorang pun bergambar lah. Seronok jugak lepak kat MPH lame-lame. Duduk dah macam rumah sendiri je. Hohoho!.




Tak sedar sampai lewat petang baru keluar dari sini. Hehehe :')



LoVe ElyN =)

20 May 2011

Giveaway Belog Nemomimosh

Assalamualaikum semua. 


Jum kite support Giveaway dari Belog Nemomimosh. 
Mane-mane yang nak join boleh klik pada banner di bawah ini :)



Sila ikut syarat penyertaan di bawah ini yea.

1. Add as a friend Zeera Boutiquee di Facebook. 
DONE!

2. Sila buat satu entri mengenai giveaway ni dan tampal banner ni dalam entri tersebut. 
DONE!

3. Jangan lupa link kan sekali banner tu ke belog Nemomimosh.
DONE!

4. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang pasal uols tag diorang.
Cik Elyn tag :-

5. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen dan penuhi maklumat yang diperlukan :
Nama kat Facebook :                                    DONE!
Link :                                                              DONE!



Tarikh tutup penyertaan : 31 May 2011


LoVe ElyN =)

Sape Ade Twitter? Sile Bantu Cik ElyN

Assalamualaikum semua. Tengah-tengah hari macam nie tak tahu nak buat ape. Lagi-lagi hari jumaat kan. Bosannyer lah hai. Nak keluar tak tahu nak ke mana. So duduk je lah kat opis nie sambil layan facebook, blog, hot fm, youtube, twitter.

Sebenarnye saye baru lagi nak ber'tweet-tweet nie. Tak reti macam mane nak berkomunikasi dalam twitter. Ade sape-sape yang expert tak? Boleh ajar saye. Hehehe.


Tengok lah. Kawan pun berape kerat jek. Huhuhu. Post pun baru 3 kali. Kesian kan? Tengok artis-artis semua dah beralih kepada tweet. Macam dah kurang berfacebook je kan. Dulu pemes dengan friendster. Lepas tu kat myspace. Lepas tu lagi ke facebook pulak. Bile ramai dah beralih pada facebook mula la semua ke twitter. Lepas nie ke mane pulak erk.. Hehehe. Entoh lerrr ^_^

Sesiape nak men'folo' sila klik SINI
*Perasan!

LoVe ElyN =)

Sejuk Hati Bile Dengar Orang Membacakan Yasin.

Assalamualaikum semua. 


Selamat pagi jumaat. 
Semoga hari ini memberi 1001 makna buat kalian.
Pagi-pagi jumaat harus handphone saye berbunyi.
Sebabnye boypren saye kat opis die tiap-tiap pagi jumaat je mesti ade bacaan yasin beramai-ramai.
So sebelom die start die mesti akan telifon saye.
Saye dengar die mengaji, sejuk hati saye.
Bestnye kan kalau mengaji same-same.
Dulu penah je kalau saye sorang-sorang di bilik die telifon ajak mengaji.
Rase tenang je.

Kat opis saye takde pulak buat gitu kan. 
Kalau ade confirm best kan.
Masing-masing sibuk dengan kerja.
Kalau ade pun perjumpaan pagi bersama pengarah jek.

*Gambar ini lah yang selalu keluar bile dapat panggilan telifon dari die :)


LoVe ElyN =)

19 May 2011

Kongsi Tak Best =,='


Assalamualaikum semua.

Selamat pagi. Hari ni badan rase letih-letih je.
Kurang tido kah? Saye pun tak tahu lah.
Semalam saye tengok cerita kongsi.
First time tengok wayang rase macam nak cepat habis.
Mayb dengan keadaan yang sejuk dan badan tak selesa kot.
Bukan sebab cerita nie teruk ke hape.
Tapi mayb mood yang tak berape nak oke kot.
Hehehe.
*Gasak lah kau elyn!
*Kau yang tak selesa cakap cerita ini yang tak best.
Terpulang lah pada penonton yang sudah tengok cerita ini.
Kalau saye, saye cume bagi 5/10 jek.
Sekian.


Hahahaha! teruk gile rase  kamu nie elyn! :P
LoVe ElyN =)

18 May 2011

Berjalan Bersama Keluarga Tersayang! ♥

Assalamualaikum semua. 

Selamat pagi rabu. Best cuti semalam? Kome buat ape cuti-cuti nie. Mesti ade yang pakat berjalan jek sume kan. Hehe. Saye pun berjalan jugak. Hang out dengan family tercinta. Kiteorang jenguk baby sepupu saye. Ala, si kembar tu. Kalau kome lupe bole tengok SINI.

Geramnye dengan kome nie. Nur Alya Maisarah dan Nur Alya Mastura. Dah besar dah kome kan. Si adik kalau dulu mase lahir 1.8kg. Sekarang dah 2.65kg. Pegang die pun dah tak takut lagi dah. Sebab dah besar sikit kan. Hehehe. *sorry takde gambar time nie. Pakngah amik gambar gune camera die jek.

Malam sebelomnye pulak saye dan kuarge keluar pegi makan. Seperti yang dijanjikan, mase hari ibu yang lepas saye dah cakap nak belanje makan kan. So saye tunaikan hasrat untuk belanje mak makan sempena hari ibu lepas. 

Korang tatap lah gambar bawah nie yea. 







Lepas makan-makan saye ajak la family jalan-jalan pusing KL. Bestnye.. Dah lame tak pegi KL. Name je duduk PJ. Tu pun Jarang turun KL. Huhuhu. So kiteorang pun jalan-jalan kat Dataran Merdeka, Chow Kit, Tar, N last sekali dah tak tahu nak cari port mane nak lepak, mak pun cakap jom la pegi tengok Pudu. Kan dah baru. So kiteorang pun gerak lah ke sana. Memang cantik lah. Siyes memang cantik. Besar pun besar. Ade 4 tingkat kat dalam tu. Semua ade. Siap b'aircond lagi tau.







Ya ampun makkk. Nape pandang elin cenggitu. Malu ah (^_*)

LoVe ElyN =)

16 May 2011

Santapan Ku Pada Tengah Hari Tadi Di Taja Oleh Katering Opis. Opsss!

Assalamualaikum semua, Selamat malam. Hari nie saye tak sempat nak update kat opis tadi. Sebabkan terlalu bizi dengan kerja. (ecececeh) So saye tak dapat la nak bukak belog kesayangan cik elyn a.k.a owner belog ini!.

Hari ini dari pagi sampailah ke petang saye di datangi pelbagai juadah makanan. *habis diet haku!. Dengan sarapan pagi, tengah hari, dan makan petang. Semuanye ditaja oleh pihak opis. Hehe.  Makan pagi biase lah mihun dan sejenis kuih. Itu menu biasa. Yang saye teruja nak bercerita nie pasal menu lunch hour saye. Sangat sangat sangat mengiurkan!.

Korang nak tahu ape saye makan tengah hari tadi?????

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tadaaaaaaaaaaaa!


Tu dia!!! Ikan siakap masak sweet sour.


Sayur campur. psssttt! saye makan kuahnye aje. Saye tak makan sayur. -,-'


Dan yang ini favourite saye. Ayam masak kicap. Walawehhhh!

Disertakan sekali pencuci mulut dan air oren sunquick.
Maka lengkaplah juadah makan tengah hari saye.
Hehehe.
Suke suke suke !!!

LoVe ElyN =)